Ulični Muzičar - kao prosjak i kao ... car !

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Batali prijatelju sviranje, mislim da ti pisanje mnogo bolje ide od ruke! Razmisli o predlogu, čisto da ne dođe do "zamora materijala"...
Bez uvrede, ovo što si pisao je jako interesantno! :)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
13.03.2010
Poruka
174
DRŽAVE U KOJIMA SAM SVIRAO :

Nemačka
Austrija
Švajcarska
Italija
Češka
Slovačka
Madjarska
Grčka
Bugarska
Hrvatska
Crna Gora
Srbija

gradova broj ... mislim oko 98-99 .... treba da prebrojim ... možda ima i 100
...........................................................................................................................
...........................................................................................................................
Batali prijatelju sviranje, mislim da ti pisanje mnogo bolje ide od ruke! Razmisli o predlogu, čisto da ne dođe do "zamora materijala"...
Bez uvrede, ovo što si pisao je jako interesantno! :)

hehe .... ja mislim da mi sviranje (ulično) MNOGO bolje ide ... nemoj da vredjaš (;))

Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Ne znam za druge koji citaju tvoje pisanije,ali ja sam imala priliku da se upoznam jedino sa ovim tvojim darom.
Da se ne bismo "vredjali",mogao bi da nam za predstojece lepe dane das neke naznake,u kojim mestima ces svirati,pa da se i uzivo uverimo u ovo drugo.:)
Da uzivo vidimo sviranje prstima,mozda slajder,distorziju,ili sta vec koristis.
Ako te vidim u N.S.,sigurno cu ti ubaciti neku novcanicu i na njoj ce biti malim slovima ispisano SF,kao znak raspoznavanja.:)

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
hehe .... ja mislim da mi sviranje (ulično) MNOGO bolje ide ... nemoj da vredjaš (;))
Hm, nisam se dobro izrazio, ne sumljam u tvoje sviračke sposobnosti, samo sam sinoć bio oduševljen tvojim avanturama, načinom pisanja... Kasno sam došao sa partije preferansa, malo hm... "umoran",i ostao dobrih sat vremena čitajući tvoje "dogodovštine"! Izvini za mogući nesporazum, i naravno, nastavi dalje! :)

Učlanjen(a)
13.03.2010
Poruka
174
Оd danas pišem i o dnevnim dogadjajima !
mislio sam da otvorim posebnu temu o tome , da ne "razredjujem" ovu ...
al' nešto mislim ... kad - tad ću da završim sa dugačkim pričama ... i onda ?
umreće mi tema !

ovako ću da je održavam u životu !

dalkle ...

evo , večeras prolaze : tri slepa Roma (dvadesetogodišnjaci , otprilike) , a vodi ih neki tip što na ruci nosi traku
crvenog krsta ...
zastanu , poslušaju malo... pa me "vodič" pita da li mogu da pipnu malo moju gitaru ...
ja , šta ću , dozvolim ...
i , on privede jednog pa mu uzme ruku i stavi je na moju gitaru ...
na gornji vrat , na donji ...
pa drugog momka , pa trećeg ...
oni se svi , kao , čude šta je to ... dva vrata , dupla gitara ...

kada sviram sa moje leve strane stoje ranac i koferčić (za pare) , a sa desne pojačalo
izmedju njih je 1 metar rastojanje , uglavnom
a , ja sam pozadi ... takodje na metar od njih
izmedju mene i pojačala - 2 kabla (za 2 gitare ...)
e , sad ...
dešava se da mi neki "nekulturnjaci" preskaču stvari - mrzi ih da ih zaobidju (!)
večeras neka žena upadne skroz na moju teritoriju ..
ja pomislim da će sad da mi nagazi na nešto ...
ona preskoči ranac i stavi telefon ispred zvučnika , na 3-4 sekunde ....
razgovarala sa nekim , pa , eto , usput i to ...
niti da pita može li , smeta li , da se izvini ... nije me ni pogledala !
ima raznih ljudi ...

