Uefa Champions League Nokaut faza

Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Murinjo došao da se brani, magični De Hea ga odbranio

Sevilja debelo nadigrala Mančester Junajted koji će morati da pobedi u revanšu

3370d658ce220667c27c5c3acbd92d7e5280bb03.jpg


Žoze Murinjo je došao u Sevilju da igra na „nulu“ i uspeo je u toj nameri. Mančester Junajted će u revanšu na Old Trafordu tražiti vizu za četvrtfinale Lige šampiona i moraće da pobedi. Sve osim pobede bi bila ozbiljna šamarčina za Crvene đavole...

Za klub poput Mančester Junajteda igranje na "nulu" u Sevilji bi trebalo da bude nešto što je ispod časti i renomea. Kada klub koji za dve godine plati 350.000.000 evra za kupovinu igrača dođe da se grčevito brani i opstruiše igru protiv kluba koji je četvrti ili peti u Španiji, mnogim njegovim navijačima će se želudac okrenuti. Sa setom će prošaputati ime Aleksa Fergusona. Ali sve to sa sobom nosi Žoze Murinjo i to su u klubu vrlo dobro znali kada su rešili da komandnu palicu stave u ruke portugalskog taktičara.

Sevilja je nadigrala Mančester Junajted,m zaslužila da pobedi, ali Murinjo se kao i mnogo puta do sada u karijeri izvukao sa mirnom mrežom i dobio ono po šta je došao. Iznenadio je sa mladim Mektominejom u startnih 11 umesto Pogbe, ali je Francuz ipak morao na terena kada se u prvom poluvremenu povredio Erera. Sevilja je napadala svim silama, Junajtedova odbrana je puštala u svom stilu, ali je iza sebe imala hobotnicu! Igrač utakmice je bio neverovatni David de Hea koji je pravio čuda na gol-liniji izluđivao domaće igrače i navijače... Dovoljno je samo videti pta je odbranio Merkadu i Murijelu u fini[u prvog poluvremena i da se dobija najbolja slika ovog meča.

Sevilja je nastavila da napada kako se meč bližio kraju, Junajted je u pojedinim trenucima bio sabijen u šesnaestercu, ali je uspeo da se odbrani. Sevilja je imala veći posed lopte, sto i kusur tačnih pasova više, čak 25 šuteva ka golu, ali šta to vredi kada je De Heabacio magiju na mrežu. Verovali ili ne, Mančester Junajted je imao samo jedan šut u okvir gola i to nije bila posebno opasna situacija...

Ali, Murinjo je izborio ono što je hteo. Na Old Trafordu će ipak morati da napadne. A Sevilja može biti ubitačna iz kontri...

SEVILJA - MANČESTER JUNAJTED 0:0

Stadion: Ramon Sančez Pishuan
Sudija: Klemen Turpan (Francuska)

Sevilja (4-2-3-1): Riko - Navas, Lengle, Merkado, Eskudero - Banega (od 90. Pizaro), N'Zonzi - Sarabija, Vaskez, Korea - Murijel (od 85. Ramirez)

Mančester Junajted (4-3-3): De Hea - Valensija, Lindelef, Smoling, Jang - Matić, Erera (od 17. minut Pogba), Mektominej - Mata (od 80. Marsijal), Lukaku, Aleksis (od 75. Rašford).
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
PSŽ nemoćan bez Nejmara, Real nokautirao "Svece"

Fudbaleri Real Madrida i Liverpula plasirali su se u četvrtinu finala Lige šampiona.

19632431025a9f05744aaa2114103158_w640.jpg


Real je pobedio Pari Sen Žermen 2:1 u revanšu u Parizu i sa ukupnih 5:2 eliminisao jednog od glavnih izazivača za evropski tron.

S druge strane, Liverpul i Porto su remizirali bez golova na Enfildu, pa su "crveni" dalje prošli zahvaljujući impresivnih 5:0 na Dragau.

PSŽ nije imao snage da se suprotstavi Madriđanima bez Nejmara da Silve. Imali su "Sveci" inicijativu u prvom poluvremenu na Parku prinčeva, ali jalovu.

Real je bio znatno opasniji iz kontranapada, a golman Alfonso Areola je sprečio Špance da već u prvom poluvremenu overe pobedu u dvomeču.

Tek u završnici prvih 45 minuta PSŽ je konkretno zapretio golu Reala, ali je i između stativa Madriđana odličan bio golman Kejlor Navas.

