Ali se identifikuje samo sa živim čovjekom, tu je opisan živ čovjek, a to ti onda negira da je duh Sv. ličnost. Duh čovječiji =čovjek, ali opet živ. Nigdje duh nije opisan kao nešto mimo tijela samostalno.
Koji duh životni, pa što nije sišao sa neba nego izašao iz groba?
Znači svjedoči nama, gdje sam ja rekao da duh nekada ne znači mi sami, propovijedanje duhovima, znaš da si me napao da sam tvrdio da nekad znači mi sami.
Opet nama živima svjedoči, a nekoj posebnoj osobi u nama.
Pa sam si sebi skočio u stomak sa ovim stihovima.
Duh moj, znači ja, a ne nešto mimo mene što nastavlja da živi nakon mene.
Duh znaci licnost sam si to potvrdio da je tako! Jer Duh si ti. A Duh zivotni ili "dah" je nesto drugo, to je sila koja odrzava ziva bica na zivotu i pravi se razlika u bibliji!
Pravi se distinkcija i razdvaja se "Duh , Dusa i telo" u bibliji, jer imas tri komponente.
Sto se tice tvrdnje da su Duhovi tamo zivi ljudi, to ne moze biti, jer on "propoveda mrtvima" , dakle nikako ne mogu to biti zivi ljudi, a sa druge strane pravi se razlika izmedju "duse" i "duhova", kada kaze u istom tekstu "
osam je dusa noseno kroz vodu.. i propovedi duhovima u tamnici".
Dakle tu je napravio razliku izmedju "dusa" (zivih ljudi) i "duhova" (mrtvih ljudi).
Tako tvoja teorija ne opstaje nikako.
Hristos tamo propoveda doslovno mrtvima, jer kaze da ce "
suditi zivima i mrtvima.. i zato se propovedalo mrtvima, da budu sudjeni".
Tekst je nedvosmislen i jasan jer govori da ce Bog suditi mrtvima i da se tim doslovno mrtvima zato propovedalo, da bi mogli biti sudjeni!
Tvoja nauka ne stoji nikako!
Da li je Isus prilikom stvaranja mnostva hlebova imao neko skriveno brasno ili udicu u rukavu, pa je prevarom stvorio onoliko hlebova i riba?
Cuda funkcionisu u skladu sa prirodnim zakonima a ne njima nasuprot!
Cuda nisu posledica krsenja zakona!
To se uci na prvom casu teologije, a ti to ne znas!
Mnogi bi Hrista nazvali madjionicarem kad bi znali kako to funkcionise. Jer kad znas nacin kako se to desava, to vise nije cudo, vec trik!
U slucaju vaskrsenja mrtvih, onaj ko to cini, njemu je to trik a ne cudo.
I da, potrebmo je nesto nesto sto prezivljava smrt da bi to bilo moguce!
Zato stoji da je stvorio iz ničega, a Bog svakako ima inf. kod sebe o dnk i psiho profilu i da će vaskrsnuti iste ljude na osnovu toga. Jer šta će sa onima koji nemaju nikakve ostatke, pa naravno da i ne trebaju imati, jer Bog ima inf. a ne drži njihov duh kao osobe, nego inf. o njima.
Gde je taj info Tripo?
Vidis da se nesto cuva i ostaje nakon smrti!
Da, tebi je to "ex nilo" (ni iz cega) , ali samo dok posmatras ljudskim ocima!