Vaterpolo!!!

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Srbija prvak sveta posle peteraca!

vanja-udovicic12815020090528172803.jpg


Vaterpolo reprezentacija Srbije posle velike drame u finalu Svetskog prvenstva pobedila Španiju. Posle regularnog toka rezultat je bio 6:6 (3:2, 0:0, 1:2, 2:2), a posle produžetaka - 7:7. Prvak sveta odlučen posle peteraca!

Srpski ''delfini'' su bolje počeli meč i najviše zahvaljujući kapitenu Vanji Udovičiću, koji je postigao sva tri gola u prvoj četvrtini došli u vođstvo od 3:1. Do kraja prve deonice Španci su smanjili na 3:2, a taj rezultat je ostao na snazi sve do treće četvrtine.

Taj deo igre je pripao Špancima, koji ga rešavaju u svoju korist sa 2:1, za ukupno neizvesnih 4:4, pred odlučujuću poslednju četvrtinu.

Odlično su naši reprezentativci počeli četvrtu četvrtinu, vrlo brzo postigli dva gola, preko Filipovića i Pijetlovića, za vođstvo od 6:4. I, kada se činilo da je Srbija pred osvajanjem titule, Španci su uspeli da izjednače 11 sekundi pre kraja poslednje deonice i izborili produžetke - 6:6.

Španci već na startu prvog produžetka postižu i treći uzastopni gol i dolaze u vođstvo od 7:6, a ubrzo su mogli iz kontranapada da dođu i do dva gola razlike. Srećom, naši su se odbranili, a zatim preko Nikole Rađena dolaze do izjednačenja - 7:7.

U poslednja tri minuta, sudije su poništile gol Prlainovića i rezultat je do kraja ostao nepromenjen. Svetskog prvaka u vaterpolu odlučivali su peterci!

Soro je odbranio u prvoj seriji, a Udovičić doneo prednost Srbiji, koja je ostala do treće serije. Tada je Prlainovićev šut odbranio španski golman, međutim Španci ne koriste prvu sledeću priliku, pa Aleksić posle četvrte serije vraća prednost na stranu Srbije. Međutim, drama se nastavlja - Gocić ne koristi priliku u petoj seriji, pa se ponovo došlo do egala.

Pritisak je zatim bio na Filipoviću, ali ga koristi za novo izjednačenje. Isto čini i Udovičić u sledećoj, pa Prlainović.

Soro potom brani udarac Martina, a Aleksić Srbiji donosi titulu prvaka sveta!
 
Član
Učlanjen(a)
04.07.2009
Poruka
283
Da srbija sampion ja prvo na fb zaboravio vamo :)!!!!!!!

--------------------------------------------------------

mogu da se kladim da si ti pisao ovo gore :D
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.07.2009
Poruka
1.161
Doček vaterpolista i plivača je u ponedeljak u 21h ispred gradske skupštine Beograda (bivša skupština Srbije)!!!!!!!!!!!
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Hvala na obavestenju :) .. Ovo je ludnica.. Posle pobede petarde se bacaju u komsiluku... znaci haos :)
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Boka slavila titulu Srbije!

Boka slavila titulu Srbije!
2. avgust 2009.


00007215.jpg


Posle finalne utakmice Svetskog prvenstva u vaterpolu, u kojoj je sinoć u Rimu Srbija savladala Španiju, došlo je do prave erupcije oduševljenja u celoj Boki Kotorskoj.
Spontano su formirane kolone automobila koji su kružili obalama zaliva do duboko u noć. Uz zvuke sirena automobila, navijači koji su nosili zastave države Srbije, proslavljali su veliku pobedu srpskih vaterpolista.

Klicalo se srpskim asovima Vanji Udovičiću, Filipu Filipoviću, Slobodanu Soru i, posebno Andriji Prlainoviću koji je rođeni Hercegnovljanin i koji je vaterpolo naučio u Jadranu.

Titula svetskog prvaka tako je proslavljena na zaista izuzetan način među meštanima i brojnim turistima u Boki Kotorskoj, koji su prethodno bez daha u brojnim ugostiteljskim objektima, kućama i stanovima iščekivali trenutak kada će im srpski vaterpolisti priuštiti veliko slavlje

Izvor: sportal
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Zlatni vaterpolisti došli u Beograd

Zlatni vaterpolisti došli u Beograd
2. avgust 2009.


21413228714a75865c704ad848027108_orig.jpg


Vaterpolisti Srbije, koji su u subotu osvojili zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Rimu, doputovali su u nedelju u Beograd.


Vaterpolisti su po sletanju na beogradski aerodrom izjavili da su presrećni postignutim rezultatom i da medalju poklanjaju Srbiji. Selektor Dejan Udovičić rekao je da su pred vaterpolistima dani slavlja, ali je i pozvao na oprez, podsećajući da su glavni cilj vaterpolista Olimpijske Igre u Londonu 2012. godine.

Na aerodromu Nikola Tesla vaterpoliste je dočekalo nekoliko stotina ljudi koji su zajedno sa njima uz trubače proslavili osvajanje zlatne medalje u Rimu.

Kapiten reprezentacije Vanja Udovičić naveo je da je reprezentacija "odradila neverovatnu stvar".

"Želim da se zahvalim svim igračima jer su me učinili jako ponosnim. Odradili smo neverovatnu stvar za srpski vaterpolo, za svakog od nas pojedinačno i za Srbiju. Imamo razloga da slavimo i uživamo u ovom trenutku", rekao je Udovicćić.

"Tek sada, kada smo se vratili u našu zemlju i kada smo videli koliku smo radost doneli ljudima, shvatili smo koliki uspeh je napravljen u italijanskoj prestonici", dodao je Udovičić.

