Ne znam na kojem mjestu to pise.... Vidis ne znam ni ja sve
Ti nisi shvatio osnovnu Isuovu Misiju, a to ej Jevandjelje - Radosna vijest da ce doci do tjelesnog vaskrsnuca!
Nece se ljudi pretovriti u nevidjive duhove (sta li je to?) niti u svjetlosna bica, nego ce biti tjelesno uzdignuti iz prasine, kao sto je i Adam.
On koji ne vjeruje u tjelesno vaskrsnuce ne vjeruje Isusu nista.
Ako budes verovao u to brate da ce se telo opet uzdici iz materije-prasine grdno se varas evo sta kaze biblija
1 poslanica korincanima 15)
33. Ne varajte se: Zli razgovori kvare dobre običaje.
34. Otrijeznite se kao što treba, i ne griješite; jer neki ne poznaju Boga; na sramotu vama kažem.
35. Ali reći će neko: Kako će ustati mrtvi? I u kakvom će tijelu doći?
36. Bezumniče, ono što ti siješ neće oživjeti ako ne umre.
37. I što siješ, ne siješ tijelo koje će nastati, nego golo zrno, bilo pšenično ili neko drugo.
38. A Bog mu daje tijelo kako hoće, i svakome sjemenu svoje tijelo. (Zač. 162).
39. Nije svako tijelo isto tijelo, nego je drugo tijelo čovječije, a drugo tijelo životinjsko, a drugo riblje, a drugo ptičije.
40. I postoje tjelesa nebeska i tjelesa zemaljska; ali je druga slava nebeskih a druga zemaljskih.
41. Druga je slava sunca, a druga slava mjeseca, i druga slava zvijezda, jer se zvijezda od zvijezde razlikuje u slavi.
42. Tako i vaskrsenje mrtvih: sije se u raspadljivosti, ustaje u neraspadljivosti;
43. Sije se u beščašću, ustaje u slavi; sije se u nemoći, ustaje u sili;
44. Sije se tijelo duševno, ustaje tijelo duhovno. Postoji tijelo duševno i postoji tijelo duhovno.
45. Tako je i napisano: Prvi čovjek Adam postade duša živa, a posljednji Adam duh koji oživljuje.
46. Ali nije prvo duhovno, nego duševno, potom duhovno. (Zač. 163).
47. Prvi čovjek je od zemlje, zemljan; drugi čovjek je Gospod sa neba.
48. Kakav je zemljani, takvi su i zemljani; i kakav je nebeski, takvi su i nebeski.
49. I kao što nosismo sliku zemljanoga, tako ćemo nositi i sliku nebeskoga.
(50. A ovo kažem, braćo, da tijelo i krv ne mogu naslijediti Carstva Božijega, niti raspadljivost nasljeđuje neraspadljivost.)(A STA KAZES SAD?)
51. Evo vam kazujem tajnu: Svi nećemo pomrijeti, a svi ćemo se promijeniti,
52. Ujedanput, u trenu oka, pri posljednjoj trubi; jer će zatrubiti, i mrtvi će vaskrsnuti neraspadljivi, i mi ćemo se promijeniti.
53. Jer treba ovo raspadljivo da se obuče u neraspadljivost, i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost.
54. A kad se ovo raspadljivo obuče u neraspadljivost, i ovo smrtno obuče u besmrtnost, onda će se ispuniti ona riječ što je napisana: Pobjeda proždrije smrt.
55. Gdje ti je, smrti, žalac? Gdje ti je, pakle, pobjeda?
56. A halac je smrti grijeh, a sila je grijeha zakon.
57. A Bogu hvala koji nam dade pobjedu kroz Gospoda našega Isusa Hrista. (Zač. 164).
58. Zato, braćo moja mila, budite čvrsti, nepokolebivi, napredujte neprestano u djelu Gospodnjem, znajući da trud vaš nije uzalud u Gospodu.
A TI SAD RAZMISLI MALO BRATE!
POZDRAV.