Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ne kazu da su vecne muke, kazu da nema konsenzusa po tom pitanju!Tvoja rijec obaraju te tvoji teolozi kazu da ce biti vjecne.
A vi to kao u Savetu bezbednosti UN. Ipak kazu vjecne muke.
Koji mi? Nato je Antonijina organizacija tj. Njene crkve.
Koji mi? Nato je Antonijina organizacija tj. Njene crkve.
Vi ste, vas je Nato!
Pa tako vi pisete mrzeci srbe, govoreci kako su oni teski zlotvori i zlocinci! A amerika i nemci su vam andjeoski narodi, i imaju bolji rod! Toliko bolji, da su prvi izvrsili genocid i glume kauboje a drugi su uzrokovali II svetski rat!
Crkva kaže vječno.
оспод је јасно рекао какав крај очекује непокајане грешнике: „ Идите од Мене, проклети, у огањ вечни који је припремљен ђаволу и анђелима његовим, … , и ови ће отићи у муку вечну „ (Мт. 25.41,46); … , „ у огањ вечни и пакао огњени „ (Мт. 18.8-9); … , „ који се неће гасити ни ноћу ни дању, до вијека ће се дизати дим њезин, пророкује пророк Исаија „ (Иса. 34.1-10). Дакле, за такве непокајане грешнике чува се мрак таме занавијек (2Пт. 2.17 ; Јуд. 1.13); и: „ Такви ће бити осуђени на вечну погибао од лица Господњег … „ (2Сол. 1.9).
Znam ja da tebe ovo sablažnjava jer ti se protivi tvom razumu.
Evo i Justina glavnog dogmatičara.
Вечна судба грешника биће у свему супротна вечној судби праведника. Сваки ће од њих према своме моралном стању суделовати у вечним мукама. Вечно мучење њихово долазиће од тога што ће они вечито живети у царству зла и у друштву твораца зла: ђавола. Отоме сведоче Спаситељеве речи, које ће на дан Суда бити упућене грешницима: "Идите од мене, проклети, у огањ вечни, приправљени ђаволу и слугама његовим".52 И "ови ће отићи у муку вечну".53 Заљубљени у зло, они ће, по свеправедном суду Божјем, такви ући и у вечни живот, и том љубављу према злу живети кроз сву вечност као што су њоме добровољно живели на земљи. Јер би Бог престао бити Богом љубави и правде, када би их насилно отргао од слободно изабраног им зла и греха.
Вечно мучење грешника неће бити подједнако; оно ће зависити од каквоће и степена грешникове грешности. Степен вечних мука биће за сваког грешника сразмеран степену његове моралне искварености.54
Justin Ćelijski o zagrobnom životu.
Ovo je klasično izvrtanje riječi Božje, kaže da će vječni život dobiti i grešnici i to u mukama.
Ne uci!