US open 2014

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Federer u 'džordankama' do 2. runde

Rodžer Federer uspešno je započeo US Open, pošto je maksimalnim rezultatom savladao Marinka Matoševića – 6:3, 6:4, 7:6.

180031651253fd36fedf2dd625686690_size3.jpg

Beta/AP Photo/Darron Cummings
Mečeve na Artur Ešu, pogotovo kada igra Švajcarac, prati veliki broj poznatih, ali se ovoga puta izdvojio najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan.

Matošević se držao do finiša prvog seta, kada je Federer iskoristio treću brejk loptu u gemu i sigurnim servisom stigao do vođstva. Ista situacija viđena je i u narednom setu, samo gem ranije, za 2:0, da bi Rodžer trijumf 'overio u taj brejku.

Da njegovo 'Leteće visočanstvo' nije slučajno bilo na Centralnom stadionu govore i nove patike koje je Federer dobio od sponzora. U pitanju je improvizovana i redizajnirana verzija čuvenog "Air Jordan 3" modela, koje je svojevremeno nosio Majkl.

Švajcarca u narednoj rundi čeka još jedan Australijanac – Simon Grot.

BwAhyS3CYAAomY0.jpg:small
BwAhyZ8CUAAgKwQ.jpg:small

BwAhybVCAAAynmL.jpg:small
BwAhyZVCQAEMyna.jpg:small

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Ispala Agnješka Radvanjska
SO
Kineska teniserka Šuai Peng priredila je prvo veliko iznenađenje na US openu, pošto je savladala četvrtu nositeljku Agnješku Radvanjsku sa 6:3, 6:4.

58781109453fe0cd5981fe796302994_size3.jpg

Beta/AP
Kada se pogleda istorija, poraz Poljakinje i nije senzacija, pošto jedino u Njujorku od svih Gren slem turnira nikada nije prošla dalje od četvrte runde, a tu je i poslednji put od svih GS turnira ispala u drugom kolu, 2012. godine.

Radvanjska je bolje počela meč, povela je sa 2:0, ali je Kineskinja bila istrajnija, brzo se vratila u set i potom napravila još jedan brejk za vođstvo.

U drugom setu Peng je prvo spasla brejk loptu u četvrtom gemu, a zatim je napravila brejk za 3:2. Pri rezultatu 5:3 Kineskinja je propustila meč loptu, a u uzbudljivom desetom gemu spasla je brejk loptu i iskoristila je drugu meč loptu za jednu od najvećih pobeda u svojoj karijeri.

Peng je meč okončala sa 28 vinera i 22 neiznuđene greške, dok je Radvanjska imala po 19 direktnih poena i grešaka.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
USO: Janovič prejak za Lajovića
SO
Srpski teniser Dušan Lajovič izgubio je od Ježija Janoviča sa 6:3, 7:5, 5:7, 7:5 u prvom kolu US opena.

20046104353fe0a143def6206839860_size3.jpg

Lajović je odigrao solidan meč protiv favorizovanog Poljaka koji je prošle nedelje igrao finalu u Vinston-Sejlemu, imao je srpski teniser šanse u svakom od setova, ali na kraju je Poljak zasluženo došao do pobede posle tri sata igre.

Lajović je u prvom setu propustio brejk viška, a u drugom se vratio posle brejka zaostatka, ali je ipak popustio u finišu. Nije srpski teniser odustajao, u trećem setu je brzo poveo i na kraju je uspeo da smanji na 2-1, iako je prvobitno pri rezultatu 5:3 pretrpeo brejk.

Na startu četvrtog seta Lajović je propustio dve vezane brejk šanse i ispostavilo se da su to bile njegove poslednje prilike za brejk na meču. Janovič je u dva navrata posle toga propuštao brejk prilike, a konačno je u 11. gemu napravio brejk i odservirao za pobedu.

Poljak je meč završio sa 58 vinera i 51 neiznuđenom greškom, dok je Lajović upisao 38 direktnih poena i 35 grešaka.

