Jedina stvar po kojoj se razlikuju sve religije ( i ateizam je religija ) je istina, koja može biti samo jedna. S obzirom da ćemo konačnu istinu saznati tek posle smrti, (za sada verujemo, a neznamo ) ovo se nemože tek tako izneti kao argument pred neistomišljenicima.
Jedan od načina na koji može da se dođe do istine na ovom svetu je Božanska manifestacija, odnosno, da se desi neki natprirodni događaj u kome će se proslaviti Bog. Ali i tu ima komplikacija, jer je pitanje dali će neko verovati mom natprirodnom doživljaju. Takođe, nažalost nije retka ni pojava lažnog svedočenja pa se stvar dodatno komplikuje. Najlakše bi bilo kada bi se Bog pojavio lično i svima pokazao ko je on zaista (Otac, Sin i Sveti Duh naravno
) ali on je gazda i on određuje pravila. I šta nam na kraju ostaje? Kada su apostoli pitali Hrista da im kaže kako da prepoznaju proroke rekao im je "pazite šta govore, pa ako bude kako kažu, onda je od Boga". Istina je da pojedini gurui i mogu da pogode prošlost, ali niko osim proroka Gospodnjeg nemože da zna šta će biti.
@SvensonT: ja ne pišem dobro. Pišem kao demokrata što je samo po sebi greh. wacko2
@kota: Mislim da je Trocki sa Lenjinom sa svojih 40 miliona žrtava ispred Staljina, a drug Mao sa 60 miliona ispred svih. Inače čim sam došao s posla pročitao sam ono što si mi poslao, i priznajem trebalo bi da pročitam još par puta natenane. Ali za sad, na prvo čitanje, ne vidim šta sam ja pogrešno rekao. I dalje smatram da netreba da se molimo svecima već samo jedinome Bogu, čak šta više, uveren sam da se i sveci na nebu protive tome govoreći "nismo vas tako učili". Postojanje hijerarhije i četa tu ništa ne menja. Ali kada budem dobro proučio dati tekst, možemo otvoriti novu temu i razgovarati o tome.
Pozdrav.