Ipak, početkom drugog poluvremena Real dolazi do gola odluke. Lukas Vaskes je fantastično centrirao sa leve strane, a Kristijano Ronaldo se na drugoj stativi se vinuo visoko i glavom postigao 14. gol u takmičenju ove sezone, a na devetom uzastopnom meču.

Parižani su potom pogubili "konce" igre, posebno se iznervirao Marko Verati koji zbog prigovora sudiji dobija drugi žuti karton.

Ipak, nekoliko minuta kasnije PSŽ poravnava rezultat. Edinson Kavani se odlično snašao u gužvi u kaznenom prostoru Reala i uspeo nekako da ugura loptu u gol.

Međutim, domaćin nije uspeo da izbegne poraz na oproštaju od Evrope. Deset minuta pre kraja posle traljave reakcije domaće odbrane, Kazemiro uz pomoć odbitka donosi novu pobedu Realu.

U drugom meču dana nije bilo golova, ali ne zbog nezainteresovanosti dve strane. Tražio je Liverpul pobedu i na svom terenu, ali nije uspeo.

"Crveni" su dominirali tokom 90 minuta protiv Porta, konstantno napadali, ali su za razliku od Dragaa bilo očajni u završnici. Nije pomogao ni ulazak Mohameda Salaha u poslednjih 15 minuta sa klupe

6812827975a9f1bc7a2c1d951667405_w640.jpg

Moglo bi se reći da domaćin nije imao ni sreće, s obzirom da je Sadio Mane pogodio stativu u prvom poluvremenu. Nekoliko minuta ranije je poslao loptu za malo preko gola sa svega nekoliko metara udaljenosti.

U drugom poluvremenu zapretio je i Roberto Firmino, ali defanzivci Porta stižu da ga izblokiraju u poslednjem trenutku.

U samoj završnici Porto je prvi put konkretno zapretio, Tores je šutirao nakon odbitka, ali je i njegov udarac izblokiran.

Najbolju šansu je dva minuta pre kraja imao Dani Ings, sjajni je skočio posle centaršuta, šutirao je glavom iz neposredne blizine, ali je Iker Kasiljas pokazao zašto ima čak 167 nastupa u elitnom takmičenju.

LŠ se nastavlja u sredu, Mančester siti dočekuje Bazel (prvi meč 4:0), dok je derbi na Vembliju gde Juventus gostuje Totenhemu (2:2 u Torinu).
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Juventus iz ambisa do četvrtfinala, pala Sitijeva "tvrđava"!

Fudbaleri Juventusa i Mančester sitija plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona gde su se pridružili Real Madridu i Liverpulu.

19999651405aa056bbec872002792896_w640.jpg


Juventus je u derbiju dana savladao Totenhem 2:1, posle velikog preokreta na Vembliju, gde je "Stara dama" bila podređena više od 60 minuta.

S druge strane, kombinovati tim "Građana" poražen je posle 13 uzastopnih pobeda na Etihadu, slavio je Bazel 2:1, takođe posle preokreta, ali 4:0 iz prvog meča je bilo dovoljno timu Pepa Gvardiole za plasman.

Totenhem je 60 minuta dominirao protiv Juventusa, u potpunosti nadigrao "Staru damu", čiji igrači nisu imali rešenje za brzonoge ofanzivce "Pevaca".

Spursi su posebno impresivni bili u prvom poluvremenu, ali je pitanje kojim tokom bi išao meč da Juventus nije oštećen za čist penal u 17. minutu, kada je Fertongen oborio Kostu u kaznenom prostoru.

Međutim, predvođeni raspoloženim Sonom domaćini su konstantno pretili golu Bufona, Južnokorejac je propustio tri sjajne prilike, da bi u 39. minutu konačno uspeo da savlada legendarnog Italijana.

Izgledalo je da će Totenhem da eliminiše vicešampiona Evrope, ali sve se menja u poslednjih pola sata. Masimilijano Alegri preuzima kontrolu uvođenjem dvojice ofanzivnih bekova koji preokreću situaciju.

U roku od samo tri minuta Juventus postiže dva gola i rešava meč. Junaci "Stare dame" bili su Argentinci, Gonsalo Iguain je izjednačio rezultat nakon centaršuta Lihtštajnera i reakcije Kedire glavom, da bi Paulo Dibala na asistenciju zemljaka lako matirao Iga Lorisa.

Totenhem je krenuo na sve ili ništa u finišu, ali nije imao sreće. Sedam minuta pre kraja Son odlično šutira sa oko 16 metara, ali za malo pored gola.

Još bolju šansu imao je Kejn u 90. minutu, posle centaršuta Sona nadvisio je dvojicu čuvara, ali je pogodio samo stativu i Juventus je prošao dalje.

