- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Na ovu temu vraćam ovo što baš ovdje pripada.
1. Nema Cezara - za kojega si tvrdio da je, u ovome Plinijevu tekstu, odredio Brumalie.
2. Nema Brumalia - a ti tvrdio da u ovome tekstu Plinije govori baš o Brumaliama.
3. Nema svetkovine (praznika, festivala) - a ti tvrdio kako su Brumalije bile velike poganske svetkovine i slavlja.
------------------------
Da rezimiram, Plinija si sam zazvao, i vidimo da ti je Plinije i "presudio". Poštenije i pravednije nije moglo ni biti. Baš ništa od onoga što si ti tvrdio da stoji u Plinijevu tekstu, uopće ne postoji - ne postoji Cezar, ne postoje Brumalie i ne postoji nikakva svetkovina. Više je istinitih likova u narodnim pričama, basnama i bajkama, negoli u ovoj tvojoj priči o Pliniju, Cezaru, Brumaliama i svetkovini 25.12. Eto, za primjer, u Crvenkapici postoji lovac, koji može biti i stvaran.
P.S. Odgovori kratko na nekoliko donjih pitanja
1. Znaš li koliko ukupno knjiga sadrži Plinijeva Natural History?
2. Znaš li koliko je to otprilike stranica A4?
3. Znaš li koliko puta se u svim tim knjigama spominje bruma?
4. Znaš li koliko puta se u svim tim knjigama spominju Brumalie?
5. Znaš li koliko puta se u svim tim knjigama 25.12. spominje kao neka svetkovina?
Prouči malo ove relevantne spise, Plinijeve, pa ćemo nastaviti i valjda do nečega stići.
Je, ovo je iz zbirke Vol. I., i knjiga je broj IIIJovan Prezviter je napisao(la):
Samo mi reci koja je ovo knjiga od Plinija...? Jel to deo ovog "diferent kind of winds"? Jel to knjiga broj 3?
Da, spomenut je 25. decembar u tekstu na koji si se ti referirao, ali čovječe, u tome tekstu uopće nema:Jovan Prezviter je napisao(la):
Ps..taj tekst nema veze sa ovim koji sam ja postavio gde govori jasno o 25.decembru..jer pominje 8-dan pre januarskih kalendi za zimske solisticije. Hajde videćemo i ovaj pak tvoj tekst da vidimo kontekst.
1. Nema Cezara - za kojega si tvrdio da je, u ovome Plinijevu tekstu, odredio Brumalie.
2. Nema Brumalia - a ti tvrdio da u ovome tekstu Plinije govori baš o Brumaliama.
3. Nema svetkovine (praznika, festivala) - a ti tvrdio kako su Brumalije bile velike poganske svetkovine i slavlja.
------------------------
Da rezimiram, Plinija si sam zazvao, i vidimo da ti je Plinije i "presudio". Poštenije i pravednije nije moglo ni biti. Baš ništa od onoga što si ti tvrdio da stoji u Plinijevu tekstu, uopće ne postoji - ne postoji Cezar, ne postoje Brumalie i ne postoji nikakva svetkovina. Više je istinitih likova u narodnim pričama, basnama i bajkama, negoli u ovoj tvojoj priči o Pliniju, Cezaru, Brumaliama i svetkovini 25.12. Eto, za primjer, u Crvenkapici postoji lovac, koji može biti i stvaran.
P.S. Odgovori kratko na nekoliko donjih pitanja
1. Znaš li koliko ukupno knjiga sadrži Plinijeva Natural History?
2. Znaš li koliko je to otprilike stranica A4?
3. Znaš li koliko puta se u svim tim knjigama spominje bruma?
4. Znaš li koliko puta se u svim tim knjigama spominju Brumalie?
5. Znaš li koliko puta se u svim tim knjigama 25.12. spominje kao neka svetkovina?
Prouči malo ove relevantne spise, Plinijeve, pa ćemo nastaviti i valjda do nečega stići.
Poslednja izmena: