Uskrs,Kolko su 3 dana i tri noci?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Biblija kaze da je polozen u grob u petak, a ustao u prvi dan sedmice, sto je nedelja nakon sedmog dana subote.

Sada ti racunaj.

Koliko je to dana - PETAK, SUBOTA, NEDELJA
.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
I koji je prvi dan posle nedelje??? Jel Ponedeljak?
E u ponedeljak je Isus vaskrsnut,bas tako!!!

Matej, glava 27
62 Sutradan pak po petku sabraše se glavari sveštenički i fariseji kod Pilata,
63 I rekoše: Gospodaru! Mi se opomenusmo da ovaj laža kaza još za života: Posle tri dana ustaću.
probaj sada da saberes 3 dana.
dakle koji dan sledi posle petka,subote i nedelje,dakle posle tri dana koji dan sledi???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne pise u bibliji "prvi dan posle nedelje" vec pise "U PRVI DAN"

Prvi dan nakon sedmog Subote je nedelja.

Nedelja je prvi dan u sedmici u bibliji.

Sedmica nema osam dana, vec sedam.

Sedmi je subota, a prvi nedelja.

Isus je polozen u grob u petak, a vaskrsao u nedelju
.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ne pise u bibliji "prvi dan posle nedelje" vec pise "U PRVI DAN"

Prvi dan nakon sedmog Subote je nedelja.

Nedelja je prvi dan u sedmici u bibliji.

Sedmica nema osam dana, vec sedam.

Sedmi je subota, a prvi nedelja.

Isus je polozen u grob u petak, a vaskrsao u nedelju
.
Ja ti pokazujem iz Biblije da su cak i fariseji dobro znali kog dana ce Isus da bude vaskrsnut i napisah ti.
A prvi dan u sedmici ili nasoj nedelji je uvek ponedeljak.Za nas je nedelja bas kao i za rimljane neradna.
Dakle vaskrsnut je u ponedeljak,
Procitaj Matej 27:63. POSLE tri dana ustace.,dakle posle nedelje.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja dadoh cvrste biblijske dokaze, a ti filozofiras.

Sto da produzavamo kada se jasno vidi da ne zelis biblijsko ucenje.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ja dadoh cvrste biblijske dokaze, a ti filozofiras.

Sto da produzavamo kada se jasno vidi da ne zelis biblijsko ucenje.
Ja ti isto dadoh Biblijske dokaze da je Isus rekao da ce biti u grobu 3 dana i 3 noci,pa da su cak i fariseji znali da ce Isus ustati Posle 3 dana,ali ti si zapeo kao mutav na telefon da je Isus vaskrsnut u prvi dan posle Sabata.
Ali ti nemas pojma sta je sabat.
Sabat ne predstavlja samo Subotu,vec to moze da bude u odredjenim prilikama i svaki drugi dan,pa cak i godina.
Pogledaj naprimer
3 Mojsijeva, glava 16
29 I ovo neka vam bude večna uredba: deseti dan sedmog meseca mučite duše svoje, i ne radite nikakav posao, ni domorodac ni došljak koji se bavi među vama.
30 Jer u taj dan biva očišćenje za vas, da se očistite; bićete očišćeni od svih greha svojih pred Gospodom.
31 To neka vam je počivanje subotno, i mučite duše svoje po uredbi večnoj.
Da li je iz ovoga stiha deseti dan sedmoga meseca uvek subota???
Takodje i
CRO Leviticus 25:4 Ali sedme godine neka i zemlja uživa subotnji počinak, Jahvinu subotu: svoje njive ne zasijavaj niti obrezuj svoga vinograda.
Tako da je tvoje nepoznavanje Biblije totalno lose .
Dakle nije samo sedmi dan sabat ili subota .Hoces li da protivrecis Bibliji?
I naravno dal su Jevreji smeli da za Pashu,14 nisan traze,hapse,sude i presude Isusu?
Da li ti je poznato da su Jevreji mogli da "produze sabat"
I sta mislis sta je bitnije slaviti ? Pashu ili Subotu???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vi ste potpuno izvrnuli bibliju, iskomplikovali, isfilozofirali ljudskom filozofijom, dodavanjem i oduzimanjem.

Kada sam razgovarao pre izvesnog vremena sa jednim Jehovinim svedokom na osnovu pisma, i izneo mu jednostavne istine po nekim pitanjima, on on mi je priznao da je tumacenje svedoka tako tesko.
I otisao je razocaran.