Drugi meč dana je bio formalnost, jer je Siti slavio 4:0 u Bazelu u prvom susretu. Izgledalo je da će "Građani" slaviti opet, ali je ipak prekinuta jedna njihova velika serija.

Rani gol Gabrijela Žezusa već u osmom minutu, njegov prvi još od novembra, a na asistenciju fenomenalnog Bernarda Silve, nije obeshrabrio goste iz Švajcarske.

Sportski su se do kraja borili za častan oproštaj i na kraju su ga izborili. Desetak minuta nakon vođstva Sitija, Bazel uspeva da poravna rezultat.

Mohamed Eljunusi je dočekao loptu na levoj stativi, nakon što je ona prošla kroz ceo kazneni, te uz pomoć odbitka uspeo da savlada Brava.

U završnici poluvremena oba tima su imala po gol šansu, ali Gindoan i opet Eljunusi nisu bili najprisebniji u realizaciji.

Meč je rešen 20 minuta pre kraja. Elujunusi je odigrao odličan pas u kazneni prostor, tamo je loptu dočekao Lang i udarcem uz desnu stativu preokrenuo na 2:1.

Desetak minuta pre kraja Brahim Dijas je imao priliku da izjednači, ali je traljavo šutirao, pa je Siti poražen posle 13 uzastopnih pobeda kod kuće u svim takmičenjima.
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
LŠ: Rasplet na 'Trafordu', Roma juri zaostatak protiv Šahtjora
Za utorak i sredu zakazane su poslednje utakmice osmine finala Lige šampiona, a prvog dana na programu su revanši u Mančesteru i Rimu.

10439077225aa6640601c0c175819177_w640.jpg


Mančester junajted dočekaće Sevilju, dok će Roma biti domaćin ukrajinskom Šahtjoru.

Ekipa Žozea Murinja napumpana samopouzdanjem, zbog pobede u derbiju protiv Liverpula 2:1, čeka opasnu Sevilju koja je u prvom meču u Andaluziji pre dve nedelje nadigrala Junajted, ali je završeno bez golova.

Upravo se tada povredio najskuplje plaćeni fudbaler Junajteda ikad Pol Pogba (105 miliona evra) i skoro sigurno propušta i ovaj meč.

Zato će ulogu vođe u veznom redu preuzeti srpski reprezentativac Nemanja Matić koji ističe da je revanš sa Seviljom verovatno najvažnija utakmica sezone.

"Ostvarili smo važnu pobedu protiv Liverpula, samopouzdanje je na visokom nivou i samo moramo da nastavimo u tom ritmu. Sledeći meč je možda najbitniji u sezoni, moramo da pobedimo Sevilju", rekao je Matić u najavi utakmice.

Za razliku od Junajteda, Sevilja je proteklog vikenda izgubila u domaćoj Primeri, Valensija je slavila 2:0, ali takav rezultat ne zabrinjava trenera Vićenca Montelu.

"Već smo arhivirali poraz i okrenuli se Mančester Junajtedu. Duel na Old Trafordu može da bude istorijski za nas, ako uđemo u četvrtfinale", rekao je Montela, čija je Sevilja igrala četvrtfinale Lige šampiona samo jednom i to davne 1958. godine.

Adut "crvenih đavola" je i činjenica da je Murinjo pobedio u sedam od osam utakmica protiv Sevilje dok je bio u Real Madridu, sa Junajtedom se već "okliznuo" na prvom stepeniku. Da li će i na drugom?

Drugi meč donosi, takođe, veliku neizvesnost na Olimpiku gde Šahtjor brani 2:1 iz Ukrajine.

Romi bi bio dovoljan gol, ali bez primljenog, da se nađe među osam najboljih u Evropi posle osam godina.

Uz činjenicu da se sastaje sa kvalitetnim "brazilskim" Sahtjorom, rimski klub igra i protiv tradicije zbog pet poraza u nizu u nokaut fazi elitnog takmičenja.

Glavno oružje Rome biće prvi strelac Edin Džeko, a jedan od aduta je i srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov.

Revanš utakmice na Old Trafordu i Olimpiju igraju se u utorak sa početkom u 20.45.
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Adios Murinjo! Nisi više Poseban, nisi više nikome simpatičan!

