Tito je bio...

Ko je bio Tito?

• Drug i drugarica

Votes: 19 5,7%
  • Predsednik jedne prelepe zemlje

Votes: 143 42,9%
  • Lovac na zebre

Votes: 28 8,4%
  • Kome ti to?

Votes: 22 6,6%
  • Lik iz jedne bajke

Votes: 17 5,1%
  • Legenda sa Drvara

Votes: 16 4,8%
  • Glavna faca svog vremena

Votes: 152 45,6%

• Total voters
    333
Član
Učlanjen(a)
15.04.2010
Poruka
5
Ponavljam Tito je bio običan kriminalac,hoštapler,lopov,ubojica i jedna obična budaletina koja je terorizirala i podjednako Srbe,Hrvate, i sve ostale. Neka nam se više nikada ne ponovi, a vama kojima nedostaje plačite za njim ko vas j..e.

Ludimate,lepo si im rekao.

Dodato posle 11 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Au koliko ne istine i mržnje u tri reda...

Da, samo si zaboravio da spomeneš dvostruku igru i proračunatu taktiku ЈVUО iliti Ravnogorskog Pokreta,njihove pregovore sa izdajničkom vladom Milana Nedića,njihovu taktiku da ne treba ulaziti u otvoreni sukob sa nemačkim okupatorom sve dok ne bude pred kolapsom.
Postojale su četničke grupe kojima je prioritet bila borba sa partizanima, praktično preuranjena bitka za vlast.

A vidim da Tita širom interneta nazivaju anti srpskim a ovi drugi anti hrvatskim...indikativno je da to rade upravo oni koji imaju nacionalističke znakove u avatarima...

Po meni još jedan dokaz da je dobro radio svoj posao ;)

Hekleru,jesam nacionalista,ali u onom najpozitivnijem smislu.Nisam sovinista (nadam se da razlikujes ta dva pojma) niti sam to ikada bio.Da ne ulazimo u polemiku,pitam se da li stvarno nikada nisi cuo za streljanja srpskih civila 100 za jednog od strane Nemaca i ustaske (primetio si,ne kazem Hrvatske i muslimanske) pokolje nad nezasticenim Srbima tokom celog rata.Nazalost, Jasenovac je ''radio'' sve do aprila '45.,nije bilo Josipa Broza i hrabrih partizana da ga uniste.Nisu imali vremena,morali su da oslobadjaju Srbiju od srpskih cetnika.

Dodato posle 9 minuta:

Notorna je laž da su partizani napadali isključivo četnike. To znaju i ptice na grani, i kada čovjek, bez ikakvog zazora, iznese ovakvu tvrdnju, onda sve drugo što kaže ima istu "težini".

Jurivaka,pretpostavljam da si o istoriji na ovim prostorima ucio samo iz komunistickih knjiga i komunistickih filmova,tako da,moj ti je savet,prestani da se bavis ovom tematikom.Manje ce te boleti glava,a i nas ostale.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Taman sam mislio da smo zakopali i njega i ovu temu, ali ne vredi, duhovi prošlosti ne daju mira...
Tačno , što je najgore svako ponavlja iste argumente koje je već dao. I tako u krug. Čini mi se da će ova tema trajati večno sa istom pričom - ko o čemu baba o uštipcima.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Jurivaka,pretpostavljam da si o istoriji na ovim prostorima ucio samo iz komunistickih knjiga i komunistickih filmova,tako da,moj ti je savet,prestani da se bavis ovom tematikom.Manje ce te boleti glava,a i nas ostale.
A koju li si ti istoriju učio, tako ti Boga? Neku žutu istoriju svakako jer se tovidi iz aviona. A što se tiče tvoga savjeta, ne rasipaj pamet! Osim toga, odavno sam prestao primati savjete, a lažovima ću uvijek reći da su lažovi. Da se ne uvrijediš, ne mislim za tebe da si lažov. Ti si jednostavno neobaviješten čovjek. A to, priznajerm, nije grijeh.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
25.12.2009
Poruka
18
Hekleru,jesam nacionalista,ali u onom najpozitivnijem smislu.Nisam sovinista (nadam se da razlikujes ta dva pojma) niti sam to ikada bio.

:???:
Nacionalista u najpozitivnijem smislu....okej...nacionalista možeš biti samo u jednom smilslu,a to je veličanje svoje nacije kao višu u odnosu na druge nacije ali bez mržnje prema drugoj naciji što ako činiš jeste šovinizam.

