Vaterpolo!!!

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Opsirnije!

SP: Srbija u finalu
30. jul 2009.

vanja_20udovicic24476120090716161336.jpg

Reprezntacija Srbije savladala je Hrvatsku sa 12:11 (4:3, 3:3, 3:3, 2:2) u polufinalu Svetskog prevnstva u Rimu. Posle velike borbe srpski “delfini” bili su bolji od Hrvatske i sada čekaju u finalu čekaju boljeg iz duela SAD-Španije.

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u finale Svetskog prvenstva u Rimu. Srpski “delfini” nadigrali su aktuelne svetske šampione, reprezntaciju Hrvatske sa 12:11 (4:3, 3:3, 3:3, 2:1) i sada čekaju rivala u borbi za zlato.

Naša selekcija odigrala je još jednu sjajnu utakmicu u kojoj je potvrdila svoj kvalitet. Posle startnog vođstva Hrvata preuzeli smo kontrolu nad igrom i rezultatom i dobrom odbranom u finišu susreta stigli do velike pobede.

filipovic24777120090725170528.jpg

Počelo je loše i Hrvati na samom startu stižu do prednosti od 2:0. Srpski vaterpolisti brzo su se konsolidovali, a sa više uplivavanja u napadu potpuno smo preokrenuli rezultati posle prve četvrtine vodili sa 4:3.

Filip Filipvić na startu druge deonice iz peterca povećava na 5:3, a tu prednost održavali smo do samog finiša ove deonice. Na poluvreme smo otišli sa minimalnom prednošću 7:6, a naša selekcija imala je čak pet igrača sa dva isključenja.

Hrvati na preko Karaća stižu do izjednačenja, ali Vanja Udovičić podiže nivo igre srpske reperezntacija što nam je donelo ponovo dva gola prednosti 9:7. U tim momentima nismo iskoristili dva napada da odmeo na +3, a nakon toga smo ostali bez kapitena Udovičića i Hrvatska brzo stiže do izjednačenja. Ipak i posle treće deonice imali smo prednost nakon sjajne parabole Filipa Filipovića.

Prva polovina poslednje deonice protekla je bez golova, a naša reprezntacija na čelu sa Slobodanom Sorom uspela da odbrani dva napada Hrvatske sa igračem više. Na 3.26 do kraja dobili smo igrača više, a nakon Udovičićevog tajm-auta Andrija Prlainović iz teške situacije pogađa mrežu Hrvatske za 11:9.

U sledećoj akciji Hrvati dobijaju peterac koji Frano Karać pretvara u gol za 11:10. Slobodan Nikić izborio je treći peterac za Srbiju, a Filip Filipović je siguran i na 2.30 imam ponovo dva gola viška 12:10. Na obe strane ostao je neralizovan po jedan napad, a na 1.17 do kraja sudije priznaju gol Buljubašića iako se čini da lopta nije prešla gol liniju.

Usledio je minut odluke u kome Srbija u prvoj akciji nije uputila šut ka golu Hrvatske, a nakon tajm-auta rival dobija igrača više, ali ga ne koristi i Srbija je u finalu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
790
Veoma mi je krivo sto nisam "mogao" da gledam i ovu utakmicu.Protiv madjara je bila super utakmica,mogu samo da zamislim sta se sve ovde izdesavalo.:/

Član
Učlanjen(a)
21.06.2009
Poruka
142
Rudiću krive sudije

Rudiću krive sudije
30. jul 2009

2q35i8g.jpg

Reprezentacija Srbije plasirala se u finale SP pobedivši Hrvatsku 12:11, a selektor našeg tima Dejan Udovičić priznao je da su se nadali da mogu stići do kraja.

"Radost je velika, ali ovo treba što pre zaboraviti. Uoči utakmice obostrano smo se dobro prostrudirali, a ostali smo bez nekoliko igrača jer nam kriterijum suđenja nije odgovarao. Na kraju smo se, ipak, bolje snašli. Veoma važno je bilo što se naš golman u drugom delu vratio, a njihov nije", rekao je Udovičić.

Kapiten reprezentacije Vanja Udovičić, glavni kandidat za titulu najboljeg igrača šampionata, nije skrivao radost.

"Velika je stvar pobediti u polufinalu prvenstva sveta, a još veća kada se radi o Hrvatskoj. Ostali smo bez više igrača, pa je u jednom trenutku izgledalo kao da je nastavljena utakmica protiv Mađarske. Podigli smo formu u pravi čas i došli do finala. Velika pobeda za ekipu i stručni štab, a najveća za Srbiju", rekao je Vanja Udovičić.

Najefikasniji igrač utakmice Filip Filipović kaže da je presudila naša ogromna želja da se dokažemo.

"Izvanredna utakmica, pravo polufinale dve odlične ekipe. Ponovo smo pokazali volju i ogromnu želju. Nismo se predavali ni kada smo ostajali redom bez većine igrača. Presrećan sam, ali ostaje još jedna utakmica u kojoj nemamo šta da izgubimo, a možemo da dobijemo sve", rekao je Filipović.

Andrija Prlainović ponovo je postizao ključne golove, a svojim udarcima "zaludeo" je golmana Hrvatske Josipa Pavića, koji davno nije imao tako mali procenat odbranjenih šuteva, svega 29 odsto.

