Pa ti sam spamuješ teme, tamo gdje tema o duši pričaš o duhu životnom.
Ja ne spamujem temu, zasto izmisljas?
Tema jeste o "dusi" , a nama je "duh" "komponenta koja prezivljava" a ne "dusa koja prezivljava".
DUSA JE NAMA SMRTNA(zemaljski zivot se zavrsava)!
Vi namerno zamenjujete termine, da bi rekli kako mi tvrdimo da "dusa prezivljava" , a ona je kod nas "smrtna".
Znaci "zamena teza" i cista izmisljotina sa vase strane, manipulisete terminima.
Kada Pravoslavni izjave da "dusa prezivljava" misle da se "zivot nastavlja" a ne da "dusa kao komponennta prezivljava" , DUSA NAMA NIJE KOMPONENTA! TO JE IZRAZ KOJI OZNACAVA ZIVOT I OSOBU!
I MI GA SAMO KORISTIMO DA UKAZEMO DA SE "ZIVOT NASTAVLJA".(a tice se nebeskog, ne zemaljskog)
Tako je po Bibliji, a tako je i ucenje Pravoslavne teologije, tako su ucili crkveni oci da je "dusa = zivot" i s obzirom na to ona "umire" jer se zemaljski zivot "zavrsava".
Manipulisete terminologijom da bi nam napakovali nesto sto mi ne ucimo.
DUSA JE NAMA SMRTNA(s obzirom na zemaljsko), i zato svi tekstovi koji govore o "smrtnosti duse"(u odnosu na zemaljsko) se slazu sa nasim ucenjem, i u Bibliji mi imamo podrsku.
Da si citao ucenja crkvenih otaca to bi znao, ali ti pod milim Bogom nista ne znas o Pravoslavlju, zato i ode u adventiste.
I zato mi nemoj pricati kako ja spamujem, jer nama "ne prezivljava Dusa kao komponenta" DUSA NIJE KOMPONENTA! VEC DUH KAO KOMPONENTA JE JEDINO STO PREZIVLJAVA!