Veštica sa kristalnim zubima koja uči o kraju sveta

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
OBELISK U I ISPRED KATOLICKIH CRKAVA, I KAO CRKVENI NADGROBNI SPOMENIK, KAO I SIMBOL VATIKANA.

Nama je to simbol kršćanstva, simbol najvećih žrtava kršćana u Rimu još u 1. stoljeću, i zato je na vrhu toga stupa križ. Za razliku od nas kršćana ti si sam ovdje dokazivao da je obelisk (bez križa) genitalni organa boga Baala, i vi ga baš kao takvog stavište na grob neizliječene alkoholičarke Ellen White.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nama je to simbol kršćanstva, simbol najvećih žrtava kršćana u Rimu još u 1. stoljeću, i zato je na vrhu toga stupa križ. Za razliku od nas kršćana ti si sam ovdje dokazivao da je obelisk (bez križa) genitalni organa boga Baala, i vi ga baš kao takvog stavište na grob neizliječene alkoholičarke Ellen White.

Obelisk nikada nije stajao sam za sebe. Uvek su postavljani u paru.

Ujedno obelisk je solarni simbol. Te otuda i pitanje, šta obelisk traži nad grobom osnivačice kulta čiji sledbenici na pomen sunca doživljavaju napadaje histerije i sablažnjivanja?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jovane.

Nema nazalost ovom coveku pomoci.

Za njega jedina moguca biblijska poruka u ovom trenutku glasi "JEFREM SE UDRUZI S LAZNIM BOGOVIMA, OSTAVI GA"

Dao mu Bog da se obrati kada se on bude uskoro objavio svetu
.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A ovo reče čovjek koji je sam priznao da na grobu utemeljiteljice njegove subotarske sekte ponosno stoji "genitalni organ boga Baala"

Na stranu to što on pojma nema o Baalovom kultu (kako bi i imao, kada se obrazovao kod Hislopa, Rivere i sličnih korisnika mentalnih institucija), na stranu to što Obelisk nikada nije imao seksualnu konotaciju. na stranu sve to.

Ali, se nikako ne može prenebegnuti činjenica da on (oni) s arogancijom svojstvenom sektašima projektuju sebe i svoje blasfemije na druge, nudeći pri tome iste blasfemije kao Istinu.

Pogledaj kako pišu, (ja sam imao tu nesreću da uživo čujem i kako govore - ne ovi s foruma, nego braća im i sestre po "veri") i sve će ti biti jasno.

Svako ko svaku svoju misao, svaku svoju rečenicu, kiti "Biblijskim" izrazima, načinom izgovaranja, svako ko sve što govori završava s "Blagoslovljen bio, moliću za tebe, slavljen Bog," ili "kako je duhovan", je u najopasnijem od vidova posednutosti i licemerja, onom "pobožničkom".

Uostalom, pogledajmo sami.

Neko ko tako čini, istovremeno one koji mu iznose istinu u lice (a koja mu se ne sviđa) naziva pogrdnim imenima.

Zar to nije stup kojeg su prenijeli, ne-znam-otkud, a bio je jedan od stupova u rismkom amfiteatru gdje su umirali prvi kršćanski mučenici?

Da i ne.

Obelisk o kome je reč je doneo Iuiius Octavius Caesar Augustus iz Egipta nakon osvajanja te zemlje. Prvobitno je stajao s svojim parom ispred hrama u Karnaku, postavljen je sredinom 16/15 stoljeća pre Krista od strane Hatšepsut.

Stajao je tu gde i danas stoji, isprva kao simbol pokoravanja Egipta, da bi zatim bio "svedokom" mučeništva ranih Kršćana.

Na vrh tog obeliska postavljen je Križ kao znak pobjede Kršćanstva i sjećanja na mučenike.

Ujedno, Križ na vrhu obeliska znači i pobjedu pravog Boga nad paganskim bogovima.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zar to nije stup kojeg su prenijeli, ne-znam-otkud, a bio je jedan od stupova u rismkom amfiteatru gdje su umirali prvi kršćanski mučenici?

Točno tako. Taj stup je svjedok umiranja kršćana zbog Isusova imena. I zato i stoji gdje sada stoji, kao simbol žrtve svetih ljudi, onih čije je duše sveti Ivan vidio i onjima govori u Otkrivenju.

A subotari, koji tvrde da je obelisk "genitalni organ boga Baala, n.p.z.i.i ga na grob svoje proročice, bogohulnice i kradljivice. Čovjek bi rekao, kao takav simbol tamo i paše.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Točno tako. Taj stup je svjedok umiranja kršćana zbog Isusova imena. I zato i stoji gdje sada stoji, kao simbol žrtve svetih ljudi, onih čije je duše sveti Ivan vidio i onjima govori u Otkrivenju.

A subotari, koji tvrde da je obelisk "genitalni organ boga Baala, n.p.z.i.i ga na grob svoje proročice, bogohulnice i kradljivice. Čovjek bi rekao, kao takav simbol tamo i paše.

Ispod čega je sahranjen Joseph Bates? Što stoji na grobu James-a White-a?

Pogledajmo:

Jos-Bates-Sr.jpg

Nadgrobni kamen poput ovoga:

13 Egypt stele_275x383.jpg

Stele su naime stajale ispred ulaza u grobnicu.

James White je sahranjen pod ovim:

eb900931a5b1f0c9c4099bd53eea027d.jpg

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Živeo nam "genitalni organ boga Baala" :eek::roll::roll::roll::roll::roll:Zaista korisna informacija. Svašta se dade naučiti na ovome forumu. Nijesam znao da bogovi polne organe nose. Zanimljivo.

Uzgred moja tetka je adventista njeni dva sada već odrasla sina Petar i Pavle kako ih ja nazivam su adventisti. Bio sam na velikom saboru adventista održanom 1995g u Sava Centru ako se dobro sećam video i razgovarao sa propovednicima iljade knjiga sestre Wajat pročitao od Velike Borbe do malene borbe ali najviše me ipresionira kada ona mrtva ladna napiše: "Čvrsto sam verovala da će Hrist doći 1884g (ili beše 1848g slabo pamtim brojeve) a kada nije došao mnogi adventisti odpadoše od vere." Zaista je interesatno da tako nepismena osoba koja nije čitala Bibliju gde Hristos jasno kaže da niko bre niko ni na nebu ni na zemlji ne zna tačan datum dolaska do "Oca." A ona zna. Ne ne ne to je on ušao u neku svetinju da prebrojava grešnike kako ćeš bre prebrojavati kad još nije došlo vrjeme žetve kada će se "odvajati žito od kukolja." Toliko drveta isječenih i ekološke štete počinjeno za štampanje njenih bajki i priča.

Znate šta gospodo ja verujem samo ono Hristovo pred kraj jednog jevandjelja koje kaže da će neki znaci pratiti one koji uzveruju a jedan je od njih da ako popiju šta otrovno neće im nauditi. Šta kažete da tu Hristovu tvrdnju stavimo na probu ja ću poneti otrov ove herbicide i fungicide i da sipam svakome ko kaže da u Hrista veruje pa da popije tu čašu da proveri čovjek koliko "vjeruje" i koliko Hristos veruje u njega. Pa ako ostane u životu ondak je istina i ja ću da ispijem istu čašu otrova da isprobam onu da li Hristos voli samo one koji ga vole jer kakva vam je plata ako volite samo one koji vas vole to isto čine i neznabošci ili pak voli i nas ultrasataniste koji ga mrzimo "nadvladajte zlo dobrim" i ostale bajke. Pa da vidimo ko je u pravu i odmah ćete da znate ko mlati praznu slamu a ko li ne. Svaki se problem da brzo i lako rješiti samo valja doslovno ispuniti Hristove rječi: "Ko šta otrovno popije neće mu naškoditi." Ali otrov koji JA sipam u čašu. Velox, Kletox, Furadan, Gaučo i Pončo...... Uostalom možete i to sami da isprobate kod kuće kupite jednu flašu sipate u čašu i gotovo. Ako ostaneš u životu ondak si istina a ako li umreš opet znaš da si laža i otac laži u kome nema istine. U oba slučaja znaš istinu kako stojiš sa Hristom i kako Hristos stoji sa tobom.

Ja!? Pa mene bi i Mojsije ukokao jer nijesam jevrej da sam rođen u vreme kada je osvajao zemlju obećanu, a kamo li Hristos. Hristos spasava samo one kojima spasenje nije potrebno pa i njih ne uvek!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Živeo nam "genitalni organ boga Baala" :eek::roll::roll::roll::roll::roll:Zaista korisna informacija. Svašta se dade naučiti na ovome forumu. Nijesam znao da bogovi polne organe nose. Zanimljivo.

Uzgred moja tetka je adventista njeni dva sada već odrasla sina Petar i Pavle kako ih ja nazivam su adventisti. Bio sam na velikom saboru adventista održanom 1995g u Sava Centru ako se dobro sećam video i razgovarao sa propovednicima iljade knjiga sestre Wajat pročitao od Velike Borbe do malene borbe ali najviše me ipresionira kada ona mrtva ladna napiše: "Čvrsto sam verovala da će Hrist doći 1884g (ili beše 1848g slabo pamtim brojeve) a kada nije došao mnogi adventisti odpadoše od vere." Zaista je interesatno da tako nepismena osoba koja nije čitala Bibliju gde Hristos jasno kaže da niko bre niko ni na nebu ni na zemlji ne zna tačan datum dolaska do "Oca." A ona zna. Ne ne ne to je on ušao u neku svetinju da prebrojava grešnike kako ćeš bre prebrojavati kad još nije došlo vrjeme žetve kada će se "odvajati žito od kukolja." Toliko drveta isječenih i ekološke štete počinjeno za štampanje njenih bajki i priča.

Znate šta gospodo ja verujem samo ono Hristovo pred kraj jednog jevandjelja koje kaže da će neki znaci pratiti one koji uzveruju a jedan je od njih da ako popiju šta otrovno neće im nauditi. Šta kažete da tu Hristovu tvrdnju stavimo na probu ja ću poneti otrov ove herbicide i fungicide i da sipam svakome ko kaže da u Hrista veruje pa da popije tu čašu da proveri čovjek koliko "vjeruje" i koliko Hristos veruje u njega. Pa ako ostane u životu ondak je istina i ja ću da ispijem istu čašu otrova da isprobam onu da li Hristos voli samo one koji ga vole jer kakva vam je plata ako volite samo one koji vas vole to isto čine i neznabošci ili pak voli i nas ultrasataniste koji ga mrzimo "nadvladajte zlo dobrim" i ostale bajke. Pa da vidimo ko je u pravu i odmah ćete da znate ko mlati praznu slamu a ko li ne. Svaki se problem da brzo i lako rješiti samo valja doslovno ispuniti Hristove rječi: "Ko šta otrovno popije neće mu naškoditi." Ali otrov koji JA sipam u čašu. Velox, Kletox, Furadan, Gaučo i Pončo...... Uostalom možete i to sami da isprobate kod kuće kupite jednu flašu sipate u čašu i gotovo. Ako ostaneš u životu ondak si istina a ako li umreš opet znaš da si laža i otac laži u kome nema istine. U oba slučaja znaš istinu kako stojiš sa Hristom i kako Hristos stoji sa tobom.

Ja!? Pa mene bi i Mojsije ukokao jer nijesam jevrej da sam rođen u vreme kada je osvajao zemlju obećanu, a kamo li Hristos. Hristos spasava samo one kojima spasenje nije potrebno pa i njih ne uvek!

Ah Sidious, teško je to njima za shvatiti. Lupetaju gde stignu i kako stignu.

Mislim čak i tebi koji sledi okultistički vid "duhovnosti" ili si iznad duhovnosti (nebitno) je tvrdnja da je obelisk genitalni organ boga Baala (nije to nikakav bog, ali o tome drugi put) ne samo da je smešna, nego i dokaz kontra znanja koje adventisti (ja ih zovem subotari) pokušavaju da nametnu kao istinu.

Ono o otrovima neću da komentarišem.

Osim što ću reći, da Dolazak u Slavi (Drugi Dolazak, ono što niko ne zna ni dana ni časa) je upravo identično načinu na koji dolazi šta?

Smrt.

A što se tiče Mojsija, treba ga prvo navatati.. tačnije utvrditi ko je on u stvario bio, ako je bio. Jer nema niti jednog Egipćanina, a Mojsije je Egipatsko ime, da je imao samo MSS u svom imenu. Ko se krije ispred? Čijim je to imenom počinjalo Mojsijevo ime?

Da nije možda Tehuti? (Tut)? Da nije Ra možda (onda bi se egzodus doista mogao smestiti u vreme Ramzesa), a onda je Mojsije bio imenjak faraonov. Ali, ni to mi se ne čini verovatnim. Pa čije je ime bilo ispred Moses? (Moses ne znači iz vode izvađen, nego rođen od), a staroegipatska reč za vodu je identična hebrejskoj reči za sina. Dakle možda se zvao bar mesu. Pa ni to ne pije vodu.

Koje je to ime stajalo ispred Mose? Samo jedno, ono koje je bilo tabu.

Yah ili Iah.

A onda se Mojsije izvorno zvao kako?

Iahmose.

Ali, da se ne odaljavamo dalje od teme.

Natrag