"Rekao sam da ćemo moći u finale ukoliko svi budemo svesni koliki je ulog. Brzo smo anulirali početno vođstvo protivnika, preuzeli inicijativu, vodili sve vreme i na kraju imali snage i kvaliteta da sačuvamo pobedu. Zadovoljan sam, ali posao još nismo završili i nismo sve rekli", rekao je Prlainović.

Selektor reprezentacije Hrvatske Ratko Rudić nije uspeo dostojanstveno da podnese poraz, za koji je okrivio sudije.

"Filipovićev gol je bio iz kontrafaula. Pri tome me je vređao, ali sudije na to nisu reagovale. I pored toga trebalo je da pobedimo", rekao je Rudić.

Izvor :b92

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Gak: "Dobro smo zapamtili Špance"

Gak: "Dobro smo zapamtili Špance"
31. jul 2009.

6727609824a72b31c3f49f300741494_big.jpg

Vaterpolisti Srbije igraće u subotu od 21 sat protiv Španije u finalu Svetskog prvenstva u Rimu.

Španci su naneli Srbiji jedini poraz na šampionatu, u prvom kolu kada je bilo 11:9. Reprezentativac Srbije Slavko Gak rekao je da njegova ekipa ima mnogo motiva, uključujući i želju za revanšom za poraz u prvoj fazi šampionata.

"Kada ste u finalu, potpuno je nebitno ko je protivnik. Učinićemo sve da pobedimo. Imamo motiva na pretek i bilo bi sjajno kada bi takmičenje na nikad neizvesnijem turniru završili kao najbolji", izjavio je Gak.

Gak je ocenio da će finalna utakmica biti veoma teška, jer Španci imaju nekoliko vrhunskih igrača.

"Oni imaju odličnu igru, snažnu, dosta znalaca poput Moline, Peronea, Valesa i Pereza. Dobro smo ih zapamtili u prvoj utakmici na šampionatu kada su nas pobedili 11:9", dodao je Gak.

Izvor: b92

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Udovičić: "Priželjkivao sam Špance"

Udovičić: "Priželjkivao sam Špance"
31. jul 2009.

11669129104a6f23061b3aa948412938_big.JPG

Srpski vaterpolisti sastaće se u subotu od 21 sat u Rimu sa Španijom u borbi za titulu svetskog prvaka.

Selektor Dejan Udovičić izjavio je da je posle sjajne pobede nad Hrvatskom i plasmana u finale gledajući drugi polufinalni meč priželjkivao Španiju za rivala.

“Znamo se odlično. Španija je ekipa iskusnih igrača. Mi smo želeli ovu utakmicu, ne treba da govorim o motivu. Uradili smo već dosta, znam da to mnogi u Srbiji cene ali pokušaćemo da pronađemo snage i da stignemo do još jedne pobede”, kaže Udovičić.

Finalisti su već odigrali jedan međusobni duel u Rimu, u prvom kolu, kada je Španija posle nekoliko preokreta pobedila sa 11:9. Španci su na tom meču imali vođstvo od 4:1. Srbija je stigla rezultat i preokrenula na 8:7, ali su u finišu bolji bili izabranici Rafe Agilara.

Za razliku od Srbije, Španija je imala daleko lakši put do finala. Slobodni u osmini, u četvrtfinalu su bili bolji od Kanade 11:4, da bi u četvrtak u uzbudljivom polufinalnom susretu savladali SAD.

“Prvo da se mi pogledamo i odigramo ono što smo zamislili. Španija ima odlične igrače. Molina, Perez, Perone, Vales, Garsija, ali i mi smo pokazali da imamo kvalitet i da ipak vredimo. Do sada smo igrali kako treba. Jedva čekam meč, energija je velika, pokazaćemo karakter, učinićemo sve da budemo pobednici“, kaže kapiten Vanja Udovičić.

“Kada mnogi nisu verovali u nas smatrao sam da ova ekipa može mnogo.Prezadovoljan sam uradjenim ali sve je to za nama. Sada igramo finale i tu nema nikakve filosofije. Pobeda donosi zlato, učinićemo sve da obradujemo naciju još jednom“, kaže Andrija Prlainović.

“Ne patimo od statistike, tradicije. Gledamo samo sebe. Odigrali smo nekoliko iscrpljujućih, velikih utakmica. Pobede su nam unele samopouzdanje, ali sada razmišljamo samo o finalu.Već ovo je dosta ali niko ne ulazi u meč za zlato da bude epizodista. Videlo smo Špance, pamtimo prvo kolo ali je ovo jedan potpuno novi meč“, komentar je Duška Pijetlovića.

Kod Španaca vlada optimizam, uz poštovanje prema reprezentaciji Srbije.

“Znam da imaju ogromnu želju za pobedom ali verujem u naše iskustvo. Ne bojim se protivnika mada je zaista izvanredan“, kaže selektor Španije Rafa Agilar.

Izvor: b92

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Srbija prvak sveta posle peteraca!!!!!!!!! BAKLJE SE PALE NA TRIBINIIIIIIIIIII!!!!!!

Natrag