Trovanje istine

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dakle, ne držiš li Mojsijev zakon ni Bog ti ne može pomoći. Krasan nauk subotara.

Zašto se čudiš? Kao da nikada nisi čitao Reč Božiju pa tako pričaš? Kranso, ali u pozitivnom smislu.

Svaka država ima "zakon". Ako kršiš zakone bićeš sankcionisan. I sad ti ne možeš reći "krasno", zamisli ova država ima zakon koji moramo poštovati..jao jadan ja. Pa..ti ne moraš poštovati ali ćeš imati sankcije.

Zar Bog ne sme imati zakone?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dakle, ne držiš li Mojsijev zakon ni Bog ti ne može pomoći. Krasan nauk subotara.

Bog koji nešto ne može, nije BOG.

Jedna od najvažnijih osobina Boga je SVEMOĆ..

Dakle, ko je onda taj "Bog" kojeg navješćuju subotari, a koji eto ne može, niti hoće spasiti netkoga tko ne sledi Mojsijev zakon?

I ostali dakle trebaju u takvog "Boga" poverovati?

No, sve to nije za čudo, kada oni (subotari, ali i ostali Mileriti) Boga i nemaju, nego je jednima to netko ko je ograničen, nemoćan, umara se pa lenčari i odmara subotom, dok je drugima to nekakva skupina "velikodostojnika", nekakva skupština triju bića...

A i jedan i drugi entitet se pravdaju (vindicate) svojim stvorenjima (anđelima) ***

*** po učenju "malog svetla" iz Maine-a USA, taj entitet koga ona naziva Bogom, (a koji u slobodno vreme igra i poker - proročke karte) spasenje čoveka, mora da opravda pred anđelima.

A može li u takvoj situaciji, kad je i Bog nemoćan, pomoći što đavlina?

Po učenju "sveće" iz Maine-a USA, može. On će, đavlina, koji po njima je druga sila univerzuma, poneti grehe i biti konačna žrtva za iste.

Kako god, ovo bi ostalo samo kao budalaština jedne u glavu udarene manipulantkinje, da oni tu svoju blasfemiju ne pravdaju Pismima i time zavode ljude.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zašto se čudiš? Kao da nikada nisi čitao Reč Božiju pa tako pričaš? Kranso, ali u pozitivnom smislu.

Uopće se ne čudim. Dapače, posve je logično i očekivano od jednog subotara da tvrdi kako onima koji ne obdržavaju Mojsijev zakon ni sam Bog ne može pomoći i ne može ih spasiti. :) Čudio bih se da subotar, osjenjen duhom proročice bogohulnice, navješta Trojedinog Svemogućeg Boga. Ne može se služiti Bogu i lažnim prorocima.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kao što rekoh..svaka država ima zakone a Bog ne sme imati, po tvom shvanju. No, dobro.

Imaj na umu prosperitet na duhovnom i svakom drugom polju koji donosi poštovanje zakona. To samo pokazuje da jsu ti principi nebeskog porekla.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Mojsijev zakon? Ne da mi se sada tražiti, a nije mi jasno jel' govorite o Petoknjižju ili samo o Deset zapovijedi ili što? Što to još trebamo obdržavati? Ja pojma nemam. :beee:

Pa, zar sv. Pavao ne piše da je zakon Isus pribio na križ? I da je ukinut? I da nismo pod zakonom, nego pod milošću?

Pa, mislim...:rolleyes: stvarno je previše.

Ako baš hoće, Jovanu zakon, a nama Srce Isusovo.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pa, zar sv. Pavao ne piše da je zakon Isus pribio na križ? I da je ukinut? I da nismo pod zakonom, nego pod milošću?

To znači nećeš biti kažnjena po zakonu :), kao i svi mi. Ukinuta je kazna, za one koji su pod Hristom. Ali ne i zakon. Kazna je samo prebačena sa nas na Hrista.

No, da je zakon mogao biti ukinut Isus ne bi trebalo položiti život.

Natrag