Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Nisam znala za taj podatak. Hvala. :)

Umetnošću može da se nazove mnogo toga, pa se baš iz tog razloga često banalizuje kao pojam i mnogi sebe zovu umetnicima potpuno nezasluženo.

Sloboda jeste veliki problem, ali ja to obično kažem da ono što nosiš u sebi, mora da nađe način da izađe iz tebe i ugleda svetlost dana, u bilo kom obliku. :)
 
Učlanjen(a)
20.02.2013
Poruka
535
Све што је човек направио, насликао, опевао, одсвирао, све је то плод опонашања природе... Мислим да је увек инспирација у нечем живом, било да је то дивљење некој природној лепоти, некој маленој животињици, дрвету, или једноставно, емоције према другом људском бићу... Чини ми се да је корен у томе... А све оно што покушава да заобиђе та неписана правила, није допадљиво и одбојно је... :)

Слобода нам је недостижна при овом стању свести, па и само сазнање о томе нам показује стазу којом би се требало кретати... :)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Naravno, samo ono u čemu možemo da se nađemo jer nam je na neki način "prirodno okruženje", dopadljivo je i prijatno većini. :)

Nisam sigurna da sam razumela šta si hteo da kažeš o slobodi, ali teško je ovako teoretisati na tu temu, reči su siromašne.
 
Učlanjen(a)
20.02.2013
Poruka
535
Управо тако... :)

Што се слободе тиче, ево, да појасним. Овај, материјални, свет је тако конципиран, да пружа веома мало слободе, а веома много обавеза, па је компликовано из тога изаћи а да се ништа тиме не изгуби... Поред толико обавеза тешко је развити своју стваралачку страну, јер смо стално у одбрамбеном стању због страха од неке казне, губитка посла, недостатка новца и којекаквих егзистенцијалних питања... А не може се у исто време бити у моду "одбране" и моду "стварања"... Не знам колико сам појаснио, али сам се потрудио... :)
 
Učlanjen(a)
20.02.2013
Poruka
535
Е, драго ми је да јесам.... И, као код сваког могућег проблема, сама чињеница да је установљено где је проблем, је привукла решење на пола пута... :)
 
Učlanjen(a)
20.02.2013
Poruka
535
Не бих ја то звао непријатељем... Јер, проблем је што смо прихватили да тако функционишемо, па онда део себе називамо "непријатељем"... Пре бих ја то назвао ђаком... :)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Da, ti i tvoja apsolutna pozitivnost. :)
Ne dozvoljavaš nijednu negativnu reč, mada uopšte nije trebalo da ima toliku težinu. :)
U redu, đak ili učenik. A kažu da "kad je učenik spreman, učitelj se pojavi". :)
 
Učlanjen(a)
20.02.2013
Poruka
535
Како да не будем позитиван када је овај свет предиван... :)

Ја бих рекао да је учитељ ту, без обзира да ли је ђак спреман или не... Само што, ако није спреман, онда добије "батине", а ако је спреман онда то буде веома лепо... :) Живот нас мења свакодневно, а на нама је да ли ћемо да весламо или да пустимо да нас лупа о стене док нас носи својим током... :)
 
Natrag
Top