ADMINISTRATOR
- Učlanjen(a)
- 10.05.1971
- Poruka
- 54.332
UBRZAJTE UCITAVANJE STRIMOVA U BUFFER
Verovatno ste primetili da u XBMC skrivenom folderu postoji jedan xml fajl po imenu advancedsettings i on se nalazi na lokaciji....
U njemu mozete u delu <cachemembuffersize>52428800</cachemembuffersize> povecati ovaj broj na neku pristojniju cifru kao sto je kod mene (obelezeno plavo).Samim tim ubrzacete punjenje bufera....Konkretno moj fajl ceo izgleda ovako.....
E sada .....mozete testirati ovaj novi advancedsettings fajl sa 0 u tom delu koji sam sebi postavio i od tada nemam problema sa seckanjem,kocenjem pa cak ni HD kanala iako nemam bogzna kako brz internet.Naravno to nemoze popraviti performanse vaseg racunara ali mozete zaobilaznim putem malo ubrzati punjenje bufera i izbegnete koliko toliko seckanje i da se slika ledi.Potrebno je otvoriti notepadom ++ ovaj advancedsettings fajl i obrisati sve iz njega a zatim usnimiti sledece......
Posle toga mislim da ce vam se bolje ucitavati video i strimovi.....
Napomena*Pre promene iskopirati vas trenutni advancedsettings fajl da ako ne budete zadovoljni vratite ga na svoje mesto......
Inace ovaj novi fajl imate i na adresi.......
U princpu to imate i opisano u ovom videu......
Verovatno ste primetili da u XBMC skrivenom folderu postoji jedan xml fajl po imenu advancedsettings i on se nalazi na lokaciji....
Kod:
C:\Users\(User Name)\AppData\Roaming\XBMC\userdata
U njemu mozete u delu <cachemembuffersize>52428800</cachemembuffersize> povecati ovaj broj na neku pristojniju cifru kao sto je kod mene (obelezeno plavo).Samim tim ubrzacete punjenje bufera....Konkretno moj fajl ceo izgleda ovako.....
Kod:
<advancedsettings>
<displayremotecodes>true</displayremotecodes>
<network>
<cachemembuffersize>52428800</cachemembuffersize>
<curlclienttimeout>45</curlclienttimeout>
</network>
<gui>
<algorithmdirtyregions>3</algorithmdirtyregions>
<nofliptimeout>0</nofliptimeout>
</gui>
<videoscanner>
<ignoreerrors>true</ignoreerrors>
</videoscanner>
</advancedsettings>
E sada .....mozete testirati ovaj novi advancedsettings fajl sa 0 u tom delu koji sam sebi postavio i od tada nemam problema sa seckanjem,kocenjem pa cak ni HD kanala iako nemam bogzna kako brz internet.Naravno to nemoze popraviti performanse vaseg racunara ali mozete zaobilaznim putem malo ubrzati punjenje bufera i izbegnete koliko toliko seckanje i da se slika ledi.Potrebno je otvoriti notepadom ++ ovaj advancedsettings fajl i obrisati sve iz njega a zatim usnimiti sledece......
Kod:
<advancedsettings>
<network>
<cachemembuffersize>0</cachemembuffersize>
</network>
</advancedsettings>
Posle toga mislim da ce vam se bolje ucitavati video i strimovi.....
Napomena*Pre promene iskopirati vas trenutni advancedsettings fajl da ako ne budete zadovoljni vratite ga na svoje mesto......
Inace ovaj novi fajl imate i na adresi.......
Kod:
[url]https://www.dropbox.com/s/qt5vj15t68y0ht1/advancedsettings.rar[/url]
U princpu to imate i opisano u ovom videu......