Vlaga na prozorima, misterija...pomozite!!!

Član
Učlanjen(a)
17.12.2012
Poruka
1
Vec duze vrijeme imam problem sa vlagom na prozorima ("KISA PO STAKLIMA"). Kuca je napravljena prije par godina, sve je uradjeno poprilicno dobro, uradjen je i stiropor sa vana. Dobio sam prozore od prijatelja koji su iz Njemacke od drveta i aluminijuma,dupla stakla, stvar je u tome sto on ima iste prozore i sve je ok, kod mene je takodje u gornjem spratu ista stolarija i sve je ok, medjutim u prizemlju je druga prica ,voda je po prozorima ,umoran sam od toga, ne znam sta da radim, imam dvije ventilacije koje sam stavio u dimnjak jer ga ne koristim, medjutim i to ne pomaze. Pomozite na savjetima ,puno sam zahvalan!
 
Član
Učlanjen(a)
13.10.2010
Poruka
15
pokusaj da stavis silikonski kit oko stakla na prozoru- sa spoljne strane normalno, i diht gumu. inace to je zbog lose ugradnje. Nisam majstor, ali radim sve. Ako nesto budem cuo javicuti. :???:
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2013
Poruka
27
Treba pogledati dali je vlaga unutar termopanskog stakla ili na ramu proyora. Takodje dali se oko proyora po pknu tj. malteru pojavljuje vlaga ali smatram da je problem resiv.
 
Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856
Imam isti problem, a narocito sam vodio racuna da odradim otvore na kuci po propisu: Purpenom, termo stakla, diht guma i opet nista, vlazi pa vlazi, doduse moji otvori su radjeni od drveta i po poruzdbi. Stakla se znoje samo sa unutrasnje strane, u medju zoni nema vlage.
Voleo bih da cujem ako neko ima ideju za ovaj problem ?
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
13.10.2010
Poruka
15
kako sam razumeo ti imas duplo stasklo. U tom slucaju u zoni izmedju stakla je vakum, pase zato staklo ne znoji. Satklo se znoji sa unutrasnje strane sto je normalnop-kondenzuje vodenu paru jer je unutra toplo. Prozori su ruradjeni dobro da nema cirkulacije vazduha da susi staklo. Ja sam stavljao termo-ban (gumu), da neduva, i povecao vlagu na prozorima. Sad stavljam peskire na futer. Ustvri moji prozori su drveni, dupli sa jednim staklom.
 
Član
Učlanjen(a)
06.02.2013
Poruka
20
Imao sam i sam problema kad sam uselio u novosagrađenu kuću.Problem se javlja uglavnom kad je vani hladno i stvara se toplinski most pa se sva vlaga kondenzira na staklima.Ako kuća nema izolaciju , vlaže se zidovi iznutra.Jedino rješenje je isušivanje zraka.Kupio sam uređaj -firma TROTEC.Centar za mikroklimu - Sušači zraka (Odvlaživači) TTK 100 i mogu reći da sam rješio problem mokrih zidova(nemam fasade) i vlage na prozorima. Kroz nekoliko sati u stroju se nakupi i do 3 litre vode ovisno o vlažnosti u prostoriji.Cijena ovog aparata je oko 350 eura ali stvarno se isplati.Sad više nemam vlažnih zidova i gljivica po uglovima.
 
Član
Učlanjen(a)
13.12.2009
Poruka
17
Kod novih objekata ima vode (vlage) u zidovima (a koja se teže izdvaja napolje zbog toplotne izolacije) a jedno od rešenja je ugradnja obične klime koju bi uključili na opciju "sušenje"... Poz. Z
 
Učlanjen(a)
28.11.2013
Poruka
6
Prijatelju, pretpostavljam da nemas radijator ispod prozora. Da imas, ne bi bilo vlage. Garantujem.
 
Učlanjen(a)
30.10.2013
Poruka
1
..li možda pokušati eliminisati uzročnike, kao što su najčešće : Kuvanje na šporetu bez aspiratora, i sušenje veša na radiatoru, TA peći i sl.





 
Učlanjen(a)
08.09.2013
Poruka
1
Samo u toku dana provetravajte 3 do 4 puta po 5 minuta. Nećete se smrznuti, a vlaga iz vazduha će izaći. Ako se plašite povećanja potrošnje ogreva, nabavite one simpatične korpice za skupljanje vlage. Ima ih i svim bolje snabdevenim hiper marketima. Prozori vam dobro dihtuju, a slaba ili nikako ne vetrite. "Prošetajte" po netu i vidite koliko vodene pare jedan čovek izbaci prilikom disanja, a gde je kuvanje. I još jedna sitnica. Svež vazduh se mnogo brže zagreva od "ustajalog", zbog veće količine kiseonika u vazduhu. Probajte dan-dva.
 
Natrag
Top