U drugoj rundi Janovič će igrati sa Kevinom Andersonom, koji je u taj brejku petog seta dobio Pabla Kuevasa.

U prvom gemu Lajović je imao šansu, ali je pri rezultatu 15:30 izgubio poen iako je na vreme stigao na drop šot Janoviča, Poljak je potom osvojio taj gem, a zatim je bekhend paralelom na liniju stvorio dve vezane brejk lopte.

Hrabrim drugim servisom i strpljivim poenom srpski teniser neutralisao je brejk šanse, a zatim je u dugom gemu izjednačio na 1:1. Sledeći gem Lajović je odigrao briljantno – dva puta je stizao drop šotove rivala, a uz još dve greške suparnika srpski teniser napravio je brejk za 2:1.

Tada je usledio pad u Lajovićevoj igri – Janovič je sjajnim riternima napravio ribrejk, a pri vođstvu 3:2 došao je dve nove brejk lopte. Prvu je Lajović spasao, ali je na drugoj napravio duplu grešku – 4:2.

Tada je set bio odlučen, pošto je Janovič do kraja rutinski odservirao za vođstvo – 6:3.

Naš igrač nije imao rešenje za snažne udarce Janoviča, koji nije mnogo grešio i napravio je brejk već na startu drugog seta. Lajović je postepeno konsolidovao svoju igru, uzeo je dva gema na svoj servis, a onda je zahvaljujući odličnim riternima i nerezonskom potezu Janoviča uspeo da vrati brejk u šestom gemu – 3:3.

U naredna četiri gema teniseri su lako čuvali gemove na svoj servis, a pri rezultatu 5:5 Lajović je popustio. Spasao je prvu brejk loptu, zatim je propustio gem šansu, a na drugoj brejk lopti izašao je na mrežu posle drugog servisa i izgubio poen – 6:5.

Janovič priliku nije propustio – bez izgubljenog poena osvojio je naredni gem za 2-0 u setovima.

Na početku trećeg seta Lajović je bio na konopcima, u dva različita gema spasao je po brejk loptu, a u šestom gemu došao je do brejka i poveo sa 4:2 posle greške Janoviča forhendom.

Srpski teniser uskoro je došao u situaciju da servira za set pri rezultatu 5:3 i došao je do set lopte. Međutim, tada je Lajović odservirao dve duple greške u nizu – tu brejk loptu je spasao, ali Janovič je stvorio još jednu i nju je iskoristio za smanjenje zaostatka na 5:4.

U narednom gemu Lajović je imao 0:30, ali se Janovič izvukao i izjednačio na 5:5. Činilo se da ćemo identičnu situaciju videti i pri vođstvu sprskog tenisera 6:5 – Poljak je od 0:30 stigao do 30:30, ali je onda usledio dubok ritern Lajovića pod noge za set loptu.

Imao je u sledećem poenu Dušan mnogo sreće – loše je zahvatio lopticu na riternu, ali je ona poletela visoko i spustila se tačno na liniju. U nastavku poena Janovič je pogrešio, a Lajović je došao do seta – 7:5.

Srpski teniser bio je u naletu, pri vođstvu 2:1 u četvrtom setu imao je dve vezane brejk šanse, ali je odigrao nešto pasivnije i Janovič se izvukao snažnim forhendima.

Usledio je još jedan dug gem, ovoga puta na Lajovićev servis. Sada je srpski teniser spasao dve brejk lopte i poveo je sa 3:2.

Lajović je pri rezultatu 3:3 spasao još jednu brejk loptu, ovoga puta dobrim servisom, ali pri rezultatu 5:5 ipak je pretrpeo brejk. Na 30:30 Janovič je promašio zicer na voleju, ali ni to nije bilo dovoljno našem teniseru, koji gubi tri poena u nizu, samim tim i gem.

Meč je tada odlučen, Janovič je snažnim servisima došao do pobede i drugog kola.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Jankovićeva u dva seta do 3. kola
SO
Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo US opena, pošto je pobedila Cvetanu Pironkovu iz Bugarske sa 7:5, 6:4.

91900264353fb84cfa0696150236253_size3.jpg

Jelena svojoj rivalki tokom meča nije dozvolila niti jednu brejk loptu, a obe svoje šanse je iskoristila i zasluženo je došla do trijumfa za 97 minuta igre.

Jankovićeva će u trećoj rundi sa Johanom Larson, koja je u tri seta iznenadila Sloun Stivens. Šveđanku, koja je trenutno 96. na WTA listi, Jelena je savladala u oba međusobna meča (Australijan open i Nirnberg 2013), a ni u jednom od četiri seta nije izgubila više od dva gema.

Prvi set bio je atipično tvrd za ženski tenis – bez oscilacija sa obe strane, u prvih deset gemova obe teniserke bez problema su osvajale gemove na svoj servis, samo jednom se i došlo do ’djusa’.

Onda je pri rezultatu 5:5 Jankovićeva dodala gas i furioznom igrom osvojila je osam poena u nizu za vođstvo u setovima.

Slično je bilo i u prvih šest gemova drugog seta, pošto su obe teniserke bez problema osvajale gemove na svoj servis. I sada je led prva probila Jelena – Pironkova je za malo promašila bekhend paralelu za prvu brejk loptu u setu, a Jankovićeva je solidnim pasingom iznudila grešku i povela sa 4:3.

Srpska teniserka je nastavila u istom stilu, još dva gema na svoj servis dobila je bez problema i plasirala se u treće kolo.

Ukupno, Jelena je imala 24 direktna poena i 23 neiznuđene greške, dok je Pironkova upisala 17 vinera i 27 grešaka.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
JJ: Bila bolja u bitnim trenucima
ĐN
Srpska teniserka Jelena Janković rekla je posle pobede nad Cvetanom Pironkovom da je bolje odigrala važne poene.

191477221753fe817a23976276436085_size3.jpg

Beta/AP Photo/Kathy Willens
Jelena je u drugom kolu US opena slavila rezultatom 7:5, 6:4 posle skoro 100 minuta igre.

Od naše saradnice Ane Mitrić.

“Zadovoljna sam igrom, ima tu nekoliko stvari koje bi trebalo bolje da radim na terenu, ali u svakom slučaju, za drugo kolo nije loše. Mislim da sam bila bolja nego u prvom kolu jer današnji meč nije bio lak. Ima dosta jak i brz servis i danas je odlično servirala, preko 110-115 milja na sat. Imala sam malo problema da vratim i kada god bi ona pogodila prvi servis, ja bih bila u defanzivi. Čekala sam svoju šansu za brejk i kada sam to uradila, držala sam svoj servis i na kraju odradila posao kako treba. Ali, opet kažem, bio je veoma težak meč”, rekla je Jankovićeva.

Iako je poznato da je Pironkova specijalista za travu, srpska teniserka ističe da je njena protivnica igrala na visokom nivou.

"Ona je igrala dobro, ali sam ja bolje odigrala u bitnim trenucima. Držale smo se do 55, morala sam da držim visok nivo koncentracije. Poen ili dva je odlučilo, a ja sam uspela da ostanem jaka i odigram najbolje što mogu u finišu seta. Bekhend mi je dobro išao i taj udarac me je spasao”, dodala je Jelena.

57580315453fe865930371652256121_size3.jpg

Beta/AP Photo/Kathy Willens
Nekarakteristično za ženski tenis, u ovom duelu viđena su samo dva brejka i oba je napravila Jelena.