Sevilja pokazala da je tehnički superiorna u odnosu na ovaj Junajted - 1:2 na Old Trafordu

2c52a7318f7a50c85324f1257ecb5986c3b0791c.jpg


Kada je pomoću bunkera ukrotio Barsinu tika-taka, tamo negde u proleće 2010.godine, a potom trčao počasne krugove po Nou Kampu Žoze Murinjo je svima bio simpatičan. Ili bar dobrom delu fudbalskog sveta... Osam leta kasnije čuje se jedinstveni glas fudbalofila od Japana do Argentine:" Žoze Murnjo, ti više nisi ni Poseban, a još manje si simpatičan. Ti nekada veliki treneru postao si simbol velike dekadencije!"

Prosto, taktikom i defanzivom može da se živi jednu, možda i pet godina. Ali ne može čitavu deceniju ili na takav način obeležiti fudbalsku epohu. U večerašnjem trijumfu Sevilje na Old Trafordu (2:1) bilo je svega - najviše fudbalske pravde. Prosto, trijumfovao je tehnički talentovaniji tim koji se povremeno igrao fudbala, a nije samo želeo da se takmiči. Sevilja je vratila vreme na 2004.godinu kada je Porto predvođen, kakve li ironije, Žozeom Murinjom servirala istu vrstu frustracije na Old Trafordu.

Ovaj Mančester nije hrabar kkakav je bio decenijama unazad, niti je posebno kvalitetan kao u eri ser Aleksa Fergusona. Obrijan je rukom snalažljivog rezerviste Andalužana Ben Jedera. Sve pohvale za Sevilju i toliko osporavanog Vinčenca Montelu... Prosto, zaslužili su prolaz među osam najboljih, posebno kada se na sve viđeno večeras doda da je De Hea spašavao kožu Junajtedu na Sančez Pishuanu.Kada su u prvom minutu, odmah nakon što je lopta krenula sa centra, igrači Sevilje razmenili četiri tačna pasa videlo se da je pred Žozeom Murinjom vraški težak zadatak.

Da će patiti protiv na papiru slabijeg, ali objektivno tehnički nadmoćnijeg rivala. Nije možda Sevilja briljirala, ali nije ni posustala, niti je izašla iz šina u šahovskoj partiji kakvu je želeo Žoze Murinjo. U redovima Mančestera sve se svelo na prodor Lingarda, da bi od početka drugog poluvremena Sevilja krenula u frontalne juriše... Lako su gosti ulazili u poslednju trećinu terena, lako su i napravili šansu Koree koju je neutralisao sjajnim startom Bejli.

2018-03-13T205456Z_2091789711_RC150D375440_RTRMADP_3_SOCCER-CHAMPIONS-MUN-SEV.jpg


Međutim, bio je to jasan znak nevolje za navijače Junajteda. Osećalo se u vazduhu da Sevilja može da povede i zada veliki udarac engleskom velikanu. Osećalo se, a potom se videlo: Sarabija je klasičnim španskim pasom, onim ispod zemlje, spojio sa golom Ben Jedera koji je izbegao Bajija i pogodio prvi ugao. Ništa to nije mogao De Hea.

Mančester ni tada nije krenuo u totalnu ofanzivu. Okidač je bila velika gužva koja se završila autogolom De Hea, mada je sve zamesio Ben Jeder. Tek posle toga Murinjo je sa svog lica želeo da spere ljagu sa lica. Bilo je i kasno za nešto više, osim za počasni pogodak Lukakua.

MANČESTER JUNAJTED - SEVILJA 1:2 (0:0)
/Lukaku 84 - Ben Jeder 74 i 78/

Stadion: Old Traford
Sudija: Dani Makeli (Holandija)
Gledalaca: 69.000

MANČESTER JUNAJTED (4-2-3-1): De Hea - Valensija (od 77.Mata), Baji,Smoling, Jang - Felaini (od 60.Pogba), Matić - Lingard (od 77.Marsijal), Aleksis, Rašford - Lukaku;

SEVILJA (4-2-3-1) Serhio Riko - Merkado, Kjer, Lengle, Eskudero - Banega, N'Zonzi - Sarabija, Vaskez (od 88.Pizaro), Korea (od 89.Geiz) - Murijel (od 72. Ben Jeder).
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Super Džeko odveo Romu tamo gde nije bila 10 godina!

Vučica slavila minimalnu pobedu nad Šahtjorom i overila plasman u četvrtfinale Lige šampiona

706d1dd298cd9654eeac7d6f270a4285c6808267.jpg


Konačno! Roma će igrati u četvrtfinalu Lige šampiona posle ravno 10 godina. Svašta se izdogađalo od tada, menjali su se treneri, igrači, vlasnici, povukao se legendarni kapiten Frančesko Toti, a večeras je veliko slavlje Vučici doneo Edin Džeko. Roma je na Olimpiku pobedila Šahtjor sa 1:0 i anulirala zaostatak od jednog gola iz prve utakmice (1:2).

