Tottenham Hotspur F.C. ~ The Spurs

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Totenhem prodaje Modrića ili Bejla ako se ne plasira u Ligu šampion

Totenhem prodaje Modrića ili Bejla ako se ne plasira u Ligu šampiona


Blic


U slučaju da ne zadrže četvrto mesto Premijer lige koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, ''pevci'' će biti prinuđeni da prodaju Luku Modrića ili Gereta Bejla kako bi popunili klupsku kasu.

223503_mdf38256_f.jpg


Interesovanje za ova dva igrača pokazali su Mančester junajted, Barselona i Real Madrid.

Londonski klub je već odbio Čelsijevu astronomsku ponudu od 40 miliona funti prošlog avgusta za Luku Modrića, koga Aleks Ferguson vidi kao idealnu zamenu za veterana Pola Skolsa.

Bejl u slučaju odlaska iz kluba napustio Premijer ligu, pošto je na meti španskih rivala Reala i Barselone. Velšanin je već priznao da bi najradije igrao za aktuelnog prvaka Evrope, ali ne isključuje ni potencijalni angažman u kraljevskom klubu.

''Da li bi iko odbio ponudu da igra za najveće evropske klubove? Uporedio bih to sa Rednapom i preuzimanjem reprezentacije Engleske. To je za njega životni san, isto je i sa svakim fudbalerom kad su u pitanju najveći klubovi'', rekao je Bejl.

Predsednik Totenhema Danijel Levi rekao je da bi plasman u Ligu šampiona omogućio klubu da ispoštuje pravila o finansijskom fer pleju, jer klub trenutno ima mnogo izdataka.

Totenhem je prošle sezone samo od učešća u najelitnijem evropskom takmičenju, nagrada za plasman u četvrtfinale i ulaznica zaradio 37 miliona funti.
Klub se nalazi na četvrtoj poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali je u krizi pošto ima samo jednu pobedu u poslednjih osam utakmica. Iznad Njukasla ''pevce'' drži samo bolji golgeterski skor, dok su iznad Čelsija za dva boda.


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Adebajor: Sudijske greške ubijaju fudbal

Adebajor: Sudijske greške ubijaju fudbal


Tanjug |



Napadač Totenhema Emanuel Adebajor rekao je da pogrešne sudijske odluke ubijaju fudbal u Engleskoj.

233623_x610cajcopp3_f.jpg


Na utakmici polufinala FA kupa Čelsi je pobedio Totenhem sa 5:1, a sudija Martin Etkinson priznao je nepostojeći gol Huana Mate u 51. minutu, pri rezultatu 1:0.


"Iskren da budem, sudija je kriv. Mislim da smo se dobro držali, ali on je napravio dosta grešaka. Umoran sam od priča o uvođenju video tehnologije. Nešto mora da se preduzme, jer ovakve odluke ubijaju fudbal, a samim tim na značaju gubi liga, FA kup i svi", rekao je Adebajor.


Sudija Etkinson izvinio se nakon meča menadžeru Totenhema Hariju Rednapu i priznao da je napravio grešku.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Rednap: Sudija Etkinson mi se izvinio zbog priznavanja nepostojećeg

Rednap: Sudija Etkinson mi se izvinio zbog priznavanja nepostojećeg gola


Tanjug |



Menadžer Totenhema Hari Rednap izjavio je da mu se sudija Martin Etkinson izvinio zbog priznavanja nepostojećeg gola na utakmici polufinala FA kupa, koju je Čelsi dobio sa 5:1.

224069_rednap-201-afp-paul-ellis_f.jpg


Čelsi će u finalu igrati protiv Liverpula, a meč protiv Totenhema ostaće u senci kontroverznog gola, koji je sudija priznao u 50. minutu posle velike gužve pred mrežom golmana Kudićinija.


"Rekao mi je da se oseća loše i da zna da je napravio veliku grešku. Sada ne može ništa da se ispravi, vreme je da uvedemo video tehnologiju. Ne znam kako je mogao da im prizna pogodak. Nekoliko fudbalera je ležalo na gol liniji i lopta nikako nije mogla da prođe u gol", rekao je Rednap.

Trener Totenhema veruje da sudije nikada ne greše namerno.