“Ja ne serviram toliko brzo kao ona, ali sam sam servirala precizno i pogađala uglove. Miksovala sam i nisam joj dozvolila da uđe u ritern, što pokazuje činjenica da nije imala nijednu brejk loptu. Ja sam ih imala nekoliko, ali nisam uspela da ih realizujem sve do 5:5. Tada sam nekako uspela da joj oduzmem servis i potom odserviram za set. Sve u svemu, bio je dobar meč jer je igrala na visokom nivou. Igrale smo nekoliko puta i ovo je njen najbolji meč protiv mene”, navela je JJ.

Uslovi nisu bili nimalo laki za igru.

“Morala sam da igram najbolje što mogu, malo sam se i umorila jer je bilo dosta vruće. Malo mi je ritam opao, ali sam uspela da se održim i pobedim”, rekla je Jankovićeva i dodala da je namazala veliku količinu kreme kako ne bi izgorela.

Jankovićeva će u trećoj rundi sa Johanom Larson, koja je u tri seta iznenadila Sloun Stivens. Šveđanku, koja je trenutno 96. na WTA listi, Jelena je savladala u oba međusobna meča (Australijan open i Nirnberg 2013), a ni u jednom od četiri seta nije izgubila više od dva gema.

“Igrala sam sa njom na šljaci, na turniru u Nemačkoj ili Austriji, i u Australiji prošle godine. Otprilike znam njenu igru i šta najbolje radi, ali igram svoju igru. Bitno je da dobro serviram i da budem što agresivnija. Moram da ostanem što agresivnija i kontrolišem teren i igru i ne dam protivnici da nametne svoj stil”, izjavila je srpska teniserka i dodala da ne gleda sledeće protivnice već ide korak po korak.

Sa drugim reketom Srbije u Njujorku je i otac Veselin.

“Brat nije tu, tu mi je otac. Na njega baš i ne mogu da vičem kao inače, jer imam mnogo poštovanja. Znam da to ne valja i da nije lepo, ali jednostavno je to nekada jače od mene. Malo mi ga je i žao kada znam da gleda svoju ćerku na terenu, ali drago mi je što je uz mene za sve što mi je potrebno. Volela bih da mi je tu cela porodica, ali brat odmara kod kuće", zaključila je Jelena.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
"Mučio sam se da nađem ritam"
ĐN
Srpski teniser Dušan Lajović rekao je posle poraza od Ježija Janoviča da nikako nije uspevao da pronađe ritam.

189182095653fe8e8f8536b289217719_size3.jpg

Lajovič izgubio je od Ježija Janoviča sa 6:3, 7:5, 5:7, 7:5 u prvom kolu US opena.

Lajović je odigrao solidan meč protiv favorizovanog Poljaka koji je prošle nedelje igrao finalu u Vinston-Sejlemu, imao je srpski teniser šanse u svakom od setova, ali na kraju je Poljak zasluženo došao do pobede posle tri sata igre.

Od naše saradnice Ane Mitrić.

“On je igrao sa dosta samopouzdanja i imao veliki broj dobrih poena, kako sa osnovne linije, tako i na mreži. Ja sam se mučio da nađem tajming kod tri udarca posle servisa ili riterna i mislim da je to odlučilo pobednika ovog meča. Sigurno da nisu bili laki uslovi za igru, ali kako je bilo meni, tako je bilo i njemu.Bilo je veoma toplo zbog čega je ritam bio brži, Bilo je teško naći tajming za njegovu igru jer on igra veoma brzo i mislim da to nisam uspeo do kraja meča. On je zasluženo u drugom kolu”, rekao je Lajović.

I pored poraza, srpski teniser može biti zadovoljan otporom koji je pružio.

“Zadovoljan sam borbom, nisam igrao dovoljno dobro, ali sam se borio i uspeo da dođem do četvrtog seta. Da sam uspeo da ga brejknem u četvrtom, ko zna šta bi bilo…Ali, samo sam zadovoljan današnjom borbom”, izjavio je on.

Ježi Janovič poznat je kao igrač koji lopticu udara veoma jako i ravno, što umnogome otežava protivnicima da čitaju njegovu igru.