takodje večeras me neki tip (sa nekim dobrim foto-aparatom) slika , slika , slika ...
jedno 10-tak puta ...(i oko 2 minuta)
ne pita da li se slažem ja sa tim ...
mislim o.k. je jednom - al' ovaj navalio ...
al' bar čovek (plus njegova devojka plate (i to fino !) i zahvale se na kraju !)

pre njega (takodje večeras) jedan drugi me fotografiše 5-6 puta ...
i , na kraju ... ode ...
niti fala, niti da ubaci neku siću ... (nije ni pitao da li može da slika ...)
ja bih bar ubacio nešto na kraju ili ... ne bih napravio više od jednog snimka - bilo bi mi neprijatno
svako može , naravno da me slika ... na javnom sam mestu , nije zabranjeno ...
MNOGI PITAJU , da se razumemo ... ovde sam pomenuo one koji to ne rade (današnji slučajevi)

znači , od danas ću da ubacujem i ovakve sitne priče (al' TAZE ...)
vrlo često se desi nešto ...
naravno ne uvek ...

..................................................................................................
....................................................................................................
Dodato posle 5 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
........................................................................................................

Ne znam za druge koji citaju tvoje pisanije,ali ja sam imala priliku da se upoznam jedino sa ovim tvojim darom.
Da se ne bismo "vredjali",mogao bi da nam za predstojece lepe dane das neke naznake,u kojim mestima ces svirati,pa da se i uzivo uverimo u ovo drugo.:)
Da uzivo vidimo sviranje prstima,mozda slajder,distorziju,ili sta vec koristis.
Ako te vidim u N.S.,sigurno cu ti ubaciti neku novcanicu i na njoj ce biti malim slovima ispisano SF,kao znak raspoznavanja.:)
daleko sam ... ne sviram u Srbiji od 1997.
al' , ako nekad svratim - najaviću se ...

Hm, nisam se dobro izrazio, ne sumljam u tvoje sviračke sposobnosti, samo sam sinoć bio oduševljen tvojim avanturama, načinom pisanja... Kasno sam došao sa partije preferansa, malo hm... "umoran",i ostao dobrih sat vremena čitajući tvoje "dogodovštine"! Izvini za mogući nesporazum, i naravno, nastavi dalje! :)
ma , šalim se , bre ...
igraš li pref. na onom hrvatskom sajtu ? ... ili samo "uživo" ?
ja nemam sa kim , pa igram na netu ...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
ma , šalim se , bre ...
igraš li pref. na onom hrvatskom sajtu ? ... ili samo "uživo" ?
ja nemam sa kim , pa igram na netu ...
Ne,ne... Jedno vreme sam pokušavao da igram pref na netu, pokušavao...Tolerisao početničke greške, previd, ne znanje... Kad je to prešlo u bahatost i bezobrazluk, batalio sam... Isključivo "uživo", i u "nešto", da se ne "divlja" i ne obezvredi, pa makar bila i kesica smokija... Nekada sam igrao u novac, više ne...

Učlanjen(a)
13.03.2010
Poruka
174
neki rekordi:

najviše sati svirke za 1 dan: 14
najduža svirka , u komadu: 9 sati
najveće novčanice: 100 $ , 200 e

najranije počeo u 9 h ... ujutro
najkasnije (!) završio u 5h ujuto (ili 6h ... te noći se menjalo vreme)
jedino izmedju 6h (t.j. 5h) i 9h ujutru nikada nisam svir'o ...

najniža temperatura?
paaa ... u jednom gradu ...
počeo sam na -5 (uveče) a završio na -8 stepeni , 5-6 sati kasnije , (ima termometar na trgu ...)

Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
I onda nek neko kaze da je lako svirati,al ruku na srce posle ovolikog odsustvovanja,mogla bi i neka dogodovstina da padne.
Neka ovo bude uvertira za naredni post.:)

Natrag