Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Mislis kao protestanti sto su ubijali?Bravo.
E sad neko ce iz ljubavi prema Bogu da ubije pripadnika druge vere,i mislice da cini dobro delo,zar ne??? Kakva je to ljubav???
Mislis kao protestanti sto su ubijali?
Ili kao Martin Luter koji je izjavio:
"Kada bih imao sve franjevce u jednoj kuci ja bi ju zapalio. U pakao s njima!"
Mislis kao protestanti sto su ubijali?
Ili kao Martin Luter koji je izjavio:
"Kada bih imao sve franjevce u jednoj kuci ja bi ju zapalio. U pakao s njima!"
Protestanti o ljubavi.. hm...
Protestanti su se podijelili u dvije grupe, bili su oni fanatizovani koji su činili zlo, ali su bili i oni koji nisu to radili čak su se suprostavili tim protes. zato su njemački knezovi donijeli dekrete kojima su poništili te odluke Lutera.
Tako su se SAD podijelile na Sjever i Jug i Jug je izgubio. Dok su kod katolika skoro pa svi takvi neprosvijećeni, čim nema nekatolika onda je međusobna destrukcija i to traje vijekovima.
Mire, nije Hrišćanski iznositi neistine.
Sve što si pripisao Protestantima - to se sve odnosi na papstvo, a ti si samo zamenio uloge.
Po tebi - srednji vek progonstva i ubistava nevinih ljudi i žena, je bilo vreme Hrišćanske slobode, prospariteta, vreme radosti i sreće, itd..
Zvučiš kao neko ko bi da je živeo u to vreme - rado stao na stranu inkvizicije i sam bio progonitelj.
Znaš da pišeš gluposti, a nigde te nema na temi "OPRAVDANJE VEROM - KAKO NAS BOG SPASAVA"
Suština stvari je ta, da tebe nikakav lični život u veri u ovom tenutku ne zanima, već samo forma u kojoj ćeš eto čisto radi reda napisati ponekad nešto na forumu, i nastaviti dalje po starom.
Moj odgovor na ovakve tvoje ili slične komentare sam dao:.
Mire.
pisati ovakve stvari je van pameti.
Ja jedino mogu da zaključim da to sve svesno radiš, jer ne moguće je da čovek koji živi u današnjem prosvećenom svetu u odnosu na znanje o ovim bitnim stvarima - iznosi takve neistine, i izvrće sve što se može izvrnuti.
Dakle, odgovori su sledeći:
1.
Nisu carevi podizali Protestantizam, već su carevi bili u službi pape, i progonili Protestante.
2.
Nije papa mogao da zabrani bludničenje, incest, perverzije, itd.. jer toga je bilo najviše u okrilju Rimokatoličke crkve.
Papa je uticajem na svetovnu vlast time širio svoj uticaj, i borio se protiv nevernika.
Dakle, nisu Protestanti podržani od nikoga, niti su oni doneli nekakav haos u države, koje su time navodno propadale.
Protestantske države su one u kojima je reformacija donela najveće duhovno i fizičko dobro.
Bog je upravo podigao reformaciju da bi ljudima omogućio da im biblijska istina o spasenju postane dostupna, što nije bila tokom mračnog srednjeg veka, i da bi zaustavio ovaj haos koji ti pripisuješ Protestantima, da zaustavi vekovna progonstva Hrišćana, i svih onih koji nisu priznavali autoritet pape.
Reformacija je donela ljudima versku slobodu, slobodu savesti, koju nisu imali tokom mračnog srednjeg veka.
Nemoj da iznosiš neistine, jer to nije u Hrišćanskom Duhu.