“Meni igrači koji udaraju ravno generalno ne leže, ali žreb ne može da se bira i trebalo je da nađem rešenje za takvog igrača. Sigurno je mnogo teže igrati nego protiv nekog ko ti daje ritam, a danas je on udarao iz sve snage, a ja pokušavao da odgovorim promenom strane, tako da nije bilo mnogo taktiziranja. To je njegov stil i takva igra ga čini opasnim, jer je nepredvidiv”, dodao je Dušan.

Sledeće što Lajovića očekuje jeste duel sa Indijom u Dejvis kupu.

“Svi se pripremamo za Dejvis kup u Indiji i svi se nadamo da ćemo se vratiti u Svetsku grupu. Gostovanje će biti teško jer igramo na velikoj nadmorskoj visini. Sigurno je da će biti toplije nego ovde. Imaju odličan dubl, singl igrači su takođe nezgodni. Mislim da nema veze da li ću biti prva ili druga tabla, ali sa Noletom je uvek lakše. Mi se uvek nadamo da će on igrati, ali ako to ne bude slučaj, pokušaćemo sve da pobedimo. Mnogo je bitna podrša van terena, a u našoj reprezentaciji vlada odlična atmosfera. Mislim das am fizički spreman za dubl, ali ćemo videti kad dođemo tamo”, rekao je on.

Ovo je bila godina proboja Dušana Lajovića koji se trenutno nalazi na 61. mestu na ATP listi.

“Mislim da sam napravio dobre rezultate na Gren slemovima.Generalno sam zadovoljan dosadašnjim delom sezone, ali ima još prostora za napredak i turnira do kraja godine. Imam cilj da poboljšam svoju igru i napredujem u nekim elementima na kojima moram, kako bi došao rezultat. Ne branim mnogo bodova do kraja i ukoliko nastavim da igram kao do sada, mislim da mogu da osvojim mnogo bodova, a sa tim će i rang doći. Nemam cilj da budem u Top50 ili Top40, već samo da radim na svojoj igri i samim tim će i rang doći”, dodao je Lajović istakavši da nije bio nezadovoljan što je u prvom kolu naišao na Janoviča.

Srpski teniser se za američku turneju pripremao trenirajući sa drugim reketom sveta Rafaelom Nadalom.

“Trenirao sam sa njim dva dana i svi znamo da je morao da se povuče zbog povrede zgloba. Nije mogao da udara bekhend već samo slajs, ne znam koliko je ozbiljno, ali mislim da mu je potrebno neko vreme za oporavak”, zaključio je Lajović.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Sten preživeo oscilacije i Belučija
ĐN
Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka plasirao se u treće kolo US opena posle velike borbe i pobede nad Tomašom Belučijem u četiri seta.

179979127453feb3bf3f8db252497217_size3.jpg

Beta/AP Photo/Jason DeCrow
Vavrinka je slavio rezultatom 6:3, 6:4, 3:6, 7:6, posle skoro dva sata i 40 minuta igre.

Trenutno četvrti teniser sveta u sledećem kolu igraće sa Blažom Kavčičem, koji je u tri seta bio bolji od Francuza Žeremija Šardija.

Vavrinka je ponovo pokazao da ima česte padove u igri tokom meča, a ovoga puta to je moglo da ga košta.

On je poveo sa 2-0 u setovima posle sat vremena igre i činilo se da će brzo privesti meč kraju, ali je tada usledio veliki pad.

Beluči je brzo napravio dva brejka i smanjio u setovima, da bi već na startu četvrtog ponovo oduzeo servis Švajcarcu. Agresivna igra Brazilca na sve ili ništa i preveliki broj grešaka mogle su da imaju mnogo veće posledice po Vavrinku.

Ipak, njegovom protivniku stao je servis, Sten je vratio brejk pri rezultatu 3:2, a onda slavio u taj brejku.