Tesko onome ko padne u vasu sotonsku zamku izvrnutog i iz konteksta izvadjenog jevandjelja.

Ja odgovor dadoh u vise komentara.

A ti istinu ne zelis.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Vi ste potpuno izvrnuli bibliju, iskomplikovali, isfilozofirali ljudskom filozofijom, dodavanjem i oduzimanjem.

Kada sam razgovarao pre izvesnog vremena sa jednim Jehovinim svedokom na osnovu pisma, i izneo mu jednostavne istine po nekim pitanjima, on on mi je priznao da je tumacenje svedoka tako tesko.
I otisao je razocaran.

Tesko onome ko padne u vasu sotonsku zamku izvrnutog i iz konteksta izvadjenog jevandjelja.

Ja odgovor dadoh u vise komentara.

A ti istinu ne zelis.
Imas takodje mnogo adventista koji su razocarani adventizmom i napustaju ga jer je lazna religija,ali ovde smo mi pojedinci koji vodimo dijalog .
Jel mislis da sam izokrenuo Bibliju i Isusove reci iz
Matej, glava 12
40 J
er kao što je Jona bio u trbuhu kitovom tri dana i tri noći: tako će biti i Sin čovečiji u srcu zemlje tri dana i tri noći.
Jel tu pise samo 3 dana ili pise 3 dana i 3 noci???
Sta sam ja tu izokrenuo
???
Ili sta sam ja izokrenuo u
Matej, glava 27
62
Sutradan pak po petku sabraše se glavari sveštenički i fariseji kod Pilata,
63 I rekoše: Gospodaru! Mi se opomenusmo da ovaj laža kaza još za života: Posle tri dana ustaću.
Jesam li ja napisao da je Isus rekao da ce ustati POSLE 3 dana ,ili tako pise u Bibliji?
Nadalje
Da li je to sve u skladu sa
Matej, glava 28
1 A po večeru subotnom na osvitak prvog dana nedelje dođe Marija Magdalina i druga Marija da ogledaju grob.
Da li si uvek bukvalista i uvak sve shvatas bukvalno?
Zar ne znas da se " NEDELJA" nigde ne pojavljuje kod Jevreja jer oni imaju samo prvi,drugi,treci,cetvrti,peti,sesti i sedmi dan.
Rec Sabat jeste data za sedmi dan,ali je data i za svaku sedmu godinu i takodje moze da predstavlja svaki neradni dan,i u to ime Jevreji su dva puta dodavali za praznovanje po 7 dana.
Obzirom da su radili na pasju 14 nisana zabranjene stvari,sigurno su sebi dali oduska praznujuci i nedelju dodavsi je kao neradni dan,tako da je Isus Uskrsnut u ponedeljak u zoru.
Zar mislis da ga ucenici ne bi pitali ,pa zasto si nas slagao reklavsi da ces da budes uskrsnut u ponedeljak,a ti poranio u nedelju???
Ali cak i da jeste uskrsnut u nedelju,a nije,njegovi uceni nikada nisu proslavljali taj dan njegovog uskrsenja,vec 14 nisan Dan koji im je ostavio kao Spomen na njega.
Nadalje da je zaista uskrsnuo tog dana trebalo bi da pise naredba da se slavi ta nedelja i kakva bi ceremonija bila,kad ono nista od toga. Nit zapoved za slavljenje prvog dana posle Sabata ,a kamoli ceremonija farbanje i tucanje jajima,,,,obicno sujeverje i idolopoklonstvo.
Da nije mozda zapisano u Bibliji kako su apostoli farbali jaja i tucali se njima svake godine???

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ti znas sta si izokrenuo, sto bih ja ponavljao te lazi.
A sto bi ja onda govorio o tvojim zabludama o suboti i sabatu.
Ti uopste nemas pojma sta sve jevrejska rec sabat predstavlja i da nije ogranicena samo na sedmi dan u sedmici itd itd...
Ako jednog dana budes shvatio kako jevreji barataju sa sabatom,a jos vise sta pise u Bibliji o sabatu,onda ces lakse razumeti da Sabat moze da bude i bilo koji drugi dan u sedmici a ne samo sedmi dan.Tada ces shvatiti da Isus nikako nije vaskrsnut u nedelju.

Natrag