Roma je večeras potvrdila da je u pravoj formi, ovo joj je bila treća pobeda zaredom, za nju i važnija od one nad Napolijem na San Paolu kojom je maltene promenila tok šampionske trke u Italiji u korist Juventusa.

Daleko od toga da je ovo bila utakmica lepa za oko, mada je imala dobar ritam. Taktički je Roma dobro stajala, još jednom je trener Euzebio di Frančesko pokazao raskošni trenerski talenat, a valja istaći da je pored Džeka, odličnu partiju pružio reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov. Držao je sve po levoj strani u odbrani, a u napadu je pritiskao goste, ubacivao se napred i terao Šahtjor da strepi od centaršuteva.

Na prste jedne ruke mogle bi da se nabroje zanimljive situacije, ne i šanse u prvom poluvremenu. Komotno su gledaci na Olimpijskom stadionu u Rimu mogli i da prespavaju prvo poluvreme ove utakmice, ali su makar u nastavu Romini tifozi imali razloga za slavlje.

Taman kada je polako počela da se uvlači nervoza u redove domaćina, Vučica je ujela! Igrao se 52. minut, Strotman je iz prve, maltene bez gledanja kao nekad Ćavi u Barseloni, rasporio odbranu Šahtjora, a kao nindža je bio spreman Džeko i ćušnuo loptu ispod Pjatova.

Mnogo problema je Džeko zadavao odbrani Šahtjora u nastavku, a u 63. minutu je lako mogao da duplira, prednost samo što ovaj put nije imao sreće.

Kako je vreme odmicalo na Olimpiku, atmosfera se popravljala, a Šahtjor je samo petljao sa loptom na Rominoj polovini bez nekih ozbiljnijih šansi da ugrozi protivnički gol.

Ni u 67. minutu Džeko nije imao dovoljno sreće da još jednu teledirigovanu loptu Simonea Perotija pretvori u pogodak koji bi otklonio sve dileme oko konačnog ishoda i plasmana u četvrtfinale.

Međutim, čini se da je 12 minuta kasnije sve palo u vodu kada su u pitanju Šahtjorove šanse da ostane u Evropi. Džeko je u kontranapadu pobegao Ivanu Ordecu, a ovaj ga rukama oborio sa leđa i zasluženo dobio crveni karton.

Nije ta situacija obeshrabrila Šahtjor, koji je imao dve situacije u samoj završnici, preko Bernarda iz slobodnog udarca, da proba da se vrati u život. Ali, od toga nije bilo ništa.

ROMA - ŠAHTJOR 1:0 (0:0) (PRVI MEČ 1:2)
/Džeko 52/

Stadion: Olimpiko
Sudija: Undijano Maljenko (Španija)

Roma (4-3-3): Alison - Florenci, Manolas, Facio, Kolarov - Najngolan, De Rosi, Strotman - Under (Žerson od 65), Džeko (El Šaravi od 89), Peroti;

Šahtjor (4-2-3-1): Pjatov - Butko, Prdets, Rakitski, Ismaili - Fred, Stepanenko (Patrik od 74) - Marlos (Dentinjo od 82), Taison, Bernard - Fereira.
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
LŠ: Barselona – Čelsi, čin šesti

Nokaut faza Lige šampiona Barselona – Čelsi, čin šesti, ko će u četvrtfinale?

1699083075aa8f7e937f10397102894_w640.jpg


Današnji revanš na Nou Kampu rešiće dilemu da li će Barselona četvrti put u 18 godina izbaciti Čelsi u eliminacionoj rundi ili će "plavci" izjednačiti skor na 3:3.

Pobednika nije bilo u prvom susretu na londonskom 'Stamford bridžu' 1:1 i to pošto su se gosti iz Katalonije izvukli golom Lionela Mesija 15 minuta pre kraja, što im garantuje mirniju situaciju od Čelsija.

Tim golom Čelsi je ispao iz grupe od šest timova kojima Argentinac nije dao gol u Evropi (Atletiko Madrid, Inter, Benfika, Liverpul, Rubin i Udineze) i sada je pred odbranom engleskog šampiona, koja nije sačuvala mrežu na poslednje četiri utakmice, novi zadatak da zaustavi prvu zvezdu Barselone.

Pored toga "plavci" igraju i protiv tradicije. Barselona je u istoriji doživela samo dva poraza od engleskih klubova na Nou Kampu, uz skor od 19 pobeda i 11 remija.

