Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Postoji BIBLIJA - a ne ODVOJENO - SZ od NZ
ako nisi znao.
Židovski Bog je JAHVE
Isus se molio i klanjao JAHVI.
==================================
Židovi komuniciraju ŽIDOVSKIM jezikom.
GRKLJANJSKI jezik - NIJE original JEZIK Biblije
===================================
KAKVE VEZE SA VEZOM IMA TVOJ POST SA TEMOM?
====================================
G3639
ὄλεθρος
olethros
ol'-eth-ros
From ὄλλυμι ollumi a primary word (to destroy; a prolonged form); ruin, that is, death, punishment: - destruction.
KAKO je mogući prijevod?
KAZNA
a kazna je VJEČNA MUKA
Kazna je vječna, ali ne kažnjavanje. A vidiš da ti stoji i SMRT i UNIŠTENJE.
Može se to i drugačije porediti, što bi tvoje poređenje dokazalo vječno kažnjavanje. Bog daje kaznu nepravednima zauvijek, ali nije kažnjavanje vječno. Pa samim tim što će biti uništeni to im je kazna za vječnost. Vječna kazna znači da kazna ostaje, iako njih nema. Ali nema vječnog kažnjavanja.Tripo pozdrav.
Bracika, ti tako veruješ jer čuješ da ide večna kazna i ja čujem isto da ide večna kazna.
A šta znači večna kazna?
Ako nekoga kaznimo na sto god. mi ga nismo kaznili na 200 ili više preko sto god. i tako mu je kazna ograničena.
Da kazna ali ne kažnjavanje, pa bila je data originalna riječ, koja ima više značenja. Da osjeća Bog, pa bi ispalo po tebi da je grijeh princip koji je vječan i kojeg ć Bog tolerisati, pošto se grešnici budu vječno mučili. U Bibliji piše da će grijeh biti uništen, nema ga, tj. neće ga biti. I ja sam nekada zastupao da će se grešnici vječno mučiti. To ti nije nikakav argument. Ovdje je nitan kontekst. Odmah ću da ti dokažem da te taj čovjek prevario.Ne ograničena KAZNA je VEČNA bez prestanka.
Da li je tamo reč kazna upotrebljena ili MUKA?
Po Stronugu je to SVESNO STANJE koje OSEĆA BOG a tu bol prima ZBOG PREKRŠAJA-GREHA i to stanje NEMA VREMENSKU ODREDNICU.
Pre više god. sam zastupao to što i ti i smatrao mukom večnom trenutnu kaznu sve dok nisam sreo jednog vrsnog čoveka iz Švedske koji dobro zna materiju i jezike potrebne za to a tu su Jevrejski i grčki uz to poželjan je i engleski on je seo i otvorili smo Stronga i KJ prevod i Karadžića i išli redom. Čovek nije ni jednu reč ubeđivanja meni uputio samo je ćutao i pokazivao značenja.
Potom sam bio radostan što mi se otvorilo da shvatim jer nisam tvrdoglav već sam bio u ne znanju ali me je bilo sramota što sam pre toga ubeđivao druge kako nema večne muke i to kao nije pravedno.
Razumem te potpuno jer sam i sam razmišljao po ljudskoj logici a ne po VERI.
Zamisli sad da NEZNAŠ ništa iz prve Mojsijeve i neko ti kaže kako postoji neki Bog koji će VEČNO usmrtiti čoveka samo zbog jednog griza jabuke ili kojeg god ploda...šta bi ti tad rekao?
Ovde budi prema sebi iskren i SEBI priznaj šta bi rekao za takvog Boga i tu opciju?
Ovo mučenje večno je posledica SVESNOG odbijanja života.Pisao sam ovde da je Isus otkupio SVE i one koji Ga znaju i one koji Ga ne znaju i one koji Ga veruju i one koji Ga ne veruju ali neće svi oni živeti jer oni nisu izabrali život.Bog nikog ne odbacuje to piše u Bibliji već mi svojim izborom idemo kud želimo i primamo platu po izboru.Zato je bracika moj tu kazna mnogo teža i VEČNA!
Zašto je kazna VEČNA zato bracika što je i život i OTKUP VEČAN.Isus te je otkupio za VEČNO i sad ako si u životu VEČNO SI a ako si u muci VEČNO SI.
Ta druga smrt je VEČNA i iz toga se ne izlazi jer je to konačna odluka svakog od nas gde ko želi.
Kako onaj što izabra život ima ga VEČNO tako i onaj što bira zlo prima ga VEČNO.
Ko odbija izraz VEČNO taj stavlja pod sumnju Isusov otkup za večno jer su te dve stvari JEDNA samo su mesta gde će se provoditi večnost RAZLIČITA.Jedni večni život drugi večnu smrt.
Sad, postoji i problem što neko pod pojmom smrt kaže da se tu ništa nezna i to je tačno jer ono što UMIRE nezna ništa a telo umire jer je STVORENo dok Duh je DAT i on ne umire a unutra je naš unutarnji čovek.Prva smrt je ograničena zbog Isusove cene a druga je trajna i tamo nije kao u prvoj smrti. U prvoj je duh izašao a u drugog duh će biti u tom telu i pošto je duh besmrtan on zna jer nije telo i nigde odatle ne može i tako VEČNO ostaje.
Eno, čitamo kako su u Tartaru zatvoreni anđeli i njihov duh je u njima i živi su a čuješ li ih ti dole gde viču???
Da li je to pravedno zbog toga što su hteli da oni sami odlučuju kako da se vlada dobiše progonstvo zbog ,sitnice, a ipak dobiše iako su veći od ljudi po svemu.Kakav je bio Heruvim svetlonoša a opet odbačen je...gde će se naći čovek koji je zemljani prah.
Bogu hvala što otvara na svako iskreno istraživanje i mene nije sramota reći da nisam znao ali bi me bilo stid reći znam ali neću priznati da sam pogrešio.
Tu se misli na cijelog čovjeka. Čovjek je spoj duha i praha. Dakle čovjek samo postoji kao spoj duha i praha (tijela),,Propovjednik 3,19Jer što biva sinovima ljudskim to biva i stoci, jednako im biva; kako gine ona tako ginu i oni, i svi imaju isti duh; i čovjek ništa nije bolji od stoke, jer je sve taština...
Svi umiru jer su svi oživljeni Božjim Duhom.
Tu mislim na telo koje umire a umire jer duh života izlazi iz sviju.
Propovednik tu misli na život jer opisuje smrt jednih i drugih.
Ni jednoj životinji Bog nije udahnuo svoj Duh do samo čoveku a životinja živi po reči i reprodukuje se i sad da pogubiš sve životinje ni jedna više neće oživeti jer nije otkupljana od smrti a nije zato što nema Duha Svetog u sebi.
,,Vječna kazna znači da kazna ostaje, iako njih nema. Ali nema vječnog kažnjavanja.,,
Nije mi jasna ta formulacija VEČNA KAZNA. Ako je neko mrtav on nema više kaznu ona je izvršena i ne deluje više.Tako čovek umre i sve je rešeno može biti samo večno mrtav zar ne?
O tome ja i govorim da će biti VEČNO u tom stanju koje ti nazivaš nestanak-uništenje koje će trajno ostati. A šta čini to stane trajnim? Čini ga to što je to odluka -izbor onog koji bira taj put.
Smrt može držati stvoreno koje je podložno smrti ali ono što je dato čoveku to ne umire i ono nije materija.
Tako imamo večno stanje jer je Isusovom žrtvom sve primilo trajno stanje po izboru.Sad je tu samo ostalo pitanje znaju li oni što su pod drugom smrti ili ne znaju?
Za one žive nemamo dilemu oni znaju sve a oni što su pod večnom smrću znaju li oni?
Čitamo kako su SMRT i hades bili bačeni u Gehenu, a šta je smrt?
Definicija je prestanak života ili disanja i kako se to može baciti u Gehenu?
Postoji li anđeo smrti koji drži zarobljene u tom stanju?
Pošto SMRTI više NEMA po sudu i bacanju iste u jezero stanovnici na zemlji više ne umiru.
A oni što su primili osudu bačeni su u Gehenu i gde se nalazi njihov duh pobune?
Duh ne umire i gde je on kad telo izgori?
Interesuje me šta znači izraz MUKU večnu da li je to stvarno MUKA ili ne?
Šta nam Strong o tome govori?
Nisi me razumeo šta sam rekao o onom čoveku...on mi nije ništa govorio već pokazivao sva mesta sa značenjem a ja sam Božjom pomoći zaključio kao što će zaključiti svako ko čuje značenje reči date i ko pogleda od čega je čovek sastavljen.
Pozdrav.
PS. sad malo pogledah video...to je logika i tom logikom ja pitam zar ti veruješ da bi Bog koji je ljubav zaista dao da čovek umre zbog jednog griza jabuke?
Po toj logici nebi a vidiš desilo se a Bog je ipak ostao ljubav.
Zato Bog kaže da je ljudska mudrost pred njim ludost.
Kaže nešto gori dok ne izgoti a ja pitam šta održava vatru lave u zemlji i šta drži kosmos da ne padne?
To su nagađanja, ako Bog učini ovo onda nije više ljubav....a zašto nije?
Po čijem merilu nije?
Mislim da je ozbiljnije uzeti Stronga i proveriti MUKU VEČNU.
Pa to je paganska predstava pakla u grčkoj mitologiji ona čudovišta drže umrle u Hadu.
A oni koji su u jezeru umiru. Taj duh nije osoba imaju ga i životinje. Muka vječna znači kaznu vječnu, a ne kažnjavanje.
Pusti Stronga a šta ti govori realnost. Vidiš da sam ti oborio vječno kažnjavanje. Dao sam ti dosta primejra sa izrazima VJEČNO, ZAUVIJEK itd. a nije bukvalno značilo zauvijek.
Ja mislim da je najbolje da uzmemo realnost.
Pitam te koji je to duh kojeg svi imaju u Propov. 3,19
Kako ti nije jasna, ja nemam veze sa pravom, ali znam da ima vječna kazna. Pa uzmi da su sada rehabilitovali četnike, to znači da su im skinuli kaznu iako su oni davno pomrli. Ovo nije poređenje nego samo da ti kažem da kazna stoji i nakon izvršenja.
Smrt i Hades su bačeni u jezero znači da nema više smrti. Ne može anđeo da drži nkoga u životu samo Bog može.
Muka vječna znači kaznu vječnu, a ne kažnjavanje.
Dobro si onda uradio jer to ti zastupaš a ja večnu MUKU.Vidiš da sam ti oborio vječno kažnjavanje.
A sada mi objasni logiku da se pravedni vesele znajući da se njihovi najmiliji pate u paklu.
Još jednom pošto si izbjegao dio koji sam dao sa izrazima VJEČNO I ZAUVIJEK itd. jel to bilo zauvijek.
Ja mislim da je najbolje da uzmemo realnost.