Ciničan,nekulturan,neozbiljan sam ti kažeš.A šta si ti koji i dalje spominješ Bibliju a svakim svojim postom kršiš prvu od deset Božijih zapovesti.
To je tvoja umisljenost ili posledica nepoznavanja Biblije, kada ti tvrdis kako ja krsim prvu Bozju zapovest!
A zapravo TI KRSIS PRVU ZAPOVEST!
Sta nam Bog kaze: "
Nemoj imati drugih bogova osim mene!"
Koliko ti mas bogova?
Ti imas "velikog Boga Jehovu" i "malog boga Isusa"!
TO SU DVA BOGA A NE JEDAN!
Mi imamo JEDNOG BOGA (KOJI JE SASTAVLJEN IZ TRI) , ZATO STO JE BIBLIJA MONOTEISTICKA KNJIGA A NE POLITEIATICKA - ODNOSNO ONA NE UCI "POSTOJANJU VISE OD JEDNOG BOGA"!
KO SI TI KOJI UCIS SUPROTNO BIBLIJI???
Pišeš da se predstavim,pa predstavio ti se Stvovritelj imenom u prvoj zapovesti a ti ga svakim svojim postom omalovažavaš.Sramota i užas.
Izvini molim te, ali za mene je Bog Jehova!
I ja nemam nista protiv njegovog imena, ali imam protiv vas i vaseg insistiranja na "izgovaranju", kao da je to magicno ime , koje ti cim izgovoris "smesta ti se javlja Bog", kao magijom..
Pa ti mozes vikati "Jehova, Jehova..." i nece ti se javiti Bog, ako ga ne poznajes licno. Bog se ne odaziva na ime, vec se odaziva onima koji ga poznaju kao licnost!
Sem toga, to ime ne sadrzi ni jedan postojeci manuskript NZ, i nije ga nikad ni sadrzao!
Da ste vi kojim slucajem u pravu i da je NZ nekada sadrzao to ime, te da su ga "izbacili ljudi" to bi znacilo "
DA BOG NIJE CUVAO SVOJU REC" , I DA JE BIBLIJA FALSIFIKOVANA!
Onda je mozes slobodno baciti u djubre!
Jer Isus je izjavio:
"
Nebo i zemlja ce proci , ali moje reci nece proci"!
Dakle ako je Isus "izgovarao YHWH, neobjasnjivo je da mi danas nemamo ni jedan postojeci manuskript u kojem Isus izgovara to ime!
To bi znacilo da nas je Isus lagao kada je rekao da "
njegove reci nece proci" te da ce "
ono sto je on izgovorio opstati"!
Dakle, je li Isus "
lagao"???
Ili vi lazete kada kazete da je Bozju rec "falsifikovao covek"???
Izvini, ali ja verujem Bogu , a ne tebi!
Poslovice 30:4
4 Ko je izašao na nebo i opet sišao? Ko je skupio vetar u pregršti svoje? Ko je svezao vode u plašt svoj? Ko je utvrdio sve krajeve zemlji? Kako Mu je ime? I kako je ime Sinu Njegovom? Znaš li?
Ovaj tekst ne govori da Bog ima Ime, a jos manje govori da on ima Sina!
Ovaj tekst postavlja pitanje "sa ljudskog stanovista" i kaze sledece:
"
Ko je od ljudi izasao na nebo i opet sisao, ko je od ljudi sakupio vetar u pregrsti svoje, znas li? Kako li je njegovo ime, ili kako se Sin njegov zove???"
To je smisao teksta po Jevrejskoj dogmatici. Ali ti mu pridajes nakaradno znacenje po svojoj sopstvenoj volji!
imaš laži
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nista ti drugo i ne mozes reci, mozes samo optuzivati!
Jeruzalemska
Izlazak 6,3 Abrahamu, Izaku i Jakovu objavljivao sam se kao El Šadaj. Ali njima se nisam očitovao pod svojim
imenom - Jahve.
provjeri u Hebrejskom!!!!
Ti ces stalno insistirati na izrazu "ime"!?
Manipulises izrazima, a posto mi nismo odgovorili po tvom "kalupu", ti ces se praviti "blesav"!
Zanemarujes "smisao teksta" i to radis namerno!!!
Tekst lepo kaze -
DA ONI PRE MOJSIJA NISU ZNALI IME JAHVE, NITI SU GA IZGOVARALI!
I TI NE MOZES NISTA PROTIV TOGA!
ako smatraš da BOG JEDINI OTAC ima više imena
daj TE STIHOVE gdje baš TO piše
Ne tvrdim ja da on ima nebrojeno mnogo imena (ima jedno najvaznije ime koje se pojavljuje oko 7000 puta). Ja zapravo tvrdim da ga oni pre Mojsija nisu znali po tom Imenu, i nisu ga uopste izgovarali!!!
A ako ga nisu izgovarali, i nisu znali, to ime, to znaci da ono "nije neophodno za spasenje"!!!
Sta kaze Mojsije:
"Kada odem Izraelcima i kazem im 'Bog me je poslao k vama', a kad me upitaju: 'KAKO MU JE IME' , sta cu im ja odgovoriti? ... JA SAM ONAJ KOJI JESAM, tako ces kazati Izraelcima "ONAJ KOJI JESTE" ON ME JE POSLAO K VAMA!!!"
Ono sto treba zapaziti je da Mojsije kao ni Jevreji
NE ZNAJU BOZJE IME, I BOG NIJE UKORIO MOJSIJA STO NE ZNA NJEGOVO IME!
Niti mu je rekao: "
Ti si Jevrej i ne znas kako se tvoj Bog Zove, Sram te bilo!"
Tako Bog nece ni nas ukoriti zato sto ne izgovaramo njegovo ime, ili sto ga ne znamo, a niti smatra da je izgovaranje imena bitno!
Njemu je bitnije "znacenje imena", i to je mnogo vaznije - tj. "poznavanje" njega kao osobe!
Zato NZ nigde ne sadrzi to ime!
I ti ne mozes dokazati da je ikada i sadrzao!!!