Da je pred Čelsijem veliki izazov svestan je i temperamentni menadžer Antonio Konte.

"Moramo da budemo veoma dobri ako mislimo da pariramo jedno od najboljih timova sveta. Spremni smo da patimo, kao što je bio slučaj u prvom meču kada smo skoro bili savršeni. Nemamo veliko iskustvo, mnogi moji fudbaleri igraju drugu sezonu u Ligi šampiona i neophodno je da iskoristimo svaku priliku", rekao je Konte u najavi meča.

Barselona, uz oporavljenog kapitena Andresa Inijeste, juri čak 11. uzastopno četvrtfinale Lige šampiona.

"Čelsi je jak protivik, posebno u odbrani i veoma homogen. Nadam se da ćemo biti na nivou i proći dalje", kratak je bio Valverde.

Drugi meč danas je čista formalnost. Bajern u Istanbulu odrađuje posao prolaska dalje protiv Beštikaša Duška Tošića nakon pobede u Minhenu 5:0.

Tošić se očekuje u startnoj postavi "crnih orlova" koji žele da se dostojno oproste od istorijske sezone u Ligi šampiona u kojoj su postali prvi klub iz Turske u osmini finala sa prvog mesta.

Utakmica između Bešiktaša i Bajerna počinje u 18 sati, a Barselona i Čelsi u 20.45.
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Mesi postao dželat Čelsija, Barsa u četvrtfinalu

Mučio se Leo Mesi do ove sezone da postigne gol protiv Čelsija, ali je u osmini finala sa čak tri gola predvodio Barselonu do ukupnog trijumfa i prolaza u četvrtfinale Lige Šampiona. U revanšu na Kamp Nou bilo je 3:0.

GettyImages-932010140.jpg

Izvor: David Ramos, Getty Images Sport

Mesi je definitivno junak Barse sa dva gola i asistencijom u revanšu.

Doveo je Katalonce u prednost golom u trećem minutu, Dembele je povisio na 2:0 u 20. minutu, da bi Mesi drugim golom postavio konačan rezultat u 63. minutu.

TOK MEČA

DYRPcBJWsAcBCns.jpg



DYRRgeIW4AABxEE.jpg


I tamo gde je stao u Londonu, Mesi je nastavio u Barseloni.

Već u trećem minutu, nakon sjajne akcije, Argentinac je zatresao mrežu Plavaca, što je bio njegov 601. gol u karijeri, i najbrži do sada.

Silovitom igrom, Barselona stiže do prednosti 2:0 nakon 20 minuta igre. Domaći tim izveo je brz kontra-napad, Mesi je pronašao Dembelea na desnoj strani, koji konačno postiže prvi gol za novi klub.

GettyImages-932015670.jpg

Izvor: Shaun Botterill Getty Images Sport

U 63. minutu, Mesi je nastavio sa svojim čarolijama, i nakon nezaustavljivog prodora u šesnaesterac šutirao Kurtoi kroz noge, postigavši svoj jubilarni 100. gol u Ligi Šampiona.

DYRynluXcAAxZfa.jpg


Sreća u ovom dvomeču definitivno nije bila na strani Čelsija - Plavci su čak četiri puta pogađali okvir gola.

Na kraju pobeda Barse 3:0, ukupnim skorom 4:1, pa će Španci imati najviše predstavnika u četvrtfinalu (3), Italija i Engleska imaju po dva, Nemačka jednog.

Barsa se 11. sezonu zaredom plasirala među najboljih osam u Evropi.


DYR6JwMWsAIOxDC.jpg
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Bajern sa ukupnih 8:1 do četvrtfinala

Minhenski Bajern je ukupnim rezultatom 8:1 eliminisao Bešiktšaš u osmini finala Lige Šampiona, pošto je i u revanšu slavio trijumf 3:1.

GettyImages-931976918.jpg

Izvor: Alexander Hassenstein Getty Images Sport

Bavarci su nakon trijumfa u prvom duelu (5:0), gotovo već bili viđeni među najboljih osam, a u Istanbulu su poveli u 18. minutu kada je gol postigao Tijago Alkantara.

On je iskoristio perfektan centaršut Milera sa desne strane i savladao Zengina.

DYRJ_fjWsA0QTYs.jpg


U prvom minutu drugog poluvremena, šampion Nemačke vodio je 2:0, zaslugom defanzivca domaćih, Gokana Gonula.

On je nespretnom intervencijom uspeo da savlada svog golmana, nakon što je Rafinja ubacio loptu u šesneasterac.

GettyImages-931983712.jpg

Izvor: Alexander Hassenstein Getty Images Sport

Bešiktaš je ipak uspeo da postigne gol u ovom dvomeču, pošto je iskusni napadač Vagner Lav u 59. minutu iskoristio opuštenost Bajernove odbrane i zatresao Svena Ulriha.

Bio je to prvi gol za Brazilca u Ligi Šampina posle čak sedam godina.

Visoki napadač Sandro Vagner, koji je u 68. minutu zamenio Roberta Levandovskog, postigao je treći gol za Bajern. šesti minuta pre kraja meča.

DYRSxUPWsAUOHb5.jpg


Alaba je prošao po levoj strani, a 30-godišnjem Vagneru, koji se nedavno posle deset godina u minhenski tim, nije imao težak posao i poslao loptu u nebranjeni gol.
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
U petak u podne: Žreb za najjače četvrtfinale još od sezone 2013/2014!

f5da54e629365ef21bed402ee99433c6e5ab9046.jpg


Sklonimo navijačku pripadnost na stranu. Bar na trenutak. Budimo iskreni prema sebi. Pitanje je: da ste birali osam klubova koji su ove sezone najviše prikazali u Evropi kojih bi to osam bilo? Real i Barselona? Nema spora! Mančester Siti? Jašta! A i Liverpul je odigrao neke nezaboravne utakmice. Bajern? Naravno. Juventus? Tu se pitanje ni ne postavlja.

Sevilja i Roma? OK, samo retki bi ova dva tima ubrojala u osam trenutno najboljih u Evropi. Ali ako je Roma i imala sreće kada je na žrebu za osminu finala izvukla Šahtjor, Andalužanima se ništa ne može zameriti. Nasred Old Traforda izbacili su Mančester junajted. Pardon, nisu ga samo izbacili. U dva meča su ga pregazili, pa se sada cela Engleska dovija kako da na najšaljiviji način oplete po Žozeu Murinju.

Junajted dakle jednostavno nije zaslužio da bude među osam, iako smo pred početak sezone, a posle svih silnih Murinjovih transfera, svi navijali da se usnuli gigant vrati tamo gde mu je mesto - u sam vrh. Očigledno, taj proces oporavka još traje.

2018-03-06T202808Z_1936618128_RC1F932658D0_RTRMADP_3_SOCCER-CHAMPIONS-PSG-MAD.JPG


Ko onda nedostaje? Pari Sen Žermen sigurno. Baš ga nije htelo na žrebu. Sačekao ga je dvostruki uzastopni šampion Real, budimo realni - pokazao je Svecima da još nisu sazreli za sam krem evropskog fudbala. Moraju da rastu. Možda i bitnije: da uvedu red u svlačionica tako da ona više ne izgleda na područje zahvaćeno ratom sujeta.

Atletiko? Sigurno, da je i jesenas igrao kao sada. Pritom, igrao je i Atletiko baš nedavno protiv Barselone. Ništa se tu nije pitao. Možda jeste gubitak za završnicu Lige šampiona, ali ne preveliki. Isto važi i za Napoli, uostalom, svima u Napulju je skudeto ove sezone mnogo važniji nego Evropa, a i u Seriji A mu je Juve upravo očitao lekciju. Totenhem i Čelsi? Prvima svaka čast na fudbalu, ali još su mali za evropsku aristokratiju, drugi su u revanšu sa Barselonom i sami videli koliko im nedostaje.

Ostaje dakle Pari Sen Žermen. I niko više. Pa smo se zapitali: nije li ovo četvrtfinale Lige šampiona najjače koje smo imali u skorije vreme?

2017-04-18T204324Z_135549804_MT1ACI14780858_RTRMADP_3_SOCCER-CHAMPIONS-LEI-ATM.JPG


Prošle sezone, primera radi, u osam je “zalutao“ Lester - ko je gledao dvomeč sa Seviljom u osmini finala mogao je i da se uveri, trebalo je Španci da ih prođu već u prvoj utakmici - Borusija je već odavno izgubila onu energiju koju je imala kod Jirgena Klopa, pa je pala pred Monakom, a Monako, koliko god talentovan bio, jeste bio samo to: superatraktivan tim klinaca koji se igraju fudbala, ali ga još ne igraju na top nivou. Juve ga je u polufinalu preslišao.

Godinu ranije, bili su tu i Benfika, pa i Volfzburg, koji je sa onih 2:0 zapretio i Realu, ali se u revanšu videlo da to ipak nije to. Pari Sen Žermen i Mančester Siti jedan na druge, ni jedni ni drugi nisu bili na ovom sada nivou.