"Pogrešio je ali nije imao nameru. Šta da se radi, ne smemo da tugujemo. Moramo da se uzdignemo i pokušamo da zadržimo četvrto mesto na tabeli. Neće biti lako, ali nadam se da možemo to da ostavrimo", zaključio je Rednap.

Sudija Etkinson jedan je od engleskih arbitara koji će deliti pravdu na predstojećem Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj.


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Rednap: Sanjao sam kako dovodim Teveza

Rednap: Sanjao sam kako dovodim Teveza


Tanjug




Menadžer Totenhema Hari Rednap otkrio je da je tokom januarskog prelaznog roka pokušao da dovede Argentinca Karlosa Teveza.

224975_6364smancester04fotoreuterf_f.jpg


"Sanjao sam da ga dovedem i pitao sam predsednika Levija da li može da mi ispuni tu želju. Razmišljao sam nije u timu, u lošim je odnosima sa menadžerom Manćinijem i pokušali smo, ali bezuspešno jer Tevez je tamo zarađivao 200.000 funti nedeljno", rekao je Rednap.


Prema pravilima Premijer lige, Totenhem je mogao samo da kupi Teveza, pošto se već jedan igrač Sitija, Emanuel Adebajor, nalazi na pozajmici na Vajt Hart Lejnu.


Rednap je dodao da će u finalu Lige šampiona navijati za Bajern, jer se Totenhem bori da sezonu završi među četiri najbolje ekipe u Premijer ligi.


Ukoliko bi Čelsi 19. maja u Minhenu podigao pehar to bi značilo da četvrtoplasirana ekipa u prvenstvu može da računa samo na Ligu Evrope.


"Iskreno sam se radovao što je Čelsi uspeo da izbaci Barselonu u polufinalu Lige šampiona. Ipak, sada je u pitanju naše učešće u tom takmičenju naredne sezone i logično je da navijam za Bajern" zaključio je Rednap.



 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Bejl odlazi ako se Totenhem ne izbori za Ligu šampiona

Bejl odlazi ako se Totenhem ne izbori za Ligu šampiona


Blic


Garet Bejl, 22-godišnja fudbalska zvezda Totenhema, priznao je da bi mogao da napusti "pevce" ukoliko ne izbore plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

231795_610x_f.jpg


“Ako se moj klub sledeće sezone ne bude takmičio u Ligi šampiona, ozbiljno ću razmotriti šta je najbolje za mene. Osetio sam prethodne godine šta znači igrati u najelitnijoj ligi sveta, i jako mi se svidelo. Svaki sportista želi da testira seba protiv najboljih na planeti”, rekao je reprezentativac Velsa.

Totenhem trenutno zauzima četvrto mesto, pošto su u nedelju savladali Blekburn sa 2:0 i imaju 62 boda, četiri manje od Arsenala koji zauzima poziciju iznad koja direktno vodi u Ligu šampiona.

Pored potere za "tobdžijama", Bejl i drugovi moraju da misle i na Njukasl koji ima isti broj bodova kao Totenhem, odnosno Čelsi na šestom mestu, jer i oni žele da igraju u eliti naredne sezone.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Voker u Totenhemu do 2017.

Voker u Totenhemu do 2017.

Izvor. B92, Beta | AG


Reprezentativac Engleske Kajl Voker potpisao je novi ugovor sa Totenhemom do kraja sezone 2016/2017, saopštio je klub iz Londona.

17915101034fa2acb2e17f0104456377_orig.jpg

Voker je ove sezone odigrao 47 od ukupno 51 utakmice Totenhema, a Asocijacija profesionalnih fudbalera Engleske proglasila ga je najboljim mladim igračem godine.

Ovaj 21-godišnji desni bek član je Totenhema od 2009. godine, ali je prethodne dve sezone bio pazajmljivan Šefild junajtedu, Kvins park rendžersu i Aston Vili.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Totenhem otpustio Harija Rednapa

[h=1]Totenhem otpustio Harija Rednapa
[/h] Izvor. B92 | AK



Londonski Totenhem otpustio je menadžera Harija Rednapa koji je prethodne četiri godine uspešno vodio tim sa "Vajt Hart Lejna".

2110440374fd98d8717e03416555846_orig.jpg
Rednap je od Spursa napravio jedan od najboljih engleskih timova, umešao se u borbu velike četvorke (Mančester junajted, Arsenal, Čelsi, Liverul), te odveo tim i u Ligu šampiona.
Međutim, protekle sezone Totenhem je ostao bez mesta u elitnom takmičenju, a veliki deo sezone protekao je u spekulacijama da li će Rednap postati selektor Engleske.
"Uživao sam u vremenu koje sam proveo u Totenhemu, ponosan sam na moje uspehe. Imao sam fantastične četiri godine sa klubom, tokom kojih je fudbal bio zadivljujući. Tužan sam što odlazim, ali želim da se zahvalim igračima, osoblju i navijačima na sjajnoj podršci dok sam bio ovde", istakao je Rednap na oproštaju od "Vajt Hart Lejna".

Rednap je ulazio u poslednju godinu njegovog ugovora, ali nije dobio novi od kluba, što je veorvatno i glavni razlog razlaska dve strane.

"Ovo nije bila laka odluka. Hari je došao u klub kada su njegovo iskustvo i pristup bili najneophodniji. Ova odluka ne umanjuje sjajan posao koji je Hari uradio otkako je došao u klub. Želim da mu se zahvalim na dostignućima i doprinosu. Hari će uvek biti dobrodošao na Lejn", rekao je predsednik Totenhema Danijel Levi.

Rednap je u Spurse došao 2008. godine iz Portsmuta dok je londonski tim bio samo četiri boda iznad dna tabele Premijer lige. Usledio je veliki uspon Totenhema, prvi put u istoriji izboren je plasman u Ligu šampiona 2010. godine, a sledeće neće igrati u takmičenju samo zato što je Čelsi osvojio.

Kada je Fabio Kapelo u februaru napustio mesto selektora Engleske, Rednap je postao glavni kandidat da ga zameni. U tom trenutku Totenhem je na trećem mestu na tabeli imao deset bodova više od Arsenala. Međutim, usledio je pad u finišu sezone na četvrto mesto, bod iza najvećeg rivala.

Selektor "Albiona" postao je Roj Hodžson, a Rednap je pre nekoliko dana izjavio da bi napustio Totenhem kada bi mu bio ponuđen taj posao.

Sada se Totenhem okreće pronalasku novog menadžera, a glavni kandidati su trener Evertona Dejvid Mojes, kao i šef stručnog štaba Vigana Roberto Martines.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Viljas-Boaš prekinuo Fridelov niz

Viljas-Boaš prekinuo Fridelov niz

IZVOR. B92 | MJ



Neverovatan niz golmana Totenhema Amerikanca Breda Fridela od 310 uzastopnih utakmica u Premijer ligi završen je posle osam godina.



47155728950719744c31fb443268682_orig.jpg


Menadžer "pevaca" Andre Viljas-Boaš odlučio da mrežu protiv Aston Vile čuva Francuz Ugo Loris.

Fridel je bez pauze u najjačoj ligi sveta branio od sezone 2003/2004 kada je bio član Blekburna, a kasnije je bez pauze čuvao i mrežu Aston Vile.

Fridel je za reprezentaciju SAD odigrao 82 utakmice i učestvovao je na tri Svetska prvenstva.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Loris: Neću da sedim na klupi

Loris: Neću da sedim na klupi

IZVOR. B92



Golman fudbalske reprezentacije Francuske Igo Loris nezadovoljan je statusom u Totenhemu i istakao da ne namerava da se zadovolji ulogom rezerviste.


1360628838507699a794f73902513651_orig.jpg

"Stvari su veoma jasne, nema tu neke velike filozofije. Nisam potpisao ugovor sa Totenhemom da bih sedeo na klupi. Ja imam neku reputaciju i zaista ne želim da je izgubim", kazao je 25-godišnji Loris francuskim medijima.

Loris je u Totenhem došao 31. avgusta, poslednjeg dana prelaznog roka, ali je menadžer Andre Viljaš Boaš šansu na golu dao 41. godišnjem američkom veteranu Bredu Fridelu.

Francuski golman je tek prošlog vikenda, na meču sa Aston Vilom, debitovao u Premijer ligi. Loris je do sada za selekciju Francuske odigrao 40 utakmica.
 
Natrag
Top