E ovako svakog mjeseca treba psu dati tretman protiv buha i krpelja plus tableta po jedna svakog mjeseca protiv glista oko srca. Vakcine se daju sa 3,6,9 i 12 mjeseci pa poslje toga protiv bjesnila po jedna godisnje.Pas dok je mali hrani se 3 puta dnevno kad naraste dva puta dnevno.Sibirski haski je velik pas treba puno aktivnosti da ima, ince ce svoju dosadu ublaziti glodjanjem namjestaja i unistavanjem stvari u kuci.Malo je to tvrdoglava rasa trebace ti dosta slobodnog vremena za treniranje psa.Koliko kosta zavisi od mjesta gdje zivis meni za moja dva psa mjesecno treba 80 dolara i to je bez posjete veterinaru.
Uh drug, imas li ti haskija pa znas il samo lupas, prije ovo drugo?
Danasnje tecnosti protiv krpelja i buha drze 3 mjeseca, nema potrebe da ih pas ima i zimi, ako ce biti u kuci.
Nema glista oko srca i takvih prevencija poput tablete mjesecno?
Ako se pas kupi kod normalnog uzgajivaca do 3 mjeseca treba da ima sve vakcine primljenje, cip i pasos, sem one koja ide sa 3 mjeseca i zatim posle tog trena ostaje po 1 godisnje, to je to. Postoje jos preventivne inekcije za sezonske bolesti ali rijec je o jos jednoj inekciji.
Ja ne znam zasto ljudi forsiraju obroke ovako i onako, kazu pravilno je 1 dnevno? Moji psi ima uvjek imaju hrane i jedu kad su gladni i kad im je volja, obicno to sami cine kasno navece oko 10-12 i po koji zalogaj preko dana, ne prejedaju se i ne prave probleme kao drugi psi koji imaju obroke 1 dnevno. Jedino im vodu mjenjam 5 puta i vise dnevno.
Vaspitanje psa utjece na to da li ce grist namjestaj ili ne, Samojeda, pekinezera i sad smo uvojili jednog malog mjeseanca izedju pekinezera i jos nekog psa, niti jedan ne grize namjestaj, pravi steu ili nesto trece, svaki dan provedu 10 sati sami.
Koliko pas pojede mjesecno kolicinski hrane je malo smjesno pitanje, koliko pojedes mjesecno hrane ti? Ne pratis, zar ne
PS: Obrati paznju i na kastraciju psa... I na to da je ona oko 200+ eura?