Na sličan način je u sezoni 2014/2015 Porto opalio šamar Bajernu sa 3:1 na stadionu Dragao, samo da bi na Alijanc Areni Bavarci uzvratili ozbiljnim batinama - 6:1. Barselona se igrala sa pariskim projektom u začetku, Juventus je zaustavio Monaka i Antonija Marsijala.

I tu dolazimo do možda i najjačeg četvrtfinala u poslednjoj deceniji. U sezoni 2013/2014 Barselona, Real, ČolovAtletiko na vrhuncu snage, PSŽ i Čelsi, naravno Bajern, Klopova Borusija i za kraj Mančester junajted, doduše u eri Dejvida Mojesa, kad je pad već počeo. Međutim, tu baš niko nije bio slučajno.

2013-04-03T120000Z_883443463_GM1E94409KP01_RTRMADP_3_SOCCER-CHAMPIONS.JPG


A ranije? Dešavalo se da u osam najboljih u Evropi vidimo i timove koji nisu bili ni blizu tog statusa. Galatasaraj recimo u sezoni 2012/2013, čak i Malaga, mada su njom u onim epskim mečevima sa Borusijom minuti - i pravedno suđenje - delili od polufinala.

Gopdinu pre, APOEL se nekako prišunjao do četvrtfinala samo da bi ga Real isprašio sa osam komada, u sezoni 2010/2011 Barselona je petardom kući ispratila Šahtjor, Real se igrao sa Totenhemom Gereta Bejla i Luke Modrića, dok je Šalke sa onih 5:2 protiv Intera otišao i do polufinala. U sezoni 2009/2010 do četvtfinala su - kako to sad nestvarno zvuči - dobacili i Lion i Bordo (?!), a bio je tu i moskovski CSKA, pre tačno deset godina Viljareal i Porto su “kvarili prosek“...

Sada? Sada će da pršti! U petak će svi priželjkivati Romu i Sevilju, moliti se da zaobiđu... Pa, sve ostale! Real, Barsa, Bajern? Već godinama prvi favoriti za najviši domet. Siti Pepa Gvardiole? Nije što će da te izbaci, nego preti opasnost da ne vidiš loptu. Juve zna kako se igra za titule, pitajte samo Harija Kejna i Totenhem. Liverpul niko ne voli kad se lomi u 180 minuta, pa se na Enfildu probude oni duhovi prošlosti koji Redse teraju da u najvećim utakmicama igraju kao da su i sami bili na terenu one čudesne istanbulske noći. I ne samo te...

Svi iz četiri najfudbalskije zemlje Evrope. Tri iz Španije, po dva iz Engleske i Italije i jedan Nemac. Opasan fudbal gledaćemo početkom aprila.

ČETVRTFINALA LIGE ŠAMPIONA U PROTEKLIH 10 GODINA

2008/2009: Viljareal, Arsenal, Mančester junajted, Porto, Liverpul, Čelsi, Barselona, Bajern;
Finale: Barselona - Mančester junajted 2:0.
2009/2010: Lion, Bordo, Bajern, Mančester junajted, Arsenal, Barselona, Inter, CSKA;
Finale: Bajern - Inter 0:2
2010/2011: Real, Totenhem, Čelsi, Mančester junajted, Barselona, Šahtjor, Inter, Šalke;
Finale: Barselona - Mančester junajted 3:1.
2011/2012: APOEL, Real, Marselj, Bajern, Benfika, Čelsi, Milan, Barselona;
Finale: Bajern - Čelsi 3:4 posle penala (1:1)
2012/2013: Malaga, Borusija Dortmund, Real, Galatasaraj, PSŽ, Barselona, Bajern, Juventus;
Finale: Borusija - Bajern 1:2.
2013/2014: Barselona, Atletiko, Real, Borusija, PSŽ, Čelsi, Mančester junajted, Bajern;
Finale: Real - Atletiko 4:1 posle produžetaka (1:1).
2014/2015: PSŽ, Barselona, Atletiko, Real, Porto, Bajern, Juventus, Monako;
Finale: Juventus - Barselona 1:4.
2015/2016: Volfzburg, Real, Bajern, Benfika, Barselona, Atletiko, PSŽ, Mančester Siti;
Finale: Real - Atletiko 5:3 posle penala (1:1).
2016/2017: Atletiko, Lester, Borusija Dortmund, Monako, Bajern, Real, Juventus, Barselona;
Finale: Juventus - Real Madrid 1:4.
2017/2018: Real, Barselona, Sevilja, Mančester Siti, Liverpul, Juventus, Roma, Bajern.
Finale: ?
 
Natrag
Top