Pre svega da pohvalim temu. Odlična je.
A sada moj tim:
Obrazložiću:
Casillas - Njega sam stavio samo zato što u izboru nema Buffona, a on je pored Gigia i Edwina van der Sara najbolji golman planete. Stavio sam ga pre holanđanina zato što je mlađi a i Edwin je slabo branio zbog povrede.
Dani Alves - Oko njega sam se najviše ''lomio''. Zašto? Pa zato što je u izboru za desnog beka stavljen Lahm(?). Opšte je poznato da je Lahm levi a ne desni bek. Da je bio stavljen među kandidate za svoju pravu poziciju izabrao bih bekovski par Alves-Lahm. Ovako, morao sam Alvesa na desni bok zato što je tu trenutno nedostižan u odnosu na sve kandidate.
Chiellini - Ne zato što obožavam Juve, ali jednostavno ko je pogledao bar jedan Juventusov meč jasno mu je da je Chiellini rame uz rame sa najboljima, kao što su: Nemanja Vidić, Carlesa Puyola Johna Terrya...
Bio sam u dilemi da li da pored našeg Nemanje, koji je ruku na srce najbolji svetski štoper, stavim Puyola kog nenormalno gotivim ili Giorgia, ali eto, mladost i želja su presudili.
Vidić - Kao što sam gore u objašnjenju za Chiellinia rekao, trenutno najbolji defanzivac Sveta. Nema tu šta da se priča, čovek je fantastičan. Slika i prilika naše zemlje
)).
Evra - Poslednjih godina, tj. od finala LŠ Monaco - Porto jedan od najboljih levih bekova sveta. Protekle sezone me nije impresionirao i da je među kandidatima za njegovo mesto bio Lahm ne bih se mnogo premišljao. Nemac bi imao prednost.
Xavi - Jedan od meni najdražih igrača. Čovek je pravi vođa i majstor fudbalske igre. Ima sve što savremeni veznjak treba da ima. Jedan je od najzaslužnijih (ako ne i najzaslužnijih) igrača za sve uspehe Barcelone i reprezentacije Španije. Trenutno najbolji vezni na Svetu.
Ujedno, on je i kapiten ovog mog tima.
Krasić - Verovatno ćete pomisliti da sam ga stavio zato što je Srbin. Ali ne, upravo je suprotno. Stavio sam ga zato što to svojim partijama kako u repki tako i u CSKA u potpunosti zaslužuje. Igra fantastično, traži ga pola Evrope i sigurno igra bolje ove godine od npr. Ronalda koji mu je, realno, u grupi ponuđenih jedini konkurent.
Iniesta - Na ovog momka ne treba puno trošiti reči. Pekao je svoj zanat od najboljeg, Xavia naravno. Ujedno, u paru sa njim čini pravi bedem koji prekida akcije, ali ih i stvara i realizuje. Fantastičan je.
Gourcuff - Preporodio se od kad je otišao iz Milana. Pokazao je svima da ima talenta i da su ga u Milanu totalno loše ocenili. Novi vođa reprezentacije Francuske, i već vođa Bordeauxa. Pravi je genijalac, tehničar, asistent. Igra pametno, možda novi Zidane.
Messi - Da li treba trošiti reči na ovog majstora? Zlatna lopta i njegove partije sve govore. Može sam da pobedi bilo koga. On na terenu stvara magiju.
Rooney - Bez sumnje, trenutno najbolji ''klasični'' napadač. Preporodio se od dolaska Capella na klupu nacionalnog tima Engleske i pruža neverovatne partije.
Trener: Guardiola - Kada je seo na klupu Barce svi su bili veliki skeptici ali on je pokazao da je vrhunski stručnjak baš kao što je bio i vrhunski igrač. Ono što je napravio od već moćne Barce i šta još uvek radi sa njom je neverovatno.
Eto, to je od prilike to, nadam se da nisam smorio.
:blum3: