Šta je novo?

Ves masina Koncar,velik problem

Učlanjen(a)
13.10.2013
Poruka
6
Pozdrav ljudi imam jedan velik problem koji je proizisao iz malog problema,naime bila mi je pumpa na ves masini u kvaru,ja sam je skinio napravio i vratio nazad e sada nacin na koji sam je vratio nazad je ustvari prouzrokovao taj problem,umesto da je samo naslonim na zid i tako da radim ja sam jew polegao skroz na bok i tako je stojala jedfno jedan dan dok sam ja kupio sta mi treba za pumpu i vratio je nazad,sada kada sam je ispravio desava se da pumpa radi sve kako treba i prima vodu i izbacuje ali kada primi vodu tu i stane nece da krene da se okrece bubanj,ponekad proradi pa stane to mi se desilo dosta puta,recimo opere jednu masinu a vec drugu nece da pokrene a nekad stane usred pranja ali najcesce nece ni da se pokrene,a i pecka struja unutra u bubnju,nema sta nisam probao, i bravicu sam gledo i motor sam gledo dali stopice dobro stoje svugde i ponestalo mi je ideja pa sam resio da pokusam da nadjem ovde resenje pa ako neko mozda ima neku ideju i da se razume bolje od mene molio bih za pomoc HVALA.
 
Učlanjen(a)
20.01.2011
Poruka
2.156
Pogledaj grijač zbog peckanja da ne probija a motor nema zašto zastajkivati osim ako ne dobije struju od kondezatora ili se ne pali centrifuga ako pumpa ne izbaci vodu iz bubnja.Jesi li kad si skino pumpu propuhao crijeva ona dva tanka što idu gore na ventil i provjeri kako se vrti bubanj da ne cvika možda ležaj.
 
Član
Učlanjen(a)
06.01.2012
Poruka
122
Pogledaj spojeve kablova: da ti negdje nije olabavio spoj ili nedaj boze spala zica sa kog konektora. Ili da ti voda nije negdje dosla gdje nebi smjela, zato sto si polagao masinu. Mozda je neki kabal prignijecen (ostecena izolacija) i sl.
 
Top