Udovičić: „Glavni cilj ostaje London“

3578982974a75865cbf99a567631759_big.jpg



Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić istakao je da je glavni cilj za njegove izabranike osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu.

"Zlatna medalja na svetskom prvenstvu u Rimu veliki je uspeh koji pokazuje da ova generacija ima kvalitet za sam vrh", rekao je Udovičić i izneo zanimljiv predlog da na ulasku u Srbiju bude postavljen natpis "Dobrodošli u zemlju šampiona".

Najbolji strelac 13. svetskog prvenstva Filip Filipović, koji je tokom turnira postigao 20 pogodaka, bio je veoma kratak u oceni učinka njegovih saigrača, rekavši da je reprezentacija Srbije "napravila čudo".

15189267084a75865dc4c64568723175_big.jpg


Andrija Prlainović, koji je često tokom prvenstva preuzimao odgovornost u trenucima kada ekipi nije išlo, bio je prezadovoljan kada je čuo himnu Republike Srbije na pobedničkom postolju.

"Na ono što smo učinili tokom šampionata sveta u minulih deset dana bićemo ponosni celog života. Ne postaje se svaki dan prvak sveta", zaključio je Prlainović.
FoNet

Bivši selektor našeg nacionalnog tima Nenad Manojlović, koji je svojim savetima dao veliki doprinos osvajanju zlata, pozvao je sve odgovorne da obezbede maksimalne uslove za rad ove selekcije.

"Imam dosta iskustva u ovom poslu, ali sam se prvi put sreo sa ovako odgovornim igačima koji ispunjavali sve što je planirano"
, rekao je Manojlović.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović rekao je da je srećan što je nova generacija naših vaterpolista već na svom prvom velikom takmičenju stigla do zlata.

"Ovo je bila priča o ružnom pačetku koje se preko noći pretvorilo u 13 predivnih labudova", rekao je Sovrović.

Svečani doček zlatnih vaterpolista i plivača zakazan je za ponedeljak od 21 čas ispred Gradske skupštine.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Soro: Moj san je zlato u Londonu!

Soro: Moj san je zlato u Londonu!
10. avgust 2009.


soro115312020090809184311.jpg


Jedan od junaka srpskog vaterpolo zlata u Rimu, golman Slobodan Soro već razmišlja o novim izazovima. Najstariji član svetskih prvaka, veruje u priču o vinu i golmanima, pa se nada da će na OI u Londonu upotpuniti kolekciju zlatnih medalja.

Čovek koji je poslednji bedem u srpskoj vaterpolo reprezentaciji, prvu pravu šansu na golu “orlova“ dočekao je u svojoj 29-oj godini, ali veruje da će rimska bajka potrajatai bar do Londona 2012. godine. U intervjuu za Večernje novosti, Slobodan Soro otkriva svoje planove za budućnost.

Glavnu ulogu u srpskoj vaterpolo priči dobio je relativno kasno, ali Soro veruje da prave partije tek dolaze.

“Mislim da moja reprezentativna priča nije bitno drugačija od priča mojih prethodnika. I Denis Šefik je na gol reprezentacije stao u zrelijem igračkom dobru, preciznije 2004, kada je imao 27 godina. Ja sam, opet, ulogu prvog golmana prvi put osetio 2007, sa 29 godina. Starosna granica kod vaterpolo golmana je dosta pomerena i mi svoj vrhunac doživljavamo tek negde posle 27-28. To vam je, zapravo, ona priča o golmanima i vinu...”, poručuje Soro.

Sve sama svetska imena, poput Muškatirovića, Krivokapića, Šoštara, Šefika bila su na golu naše nacionalne selekcije, pa Soro ne krije oduševljenj što je i on u tom nizu.

”Stati na gol vaterpolo reprezentacije Srbije je, samo po sebi, veliko. Uvek smo imali dobru vaterpolo školu, golmansku pogotovo, ponosan sam što sam i sam proizvod jedne škole koja traje decenijama”, kaže Slobodan Soro.

Sjajni čuvar mreže kada pogleda u budućnost, ima više nego jasan cilj. Zlato na OI u Londonu 2012. godine.

”U Rimu sam postao svetski prvak, pre toga sam bio u reprezentaciji koja je uzela evropsko zlato, sa Bečejom sam, svojevremeno, bio klupski prvak Evrope, sa Partizanom uzeo LEN kup... Nedostaje mi, dakle, samo olimpijsko zlato i verujem da ću ga, samo ako sačuvamo atmosferu koju sada imamo, sa ovom reprezentacijom osvojiti baš u Londonu”, zaključuje Soro.
 
Član
Učlanjen(a)
29.05.2009
Poruka
1
A ja prestala da gledam jos posle Australije.... Bitno da se sve zavrsilo svetski
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.685
Filipović najbolji igrač sveta

10332580674abb7061d3ae6633409677_big.jpg

Beta​
Srpski reprezentativac Filip Filipović u anketi „LEN magazina“ izabran je za najboljeg vaterpolistu sveta u 2009. godini.

„Ova nagrada je samo potvrda minulog rada, načina na koji sam trenirao i igrao. Nema mesta opterećenju, već osećam samo obavezu da nastavim da radim kao što sam i do sada. Priznanje je došlo posle zlatne medalje i sigurno je da sam u svemu ovome imao i veliku pomoć saigrača iz reprezentacije. Nastavljam dalje, sa željom da budem još bolji”, rekao je Filipović.
„LEN magazin“ je zvanična publikacija Evropske lige plivačkih sportova, a ovog leta Filipović je sa reprezentacijom Srbije osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Rimu, na kojem je bio i najbolji strelac.


Izvor:B92 - Internet, Radio i TV stanica; najnovije vesti iz Srbije
 
Natrag
Top