Vrabac u ruci ili golub na grani?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
E vidiš Sendi, ja trenutno mnogo rizikujem u svom profesionalnom životu. Odričem se nečeg što je potpuno sigurno i drugima verovatno privlačno i ulazim u nešto potpuno novo i neizvesno, ali sam prvi put u životu spremna na rizik, jer znam da ću kasnije imati mnogo više...

Ali onda to bas i nije toliki rizik,znas ces kasnije imati vise (ne mora da se odnosi na materijalno).Uglavnom sam govorila o onoj krajnjoj neizvesnosti,kad nemamo pojma sta nas ocekuje,odnosno sta mozemo da izgubimo...Slazem se da je nekada rizik neizbezan,kad moramo staviti ruku preko ociju,ali ja jednostavno nisam taj tip.Nepotrebne rizike svakako izbegavam i od onih sam koji se trude da drze zivot u svojim rukama koliko je to uopste moguce.Makar da mislim da je sve pod kontrolom,nekako mi je lakse tako ;)

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
U ovom trenutku pozitivno razmišljam. Inače namam pojma da li sam u pravu... Polazim od nekih svojih analiza i predikcija, i smatram da će biti sve dobro...
Ponekad su neki rizici i nametnuti i moraš da igraš na tu kartu...smile3...pa svidelo se to nama ili ne...Pomoliš se Bogu... i to je to...

Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Vise sam za opciju vrabac u ruci ali bilo bi mi jako dosadno kad ne bih s vremena na vreme pozelela da dosegnem i goluba na grani...Motivacija i podsvesna zelja za adrenalinom je ono sto me pokrece.....Pa kako bude....

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Znam mnogo slučajeva, gde je čovek jureći ''goluba na grani'', ostao i bez ''vrapca u ruci''....

Nije se sa tim šaliti yes3...

Član
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poruka
376
Ako čovek nije lud i blesav, treba težiti onom golubu.
U suprotnom bi stajali u mestu, što nikako nije dobro. :dntknw:

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
Znam mnogo slučajeva, gde je čovek jureći ''goluba na grani'', ostao i bez ''vrapca u ruci''....

Nije se sa tim šaliti yes3...
Zavisi i kakav je čovek taj što je jurio... Nekome možeš dati i jato golubova,a on ga neće videti jer je (zamisli) onaj golub kojeg je on hteo - na grani! Dok se on smisli - odoše i ovi koje je imao,pa onda kuka k'o slepac...

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Zavisi i kakav je čovek taj što je jurio... Nekome možeš dati i jato golubova,a on ga neće videti jer je (zamisli) onaj golub kojeg je on hteo - na grani! Dok se on smisli - odoše i ovi koje je imao,pa onda kuka k'o slepac...
Jok! Zavisi kakav je golub na grani, a i vrabac u ruci:D

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
Jok! Zavisi kakav je golub na grani, a i vrabac u ruci:D

Da,ali je čovek taj koji hoće,neće,može ili ne može! Dakle,sve sad zavisi kakva je ličnost - da li je zadovoljan vrapcem ili teži da uzme goluba,da li želi goluba i vrapca ili će žrtvovati sigurnog vrapca radi nesigurnog goluba,a možda će sam sa sobom da se bori da li da uzme goluba i tako dozvoli da mu i vrabac umakne... wacko

;););););)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Da,ali je čovek taj koji hoće,neće,može ili ne može! Dakle,sve sad zavisi kakva je ličnost - da li je zadovoljan vrapcem ili teži da uzme goluba,da li želi goluba i vrapca ili će žrtvovati sigurnog vrapca radi nesigurnog goluba,a možda će sam sa sobom da se bori da li da uzme goluba i tako dozvoli da mu i vrabac umakne... wacko

;););););)
Maa, ono jeste, nije da nije, ali često zavisi od goluba hoće li neko ili neće! Ja znam ljude koji su se čvrsto držali te filozofije - vrabac u ruci, i igorisali su mnoštvo golubova na grani, ali, kada se pojavio izuzetno primamljiv golub, "izgubili su glavu". Malo je ljudi koji tome izazovu mogu odoljeti. Jednostavno, tako smo skrojeni! Da ne posežemo za golubom na grani, svijet bi bio žabokrečina"! Zavući se u ljušturu sigurnosti i ne činiti ništa, znači ostati puž zauvijek!

Natrag