Uloga religije u cuvanju i zastiti porodice

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Smijemo li "nasljedstvo Gospodnje" ubijati - abortirati? Adventisti čak reklamiraju svoje usluge abortiranja - ubijanja- djece. Kažu Adventisti: „Ne dozvolite da katolici podignu bolnicu, jer oni ne nude abortuse kao mi.“

Pročitaj moj komentar i razmišljaj o suštini.
Ali prvenstveno dobro prouči suštinu greha u bibliji, a ne samo površno sagledavanje.

Još nešto.

Danas se u tradicionalnim crkvama svi nazivaju Hrišćanima, a svako čini što hoće.

Recimo, biblijski princip je taj, da ako žena učini preljubu da se muž razvede od nje.
Sad recimo da je ta žena u preljubi ostala u drugom stanju.
Šta mislite, kako će Bog gledati na taj slučaj.
Da li ga on podržava, ili osuđuje, da li osuđuje rađanje u takvom poretku greha?

Dakle, neka svako pročita ono što sam postavio, i neka o tome razmišlja.

Iz ovih komentara Marka, i Antonije koja je citirala Markov komentar u kome je postavio reči iz knjige Ellen White "Temelji srećnog doma" jasno se vidi da je brak Božanska ustanova, a deca njegovo vlasništvo koji treba da budu na blagoslov svetu.

Ovde se postavlja jedno pitanje "da li postoje nezakonite bračne ili vanbračne veze koje nisu po Božjoj volji, pa time i rađanje dece kao proizvod tih brakova"

Biblija je po tom pitanju jasna, i ona nezakonite bračne ili vanbračne veze smatra preljubom, pa time i grehom.

Bog svakako nije protiv rađanja, ali po samoj prirodi stvari rađanje iz nezakonitih brakova spada u greh protiv Boga, jer ako Bog ne odobrava nezakonite brakove, onda je to slučaj i sa rađanjem koje iz takvih brakova proizilazi.

Zato je biblijski princip da čovek uvek za sve pita Gospoda, i kada je u pitanju brak i odabir bračnog druga, i rađanje dece, i kasnije njihovo odgajanje i vaspitanje.

Ovi problemi upravo nastaju jer svet za ništa ne pita Boga.
Čak šta više, svet se nalazi u otvorenoj pobuni protiv Boga, i živi samo za to da zadovolji svoje telesne želje, i živi čisto telesnim životom bez Boga, donoseći odluke sam za sebe.

Zbog toga najviše stradaju deca, koja ne donose odluku da li će se roditi u takvom poretku stvari ili ne.

Kada je čovek predan Bogu, on zna šta treba činiti, i šta je Božja volja u pogledu braka, rađanja dece, i svih drugih stvari vezane za čovekov život na ovoj zemlji.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pročitaj moj komentar i razmišljaj o suštini.

Tvoj komentar nema veze s onim o čemu sam ja pisao.

Ali prvenstveno dobro prouči suštinu greha u bibliji,

Ubijanje nerođene djece (abortus) je grijeh, a vi Adventisti se čak hvalite time da u svojim bolnicama ubijate nerođenu djecu.

Šta mislite, kako će Bog gledati na taj slučaj.
Da li ga on podržava, ili osuđuje, da li osuđuje rađanje u takvom poretku greha?

A što ti misliš kako Bog gleda na ubijanje nerođene djece? :)

Pa i onda kad je dijete začeto činom preljuba žene, to dijete je potpuno nevino ljudsko biće a ne nekakva životinja. Osim toga, Adventisti u svoje bolnice na abortuse pozivaju sve žene, ne praveći razliku po tome kako je do začeća došlo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pošto si istrošio sve adute protiv Adventista, koji su hvala Bogu sve do reda pobijeni, sada se hvataš za slamku.

Dakle, ceo problem ove stvari je u tome, što se Bog ne bavi delima grešnika koji ne traže zajednicu sa njim, jer su mu ona mrska, i pušta bezbožnike da čine što hoće, pa i da sklapaju nedozvoljene brakove, i da iz tih brakova ili vanbračnih zajednica rađaju decu.

Dakle, abortusi su posledica greha, i treba prvo sagledati greh, u ovom slučaju sklapanje nezakonitih bračnih zajednica, ili vanbračnih, iz kojih kao posledica proističu rađanja ili abortusi.

Hrišćani, odnosno Hrišćanke predane Bogu ne sklapaju nezakonite bračne ili vanbračne zajednice, pa time ni ne obavljaju abortus, već žive bez muža, ili u skladnom Hrišćanskom braku iz kojeg se stvara potomstvo.

Ključno pitanje je "da li bolnica koja pripada nekoj crkvi treba da obavlja abortuse?"

Ja tim pitanjem ne želim da se bavim, niti donosim sud o nekome, jer crkva treba da se moli Bogu da joj on otkrije šta treba da čini.

Moje lično mišljenje je to "da svaka žena ima slobodu da odluči da li će uraditi abortus, ali posle svih konsultacija sa lekarima, psiholozima..itd.. i odgovaranjima od tog čina"

Ponavljam, Hrišćankama predanim Bogu to ne može nikako da se dogodi, što znači da moramo razdvojiti pojam "HRIŠĆANKE" od "SVETOVNE" žene.

Smatram da svetovna može da obavi abortus posle svega ovog gore navedenog, a to je "posle svih konsultacija sa lekarima, psiholozima..itd.. i odgovaranjima od tog čina" ali da to više ne čini, već da spozna Gospoda, i od svetovne žene, postane Hrišćanka koja bi spoznala čistotu braka.

Amin!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ključno pitanje je "da li bolnica koja pripada nekoj crkvi treba da obavlja abortuse?"

Točno, ovo je ključno pitanje.

Ja tim pitanjem ne želim da se bavim,

Koga briga čime se ti želiš ili ne želiš baviti. :) Važne su činjenice, a one su slijedeće:

1. Vršenje abortusa je ubijanje nevine i nezaštićene nerođene djece.

2. Adventisti se ponose i reklamiraju time što vrše abortuse, kažu: „Ne dozvolite da katolici podignu bolnicu, jer oni ne nude abortuse kao mi.“

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kako su čuvali katolici porodice vidimo po Francuskoj, za 1 godinu više razvoda nego u Engleskoj i Velsu za 25 godina.

U protestantskoj Engleskoj i Velsu je za 25 godina, od 1858. do 1883. bilo 4836 razvoda brakova, dok je u katoličkoj Francuskoj u samo jednoj 1887. godini bilo čak oko 5000 razvoda.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Hriscanski dom kao primer

"Sluzba doma prevazilazi njegove granice. Hriscanski dom treba da bude primer, koji pokazuje vrednost pravih zivotnih nacela. Takav primer snazno ce delovati u prilog dobra u svetu...
Kad mladi izadju iz ovakvog doma, oni prenose pouke koje su stekli u njemu. Plemenitija zivotna nacela prenose se u druge domove, pa se tako pozitivan uticaj siri u celom drustvu."
Temelji sretnog doma. str.23.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap, stvarno lupaš gluposti.

Ko može nekome da zabrani da podiže bolnice?

Svaka država ima nacionalne ustanove za lečenje, i ko može zabraniti ljudima da se u njima leče.

To i tu navodnu izjavu si izmislio, što si činio višeputa, izmišljajući nešto što Adventisti nikada nisu izrekli ili napisali.

Što se tiče abortusa, u onome što sam već napisao ljudi mogu da spoznaju suštinu.

Tako da nemam potrebe da ponavljam.

Natrag