Izgleda da TomTom NDS nije pouzdana navigacija
Kolege, jel ko ima problem sa ovom zadnjom verzijom. Konstantno mi drži GPS lokaciju na Podgoricu a ja sam u Pančevu. Sve ostale navigacije mi pronađi tačnu lokaciju, samo TomTom NDS neće...
Moram da priznam da sam i ja imao problema sa NDS, verzija v.1.8.13.b.563/564 MOD na uredjaju u kolima, sva sreca pa sam imao obican TomTom na telefonu. Isao sam u Tursku kolima, do Kusadasija, i kad smo krenuli ucitam unapred pripremljenu rutu, sve ok, ali prilikom prve pauze, odnosno prvog gasenja auta i ponovnog paljenja desilo se da kad mi se pokrenuo NDS rute vise nije bilo, nije bila aktivna.
I ja sam u više navrata primetio neke probleme u navigaciji NDS. Obično se ponašala kao loše izdanje Sygic Aura, zahteva da se vratim na neku putanju koju nije ni NDS predložio a ni ja izabrao. Ipak, juče je problem bio ozbiljniji. Izgleda kao kod drugara
@chifta. Nalazio sam se na adresi Stojana Protića 48, na Vračaru, desetak km udaljen od kuće. Pokrenuo sam NDS i izabrao Drive to Home. Aplikacija mi je odredila rutu sa pogrešne lokacije, udaljene svega 900m od kuće. To je verovatno neka na kojoj sam ovih dana ugasio navigaciju NDS. Krenuo sam onako kako me GMaps vodila, NDS je prihvatila ali je ubrzo tražila skretanje levo i praktično vraćanje na polaznu lokaciju, pokušao sam da rekonstruišem tu putanju, poslednja slika u prilogu. Naravno, takve gluposti ignorišem jer ne vidim logiku i vozio sam po upustvima GMaps a NDS se kasnije priključila... Imam i primedbu i na izgled navigacije, lepa je, ali u nekim situacijama se ne vidi jasno putanja, pretposlednja slika iz priloga. Ipak, to je šminka, to je stvar ukusa. Izgleda da zgrade na ruti samo smetaju...
Kolega
@iGO_Fan, izjavio si da si izuzetno zadovoljan TomTom GO navigacijom. Nisi baš bio precizan, da li misliš na onu staru GO Mobile ili ovu novu GO Navigation. Zanima me, ako si kao i ja platio GO Navigation v2.2.3, da li je bilo problema koje smo primetili... I samo da preciziram da TomTom NDS nije odvela Ivicu do Kušadasija. Odvela ga stara GO Mobile verzija...