Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Мањак вере (стварне) доводи и до одбацивања Бога и Његових закона.
што се безакоње дешава (у било којој цркви).
На истоку комунизам, на западу либерални капитализам; потпуно исти резултати: нове генерације безбожника које хришћанство не занима, или имају неку површну форму. Ти видиш поделу и мрзиш Русију због православља, док ја гледам већу слику и жалим над Америком као и над Русијом. Ако ми је Америка непријатељ, што се показало, ја и даље бринем за искрене хришћане у Америци. Јер на власти широм света не може бити ништа хришћанско. То већ и деца виде. Непријатељ завршава свој план, док нама убацује ситнице да се међусобно делимо, а заправо цео свет је под његовом влашћу. О томе апостоли говоре, а ко не разуме или га не интересује, бави се дневном политиком.
Разлика је велика када се човек радује што је у некој другој цркви лоше стање, или када брине што се безакоње дешава (у било којој цркви). Ако му је стало до Христа и хришћанства, онда нема подела. Али нема ни јединства у лажинаукама. Дакле, јединство само у Истини и у једној јединој Цркви Христовој. Ако сам ја православац, ја и даље не волим када неки римокатолик или протестант одлучи да буде "део света", а не Христов. Ствара ми тугу и љутњу. Не радујем се што у хришћанском свету долази до апостасије. Ако ме неко пита коме припадам, увек говорим: Христу.
Не радуј се туђој нестрећи јер свуда се та несрећа шири. Растурање породице је велика несрећа и глупо је понављати да је ђаво непријатељ:
1. Цркве (Љуби Господа Бога свога свим срцем својим и свом душом својом и свим умом својим и свом снагом својом) и
2. Породице (Љуби ближњега свога као самога себе).
"Хришћанин воли свога ближњега не само као самога себе него и више од себе самога. Он воли ближњега као што је Исус Христос волео нас, а Христос је жртвовао Самога Себе ради нас и за наше спасење. Господ је рекао ученицима својим не само да воле своје ближње као саме себе него да их воле, као што је Он заволео нас (Еванђеље по Јовану, глава 13, стих 34).
Господ Христос је, дакле, волео нас више него Самога Себе. Он је ради нас понизио Себе до смрти на крсту. Ту божански несебичну, саможртвену љубав Господа Христа ми знамо по томе "што је Он за нас душу своју положио". Због тога, по Његовој заповести, и ми смо "дужни полагати душу своју за браћу" (Прва посланица Јованова, глава 3, стих 16). Тек је то права савршена љубав: љубав која не тражи своје."
Митрополит Амфилохије, Епископ Данило - Нема лепше вере од хришћанске
Ко иде код врачара и лажних пророчица ићи ће без обзира на оно што се говори. Ти си одличан пример. А да црква наводи људе тамо, то не само да није истина, већ звучи смешно.
А да црква наводи људе тамо, то не само да није истина, већ звучи смешно.
Ја покушавам да упозорим да је целокупно хришћанство под најлукавијим нападима,
"деда (или тата) бољи и јачи".
Извучеш неку реченицу
To ne dokazuje da smo isti, jer bi imali ista dela.
Dam tvoju rečenicu i suprotnu iz Biblije.
Наравно, слажем се. Ја на тебе и нисам мислио.
Ја не видим "супротну из Библије", већ циничан коментар. Али, како год...