U kojoj meri racunar utice na vid?

Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
Da li ste poceli da od prevelike upotrebe racunara nosite naocare ili znate nekog ko je morao da iz slicnih razloga pojaca dioptriju?

Sta mislite da li i kojoj meri upotreba racunara utice na vid kod ljudi?

Član
Učlanjen(a)
08.11.2009
Poruka
27
Što se tiče samog uzroka monitora na vida mogu ti reći da ima.Ja sam bio na pregledu kod oftamolga.Naime očno dno počinje da se udaljava od resice i od sočiva , tj dobija oblik kao "izdužene lubenice",To izaziva kratkovidost - to je očna bolest kada slabije vidiš na daljinu a bolje na blizinu.Nastaje prekomernim gledanjem ili ti "buljenjem" u računar pri čemu očna jabučica se izdužuje a sa njom i očna mrlja do koje presek svetlosti loše pada, pa zbog toga ljudi vide mutnu sliku.Ovo se može lečiti nošenjem dioptrijskih naočara najčešće -0,75.

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Kada sam poceo da radim na racunarima.....bio sam kratkovid..yes3...od tada vid mi se je popravio...:yea:...ali su mi se ruke skratile....yes3sorry.

Učlanjen(a)
17.07.2010
Poruka
508
imam veliki lcd ekran TAK da nemam tih problema, iskreno, manje bi bio na netu, forumu kad bi to bio monitor

i ovde ću napisati, note: povećanjem ekrana povećava se net zavisnost.

Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
imam veliki lcd ekran TAK da nemam tih problema, iskreno, manje bi bio na netu, forumu kad bi to bio monitor
i ovde ću napisati, note: povećanjem ekrana povećava se net zavisnost.

Imam i ja monitor od 23" pa mi je dioptrija otisla u k***c ..... Kakve veze ima uopste velicina monitora sa vidom osobe?????
Sta sve nece na pamet nekim ljudima da padne ....

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Imam i ja monitor od 23" pa mi je dioptrija otisla u k***c ..... Kakve veze ima uopste velicina monitora sa vidom osobe?????
Sta sve nece na pamet nekim ljudima da padne ....

Gresis....ima... yes3

I ja imam od 23"...:roll:..

Ja bih voleo kada bi mogao da kupim od 30"...:yea:...pa namestis rezluciju ....kako tvojim ocima godi...yes3..a da nije na " ustrb " onoga sto na monitoru treba i zelis da vidis...yes3..

Ali to nije sve.....nesto je i u genima koje si nasledioi od roditelja, .yes3......a nesto je i do tebe ....kako brines o svojim ocima....:vorred:.

Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
174
Utice na opste stanje, ne samo na vid, ja imam crt monitor, a taj mnogo zraci, a ja sm malo kratkovida pa moram da buljim u njega i to sa velike blizine. Inace udaljenost od ovog monitora ne bi trebalo da bude manja od 50cm, jer on zraci elektrone tako sam cula, cest me boli glava kada sedim duze vreme ispred kompjutera,ali ja sam zavisnik o internetu, pa se na to ne obazirem, mada trudicu se.

Natrag