VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Subota ne postoji u jevrejskom jeziku,sem na srpskom i tu je zamka za one koji ne poznaju hebrejski jezik.
SHABAT - SHUBOT - SUBOT - SUBOTA
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Subota ne postoji u jevrejskom jeziku,sem na srpskom i tu je zamka za one koji ne poznaju hebrejski jezik.
A po čemu su određivali prvi dan u sedmici..ako ne znaju ni kada je kraj sedmice ni kada je početak po tvom shvatanju?
. Mislim da mnogo uvodiš "nepoznanica" tamo gde ih nema .
Pa kako vi utvrdjujete slavljenje Uskrsa? Dal po jevrejskom kalendaru ili po rimskom kalendaru???Ako Vaskrs(Uskrs),utvrdjujete po jevrejskom,a bozic po rimskom,objasnite to.
SHABAT - SHUBOT - SUBOT - SUBOTA
Koga briga koji je tebi dan prvi dan jevrejima nije ponedeljak!Pa u Ponedeljak ranom zorom ,to je negde oko 5 sati ujutru nas ponedeljak.
Za mene je prvi dan u nedelji uvek ponedeljak,a sedmi dan mi je nedelja
Zasto bi pisac NZ koristio rimski kalendar pobogu, zasto bi vreme racunao po rimskom, vidis gore iz izvestaja da nije!Prvo moras da znas koji kalendar hoces da koristis,jevrejski ili rimski?
Na jevrejskom jeziku se sa reci sabat imenuje 7 dan u sedmici ,ali isto tako i praznici koji ne moraju da budu sedmi dan u sedmici,vec mogu biti i prvi,drugi,treci,cetvrti,pesti i sesti...,da li znas za to?
Vidi sta kaze izvestaj - "Vrativši se pak pripraviše mirise i miro; i u subotu dakle ostaše na miru po zakonu. A u prvi dan nedeljni dodjoše vrlo rano na grob.."
Eto Isus razapet a one nisu dobile SMS poruku da odmaraju u nedelju, a ne u subotu.
Eto Isus razapet a one nisu dobile SMS poruku da odmaraju u nedelju, a ne u subotu.
JS samo znaju podići nebitne teme i da se time bave kao i pravosl. i katolici
Kao prvo i osnovno ,prevod ovog grckog teksta je veoma los. nema kod njih ni subota ni nedelja.Koga briga koji je tebi dan prvi dan jevrejima nije ponedeljak!
Vidi sta kaze izvestaj - "Vrativši se pak pripraviše mirise i miro; i u subotu dakle ostaše na miru po zakonu. A u prvi dan nedeljni dodjoše vrlo rano na grob.."
Znaci kako ucenici racunaju vreme i kojom se sedmicom upravljaju, jel jevrejskom ili nekom drugom?
Jao Boze sta cu ja ovde sve procitati...
Zasto bi pisac NZ koristio rimski kalendar pobogu, zasto bi vreme racunao po rimskom, vidis gore iz izvestaja da nije!
Nije rec o "godisnjoj suboti" jer jevreji nisu za godisnju subotu "mirovali"!!!