Dali si ti siguran da znaš razliku između patriotizma,nacionalizma i šovinizma?

Dodato posle 6 minuta:

Da ne ulazimo u polemiku,pitam se da li stvarno nikada nisi cuo za streljanja srpskih civila 100 za jednog od strane Nemaca i ustaske (primetio si,ne kazem Hrvatske i muslimanske) pokolje nad nezasticenim Srbima tokom celog rata

Da čitao sam ,pa pišeš o ubijanju nemaca, kakva je krivica Tita u tome!?

Ne razumem...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.04.2010
Poruka
5
Ne vidim zasto bi ljubav prema svojoj naciji znacila automatski mrznju prema nekoj drugoj.Nemam nista protiv da Amerikanac voli i velica Ameriku,Francuz Francusku,Kinez Kinu ili Hrvat Hrvatsku.Svako i treba da voli svoju naciju,to je sasvim u redu,ali i da postuje drugima i veru i naciju i obicaje.Ja nemam nikakvih problema sa sovinizmom.
P.S. Ni avatar koji sam postavio nije nacionalisticki,jer nisam ja na slici sa kokardom (mada je imam),vec je Ronaldinjo predstavljen kao Srbin i to je trebalo da izgleda kao sala,mada je,vidim,neki nisu razumeli.

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
684
..- Ovi sada ne mogu ni ofarbati ono što je Tito napravio, a kamo li da sami stvore nešto slično...
Nit je Tito nešto pravio niti pa ovi sada prave, ko što nije pravio ni Staljin, ni Čaušesku ni Todor Živkov...
Takve izjave su najjadniji vid demagogije i populizma...
Ankete su ko i uvek budalaština, i daleko od realne istine, pa tako i ankete o NN licu poznatijem ko Tito, koji je uzgred umro pre 30 godina a zadnjih minimum deset godina nije ni živeo u realnom svetu, je SPRDNJA najgore vrste...Više od pola diskutanata na ovu famoznu temu je u najboljem slučaju imala između 8 i 15 godina, kad je dotični otišo u večna lovišta, tako da je svaki komentar suvišan...
Glorifikacija i preuveličavanje su pogibelj za istoriju jednog naroda a isto važi i u odnosu na lik i delo u ovom slučaju i nedelo pojedinca...
Čovek je direktno ili indirektno kriv za smrt minimalno 100000 ljudi a za patnje i zlostavljanje najmanje milion ljudi...
Ako ste vi zagovornici dobre vile Tita radi da to prenebregnete, prihvatite da postoje ljudi čije su familije žestoko na sebi osetile "ljubav" najvećeg sina ne znam čijeg naroda...
I niko ovde nema nameru da krivi istoriju jer je ona odavno iskrivljena, več da se ona malo vrati u realnost, nema sad KOSA, UDBE, NKVDEA, KNOJA i ostalih "demokratskih" službi, pa da je pod moranje da bulaznimo svi u horu nebuloze o "Ljubičici Beloj"...
Ljubitelji lika i dela imaju mogućnost da daunlouduju CRVENO I CRNO i TITO dva serijala srpski i hrvatski o "najvećem" sinu pa nek ukrste sa svojim SFRJ udžbeničkim srednješkolskim znanjem nova saznanja i nek onda pričaju priče za malu decu o LEPOJ ZEMLJI DEMBELIJI i njenom CRVENOME KRALJU...
Ono lepog i dobrog što je bilo niko neće osporiti, ali budimo realni u ocenjivanju NN lica, poznatijeg pod 80 različitih imena, a najčešće korišćenog Tito...
A Jugoslavija jes bila lepa ali svega dvadesetak godina a onda netragom nestala....

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pominješ bulažnjenje. Znaš šta je najveća nebuloza u tvome postu? Tvrdnja da Tito nije ništa napravio. Možeš (ili možete) voljeti ili mrziti Tita, možete izmišljati svakave negativnosti o njemu (kao što sada rade neki vajni publicisti, istoričari i razni drugi lešinari), ali ne možete negirati činjenice koje vas lupaju po glavi na svakom koraku bivše Juge! Ono što je Tito, odnosno socijaliam, za svoje vrijeme trajanja, izgradio u nekadašnjoj Jugoslaviji, počevši od infrastrukture pa do industrijskih giganata, na vašu žalost, ne može se nikako sakriti. Mogu se izmišljati svakojake gadosti o tome čovjeku i o onom sistemu i vremenu, ali svaka laž je kratkog vijeka, a ono što na kraju presudi istorija o nekome, to ostaje.