Na kraju, Vavrinka je imao okruglo 20 vinera više od Belučija (51:31), a napravio je 43 neiznuđene greške naspram 37 Brazilca.

„Igrao sam vrlo dobro, bio sam agresivan, servirao dobro, izlazio na mrežu kada god sam mogao. Mali pad me je koštao, a Beluči je odmah podigao nivo. Pokušavao sam na kraju da se fokusiram na svoju igru, da budem smiren i sve je ispalo dobro“, rekao je Vavrinka posle meča.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Andrea kroz dramu, Venus kao nekad
ĐN
Treći dan US opena u ženskoj konkurenciji počeo je velikim iznenađenjem, a sa neobičnim rezultatima nastavilo se i tokom večeri.

170932383153fe9b342212a085410606_size3.jpg

Beta/AP Photo/Frank Franklin II
Kineskinja Šuai Peng izbacila je četvrtu nositeljku Agnješku Radvanjsku već u drugom kolu i tako joj samo produžila agoniju na US openu.

Njen primer sledila je Johana Larson, koja je uspela da preokrene meč sa Sloun Stivens posle velikog zaostatka i obezbedi duel sa Jelenom Janković (5:7, 6:4, 6:2).

Alize Korne je sa dva puta po 6:3 dobila Danijelu Hantuhovu, dok je Sigurna bila Anđelika Kerber protiv Ale Kudrjavceve (6:2, 6:4).

Belinda Bečič mučila se protiv Kirumi Nare u tri seta, baš kao i Roberta Vinči sa Rumunkom Irina-Kamelijom Begu.

Težak meč imala je i Marija Šarapova sa Aleksandrom Dulgeru, a Mirjana Lučić-Baroni nastavila je sa odličnim rezultatima i protiv Šahar Per (6:7, 6:3, 6:2).

Venus Vilijams prvi put se plasirala u treće kolo US opena još od 2010. godine, da bi najviše uzbuđenja viđeno na meču Andree Petković i Monike Puig. Puig je imala vođstvo od 4:1 u trećem setu uz dva brejka, ali je Nemica iz Tuzle uspela da se vrati i trijumfuje.

Lagane pobede ostvarile su Karolina Voznijacki i Simona Halep.

US open, treći dan (žene):
Šuai Peng – Agnješka Radvanjska 6:3, 6:4
Belinda Benčič – Kirumi Nara 6:4, 4:6, 6:1
Danijela Hantuhova – Alize Korne 3:6, 3:6
Roberta Vinči – Irina-Kamelija Begu 2:6, 6:4, 6:1
Sloun Stivens – Johana Larson 7:5, 4:6, 2:6
Anđelika Kerber – Ala Kudrjavceva 6:2, 6:4
Lucie Šafarova – Šuai Ženg 6:3, 4:6, 6:3
Jana Čepelova – Simona Halep 2:6, 1:6
Cvetana Pironkova – Jelena Janković 5:7, 4:6
Andrea Petković – Monika Puig 3:6, 6:3, 7:6
Marija Šarapova – Aleksandra Dulgeru 4:6, 6:3, 6:2
Aleksandra Sasnovič – Karolina Voznijacki 3:6, 4:6
Mirjana Lučić-Baroni – Šahar Per 6:7, 6:3, 6:2
Medison Brengle – Sabine Lisicki 4:6, 1:6
Sara Erani – Anastasija Rodionova 6:4, 7:6
Timea Bašlinski – Venus Vilijams 1:6, 4:6

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Maratoni, predaje i pobede favorita
ĐN
Treći dan US opena u muškoj konkurenciji obeležili su trijumfi favorita, maratonski mečevi, ali i višestruke predaje.

85958997853fe79987d832456005273_size3.jpg

Beta/AP Photo/Elise Amendola
Ivan Dodig kompletirao je “Gren slem predaja”, kada je u petom setu morao da odustane od duela sa Felisijanom Lopesom.

Osim njega, svoje mečeve nisu završili Markos Bagdatis protiv Marina Čilića, odnosno Stiv Džonson protiv Tatsuma Ita.

Pored predaja, u sredu smo videli mnogo maratona, pa je tako četiri meča završeno u pet setova. Do trijumfa u odlučujućem setu stigli su Kevin Anderson, Martin Kližan, Aleksander Kudrjavcev i Žoao Sousa.

Ilja Marčenko je posle velike borbe bio bolji od Marka Kjudinelija (7:6, 4:6, 7:6, 7:6), dok je Blaž Kavčič nastavio sa iznenađenjima i posle Donalda Janga, u tri seta dobio Žeremija Šardija.

Tomaš Berfih nije naišao na jak otpor Lejtona Hjuita koga je dobio sa 6:3, 6:4, 6:3, a ubedljiv je bio i Belgijanac David Gofan protiv sunarodnika Deseina (6:1, 6:3, 6:3).

Najveći favoriti ovoga dana su bili Grigor Dimitrov i Ernests Gulbis i obojica su upisali sigurne pobede, baš kao i Dominik Tim nad Lukašom Lačkom.

US open, treći dan:
Felisijano Lopes – Ivan Dodig 1:6, 7:5, 2:6, 6:4, 1:1 predaja
Tejmuraz Gabašvili – Santjago Hiraldo 6:3, 1:6, 7:6, 6:3
Ilja Marčenko – Marko Kjudineli 7:6, 4:6, 7:6, 7:6
Pablo Kuevas – Kevin Anderson 3:6, 7:6, 6:4, 2:6, 6:7
Stiv Darsis – Martin Kližan 6:3, 6:2, 6:7, 5:7, 4:6
Jiži Janovič – Dušan Lajović 6:3, 7:5, 5:7, 7:5
Marin Čilić – Markos Bagdatis 6:3, 3:1 predaja
Tomaš Berdih – Lejton Hjuit 6:3, 6:4, 6:3
Jevgenij Donskoj – Aleksander Kudrjavcev 6:2, 6:7, 6:3, 3:6, 4:6
Stiv Džonson – Tatsuma Ito 2:6, 6:3, 7:5, 1:4 predaja
Frank Dančević – Žoao Sousa 6:7,6:3, 2:6, 6:4, 6:7
Nils Desein – David Gofan 1:6, 3:6, 3:6
Lukaš Lačko – Dominik Tim 3:6, 3:6, 2:6
Grigor Dimitrov – Rajan Herison 6:2, 7:6, 6:2
Blaž Kavčič – Žeremi Šardi 6:2, 7:6, 6:3
Keni de Šeper – Ernests Gulbis 1:6, 4:6, 2:6
Karlos Berlok – Dudi Sela 6:1, 3:6, 2:6, 5:7
Stanislas Vavrinka – Tomaš Beluči 6:3, 6:4, 3:6, 7:6

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Dodigov "Gren slem povlačenja"
SO
Hrvatski teniser Ivan Dodig predao je meč prvog kola US opena Felisijanu Lopesu iz Španije.

69852293153fe2184673a8121811440_size3.jpg

Beta/AP
Dodig je vodio sa 2-1 u setovima, imao je i brejk prednosti u četvrtom, ali je zatim izgubio tri gema u nizu, time i četvrti set.

Bilo je jasno da se Hrvat ne nalazi u dobrom fizičkom stanju, pa je predao meč pri rezultatu 1:1 u petom setu.

Ono što je kuriozitet jeste činjenica da je Dodig na svakom od četiri Gren slem turnira ove godine ili predao meč ili je otkazao učešće. U Melburnu je vodio sa 2:1 u setovima i gubio sa 4:1 u četvrtom setu u meču sa Džumhurom, kada je bio prinuđen da preda meč.

Na Rolan Garosu Dodig je predao duel već posle četiri gema meča sa Granoljersom, a na Vimbldonu se nije ni pojavio zbog povrede.

Natrag