Vivax DVB-T2 154 pomoć

Učlanjen(a)
31.05.2014
Poruka
58
Pozdrav! Upravo sam kupio receiver za digitalnu TV, model Vivax DVB-T2 154, ali imam problem sa njim. Uređaj je spojen sa televizorom preko Scart kabla, i povezan na krovnu antenu. Sve je urađeno kako bi trebalo da se poveže, ali STB ne pronalazi ni jedan kanal. Kad se TV uključi, pojavi se vodič za instalaciju, u kome sam podesio sledeće. Država: Srbija, napajanje antene: probao sa obe varijante (uključeno i isključeno). Piše takođe da se obrati pažnja na jačinu signala, koja treba da je iznad 45%, ali i pre i tokom skeniranja jačina je na 0%. Ima neko ideju o čemu bi moglo da se radi, i šta mogu probati? Scart kabal mi deluje da je potpuno ispravan, ali ako ne grešim, on služi samo za prenos slike, tj. za vezu STB-a sa televizorom, i ne utiče na pretraživanje ni kvalitet signala antene? Hvala!
 
Član
Učlanjen(a)
16.11.2010
Poruka
276
Imas li pojacalo? Desava se ako si blizu predajnika da pojacalo smeta, pa kod nekih korisnika je resenje u iskljucenju pojacala za antenu ili smanjenju pojacanja.
Ja koristim obicnu loga antenu bez poajcala i nemam nikakvih problema.
Probaj predlog pa javi dalje sta se desava.
 
Učlanjen(a)
31.05.2014
Poruka
58
Pozdrav. Ne znam tacno da li antena ima pojacalo, jer nije moja. Moram videti sa vlasnikom, pa cu javiti. Pre nego sto pocnem skeniranje, da li bi odmah trebao da mi pokaze kvalitet signala u vodicu za instalaciju?
 
Član
Učlanjen(a)
16.11.2010
Poruka
276
Ne znam kako je kod tebe ali svi ti receiveri su slicni. Ja imam Bear DTV-202, pa i tvoj ima opciju automatskog skeniranja svih kanala i unosenja broja kanala rucno (manuelno). Mogao bi napisati lokaciju odakle si i prema tome odabares najblizi predajnik na sajtu ETV-a i vidis broj kanala koga manuelno ukucas i onda receiver pokaze jacinu/kvalitet signala.
 
Učlanjen(a)
13.01.2016
Poruka
275
Sta to znaci da je neko drugi vlasnik antene? Da li ti je dao (pozajmio) da je samo ti koristis ili je vec koristi on pa pokusavate neko deljenje signala? Da li si siguran u pravilno povezanu antenu i da nema korozije na kontaktima? Imao sam opticku vidljivost i problem sa usmerenjem Loge iz Beograda na Avalu. Stavio sam umesto antene vertikalno komad od pola metra bakarne zice punog preseka 2,5mm2 i sve je OK. Verujem da ti je u Novom Sadu signal jak pa vredi pokusati isto.
 
Učlanjen(a)
31.05.2014
Poruka
58
Sorry, nov sam sa ovim DTV stvarcicama. Koji mux vazi za Novi Sad, ako neko zna?
 
Član
Učlanjen(a)
16.11.2010
Poruka
276
http://etv.rs/televizija/mux1/

Imas ovde, ja npr. hvatam pun signal bez problema sa predajnika Cot CH24, a imas i lokalne predajnike-repetitore koji rade na kanalu 21. Uglavnom sve imas na gore navedenom sajtu.
Idi u meni pa u rucnu pretragu kanala i ako nece 24 probaj 21.
 
Učlanjen(a)
31.05.2014
Poruka
58
Pozdrav! Evo me ponovo, u vezi Vivax STB uredjaja i problema da ne pronalazi ni jedan program. Probao sam odneti uredjaj koji imam, na lokaciju na kojoj je sigurno dobar signal i gde drugi STB funkcionise bez problema, ali je situacija ista, 0 kanala i kvalitet signala 0%. Probao sam pretrazivati na kanalima koje mi je neko od vas sugerisao, ali opet nista ne nalazi. Pod pretpostavkom da je uredjaj neispravan, odneo sam ga nazad u prodavnicu i dobio novi bez problema. Posle spajanja, i sa novim ista stvar. Nemoguce mi je da su oba uredjaja neispravna! Jos neka ideja? Hvala! :)
 
Učlanjen(a)
13.01.2016
Poruka
275
Morao bi na bilo kojoj lokaciji i to sa komadom žice umesto antene da primiš bar jedan kanal. Zato samo da navedem dve stvari koje ako ispuniš, mora nešto da se primi. Prvo, skeniraju se digitalni a ne analogni kanali. Drugo, mora da se dovede signal na ulaz. Ako ti je negde kratak spoj ili otvorena veza u konektoru, kablu ili anteni, onda nikakav signal ne dolazi u receiver.
Znači, ako se dovede digitalni signal na ulaz receivera i ako se skeniraju digitalni signali mora nešto da se vidi. Nema ni trećeg uslova ni misterije.
 
Natrag
Top