Učlanjen(a)
02.03.2010
Poruka
23
[YOUTUBE]5aKReBkfhP8[/YOUTUBE]

Dodato posle 10 minuta:

Neko spominje da se tad živelo u iluziji na kreditima,pa što ovi sadašnji naši lelemudi nisu takvi igrači da to izvedu? A opet ,kredite vuku sa svih strana..

Ja sam lepo napisao da se sad ti krediti otplaćuju i vraćaju sa debelim kamatama koje niko u ono vreme nije vraćao, i kao krajnji rezultat tog "lepog života" na tuđim kreditima je ova današnja propast i gubitak "naše" države Srbije.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Pominješ bulažnjenje. Znaš šta je najveća nebuloza u tvome postu? Tvrdnja da Tito nije ništa napravio. Možeš (ili možete) voljeti ili mrziti Tita, možete izmišljati svakave negativnosti o njemu (kao što sada rade neki vajni publicisti, istoričari i razni drugi lešinari), ali ne možete negirati činjenice koje vas lupaju po glavi na svakom koraku bivše Juge! Ono što je Tito, odnosno socijaliam, za svoje vrijeme trajanja, izgradio u nekadašnjoj Jugoslaviji, počevši od infrastrukture pa do industrijskih giganata, na vašu žalost, ne može se nikako sakriti. Mogu se izmišljati svakojake gadosti o tome čovjeku i o onom sistemu i vremenu, ali svaka laž je kratkog vijeka, a ono što na kraju presudi istorija o nekome, to ostaje.
Evo, ja ne poričem da se gradilo, sve je to bilo na "krilima" nekih obećanja, verovanja, ideologije, "boljeg sutra", zanosa, zanesenosti, opijenosti, možda i pritiska... Hiljade ljudi je išlo dobrovoljno da radi, gradi, "podiže" državu, isti ti koji sad vide koliko su prevareni, pokradeni, ostavljeni... Pitaj ih da li bi ponovo tako radili, za značku i hvala, naslućujem odgovor... A uz zajmove za obnovu i razne donacije, uz besplatnu radnu snagu, ne treba biti mnogo pametan pa napraviti nešto...

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Evo, ja ne poričem da se gradilo, sve je to bilo na "krilima" nekih obećanja, verovanja, ideologije, "boljeg sutra", zanosa, zanesenosti, opijenosti, možda i pritiska... Hiljade ljudi je išlo dobrovoljno da radi, gradi, "podiže" državu, isti ti koji sad vide koliko su prevareni, pokradeni, ostavljeni... Pitaj ih da li bi ponovo tako radili, za značku i hvala, naslućujem odgovor... A uz zajmove za obnovu i razne donacije, uz besplatnu radnu snagu, ne treba biti mnogo pametan pa napraviti nešto...
Šta ti vidiš loše u tome što je u ono vrijeme vladao takav enuzijazam i što je skoro sav narod pohrlio da obnavlja i izgrađuje zemlju. Može li se sada tako narod motivisati? Vraga! Obećanja nisu bila lažna. Narod je već šezdesetih godina počeo ubirati plodove svoga rada. BTW, u to vrijeme, društveni proizvod po jednom stanovniku u Jugoslaviji, bio je jednak onome u Japanu! O zaposlenosti, ekonomskoj i socijalnoj sigurnosti, da ne govorimo.
I da jednom rasčistimo stalnu priču o kreditima koje navodno i danas vraćamo.
Tačno je da se zemlja zaduživala. Šta je tu negativno? Ni onda ni danas nema zemlje u svijetu koja se ne zadužuje. Krediti, naročito razvojni i investicioni su poželjna ekonomska kategorija i bez njih se ne bi mogla uspješno razvijati ni jedna zemlja, čak ni Amerika. Uz sve to, Jugoslavija, po svim svjetskim standardima, nije bila prezadužena zemlja, dok je istovremeno spadala u zemlje sa najvišom stopom rasta društvenog proizvoda. Jednom riječju, svi ekonomski parametri kojima se mjeri uspješnost privrede neke zemlje, bili su pozitivni. Samo neznalice sada mogu govoriti živjeli smo na kreditima. To su notorne gluposti. Tim kreditima je izgrađeno sve ono za što ironično kažemo da današnja elita ne može ni ofarbati.

Poslednja izmena:
Natrag