Teniske vesti i zanimljivosti

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Vidim da su se ljubitelji tenisa nešto utišali, verovatno kraj sezone, nema dešavanja....pa ja rekoh da otvorim jednu temu gde možete sumirati rezultate, dešavanja, trofeje ;)

Znači slobodne diskusije, sve što je aktuelno, što vas zanima, što hoćete da podelite sa drugima, a ima veze sa tenisom, turite ovde ;)
 
Član
Učlanjen(a)
26.12.2009
Poruka
46
Pa mogu reci da je izuzetno tesko igrati na vrhunskom nivou tokom citave sezone,igrati na 4 ri Gren Slema,zatim na mastersima od 1000 i 500, zatim Davis cup,to je pekolan nivo izmedju moguceg i nemoguceg,i extra naporno je odrzati visoki prosek psihofizickih predispozicija,odrzati koncentraciju,kondiciju,svezinu,brzinu,taktiku,i tako dalje,dakle baviti se sa bilom kojem sportu mislim na profesionalce je zaista tesko odrzati formu,tako da bi zeleo negde da vidim kako treniraju teniseri,kako rade vezbe za eksplozivnost,kondiciju,snagu itn., pozzzz>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Vesti iz DK

DK: Šveđani ostali bez Johansona

nedelja 20.03.2011 | 11:20
Izvor: B92, Reuters

Švedski teniser Joahim Johanson objavio je povlačenje po drugi put u karijeri, ovoga puta zbog nedostatka motivacije.

„Nemam motivaciju. Povlačim se ovog trenutka“, rekao je 28-godišnji Johanson, kojem je najbolji plasman u karijeri bila deveta pozicija na ATP listi.
Johanson se zato neće naći u timu Švedske u duelu četvrtfinala Dejvis kupa protiv našeg tima, koji brani titulu u elitnom takmičenju.
Šveđanin se prethodni put povukao 2008. godine zbog velikih problema sa povredom ramena, ali je rekao da sada razlog nije fizičke prirode.

Znam da mogu da pobedim najbolje igrače na svetu, ali to ništa ne znači kada ja nemam više želju za tim. Više me to ne interesuje i shvatio sam da sam završio sa tenisom“, rekao je Šveđanin.

Johanson je u februaru 2005. godine bio deveti teniser sveta, a trenutno je tek 537. na ATP listi.


7846075794d85d64358d2e065446966_extreme.jpg
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Del Potro želi uspeh na travi

Argentinac Huan Martin del Potro igraće u junu na turniru Kvins u Londonu, saopštili su organizatori tog takmičenja, a prenosi Beta. Del Potro je prošle godine imao osmomesečnu pauzu zbog povrede, ali je u 2011. osvojio turnir u Delrej Biču.

00047539.jpg


- Želim da napravim i neki uspeh na travi. Kvins turnir biće dobar uvod za Vimbldon - rekao je Del Potro.

Zahvaljujući uspehu u Delrej Biču, argentinski teniser je "skočio" sa 90. na 51. poziciju na ATP rang listi. Učešće na Kvins turniru ranije su potvrdila i dvojica najbolje rangiranih svetskih tenisera Rafael Nadal i Novak Đoković.


(sportal.rs)
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
četvrtak 24.03.2011 | 11:26

Novak predvodio tenisere/fudbalere



Izvor: B92 U noći između srede i četvrtka u Majamiju je odigrana fudbalska utakmica između najboljih svetskih tenisera i američke ekipe Fort Loderdejl Strajkers.
Cilj ovog meča bio je prikupljanje novčanih sredstava za pomoć Japanu koji se suočava sa posledicama katastrofalnog zemljotresa i cunamija.
Kapiten ekipe tenisera bio je Novak Đoković, ali su na kraju trijumfovali američki fudbaleri rezultatom 4:2.
Golove za tenisere postigli su Britanac Endi Mari i Kipranin Markos Bagdatis. Pored Đokovića, Bagdatisa i Marija, za tenisere su još igrali Rafael Nadal, David Ferer, Fernando Verdasko, Kei Nišikori...

Utakmica je bila podeljena na dva poluvremena od po 20 minuta, a nakon nje upriličena je svečana večera na kojoj je takođe sakupljen prilog, koji će preko američkog Crvenog krsta biti upućen Japanu.



“Želeli smo da pokažemo naše saosećanje za taj narod koji je propatio u Japanu. Užasne slike su obišle svet i mi smo rešili da šta god možemo da uradimo a da je u pitanju pomoć - uradimo to na najbolji mogući način. Iskreno, meni je srce puno zbog ovoga”, rekao je Đoković.
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Jelena i Ana zaboravile narodnjake

Srpske teniserke Amerikancima otkrile koju muziku slušaju. Jankovićeva voli „Firework“ od Kejti Peri, a Ivanovićeva „Born This Way“ od Ledi Gage.

52368.jpg


Nisu se setile „ćirilice“.
Jelena Janković i Ana Ivanović otkrile su američkim novinarima da rado slušaju muziku pred mečeve na turnirima. Omiljena pesma Džej Džej je „Firework“ od Kejti Peri, dok Ana rado pevuši hit Ledi Gage „Born This Way“. Zanimljivo je da nijedna od njih nije pomenula da se opušta i uz domaću muziku.
Američki reporteri su tokom turnira u Indijan Velsu intervjuisali gotovo sve teniserke o muzici koju slušaju pre, tokom i posle mečeva. Karolina Voznijacki voli Bruna Marsa i numeru „Grenade“, Vera Zvonarjeva Rijanu, Belgijanka Janina Vikmajer sluša Ašera, Danijela Hantuhova U2 i Krisa Brauna, Elena Bovina Pink...

Jelena Janković prvo nije mogla da se seti, ali se potom snašla i objasnila šta pevuši.
- Nemam ideju. Čekajte... Volim da na radiju čujem „Firework“ od Kejti Peri - otkrila je Jankovićeva.

Ana Ivanović nije imala ni najmanju dilemu o omiljenoj pevačici i pesmi.
- Ledi Gaga mi je omiljena, posebno njena pesma „Born This Way“. Ona mi je uvek na prvom mestu u ajpodu - rekla je Ivanovićeva.

Naše gore list, Nemica srpskog porekla Andrea Petković nema omiljenog izvođača, iako je muzički nadarena - svira gitaru i bubnjeve. Čak je osmislila svoj ples „Petkoraci“, koji je pre nekoliko meseci predstavila Noletu i Ani:
- Stvarno ste me našli! Ništa mi sada ne pada na pamet...

Ipak, krajem prošle godine Ana Ivanović je američkoj TV stanici Tenis čenel otkrila da na svom ajpodu ima nekoliko foldera s različitim vrstama muzike, pa čak i popularne „narodnjake“.
- U zavisnosti od raspoloženja, imam deo s brzom i sporijom muzikom, a u ovom trećem fajlu je srpska muzika koju verovatno ne želite da čujete - ispričala je tada Ivanovićeva.

Jelena Janković voli da se opusti uz „narodnjake“, ali, poput Ane, ni ona nije bila raspoložena da Amerikancima otkrije koje su to pesme koje je pogode i ko su joj omiljeni pevači.


(kurir-info.rs)
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Pogledajte Đokovića i Mareja u dubl poenu godine

Novak Đoković i Endi Marej na svom premijernom nastupu u konkurenciji parova nisu uspeli da savladaju kombinaciju Južni - Stakhovski (5:7, 6:3, 10:8), ali su zato odigrali verovatno najbolji dubl poen od početka godine.


Novak i Endi su privukli veliki broj gledalaca, a svi na krcatim tribinama su morali da ustanu i aplaudiraju posle sjajne razmene udaraca koja je završena velikom greškom Endija Mareja.


(blic.rs)

 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Teniska elita na turniru "Srbija Open"

TENISKI praznik za vreme Vaskrsa i Prvog maja. Treći „Srbija open“ biće održan na teniskim terenima na Dorćolu od 23. aprila do 1. maja, kada je na programu veliko finale. Grad Beograd pomogao je sa deset miliona dinara organizaciju ATP turnira iz serije 250

sp-serbia-open-02_310x186.jpg


- Prema istraživanjima sprovedenim u decembru, stanovnici srpske prestonice najviše su ponosni na tri događaja. Prvi je Sajam knjiga, drugi Beogradski maraton, a treći „Srbija open“. Zato je jasno zašto ćemo uvek podržavati ovu prestižnu sportsku manifestaciju - istakao je u sredu na konferenciji za medije gradonačelnik Beograda, Dragan Đilas.
Direktor turnira, Goran Đoković, izrazio je nadu da će nadmetanje već sledeće godine prerasti u kategoriju 500, a navijače je pozvao da dođu u što većem broju.

Pored najboljih srpskih tenisera, među učesnicima će biti i Španci: Giljermo Garsija Lopes, Albert Montanjes, Felisijano Lopez, Marsel Granoljers, Ruben Ramires Idalgo, zatim Argentinac Huan Monako, Džon Izner (SAD), Andrea Sepi (Italija), Mihail Kukuškin (Kazahstan), Kei Nišikori (Japan), Tobias Kamke (Nemačka), Rikardo Meljo (Brazil), Mahael Berer (Nemačka), Filipo Volandri (Italija), Blaž Kavčić (Slovenija), Somdev Deverman (Indija) i Fernando Gonsales iz Čilea, koji je dobio vajld kartu.

Pored ovih igrača, u glavnom žrebu će se naći i četiri kvalifikanta, dva tenisera sa vajld kartom i dva igrača sa specijalnom pozivnicom.

ULAZNICE OD 900 DO 13.200
ULAZ na teniski kompleks i mečeve kvalifikacija je slobodan, dok cene karata za mečeve od prvog kola do četvrfinala iznose 900 dinara (dnevni termin) i 1.300 (večernji). Ulaznice za polufinala su 2.200 dinara, a za finale 3.300. Komplet za ceo turnir staje 13.200 dinara.


(novosti.rs)
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Srbija kompletna na Slovačku

Izvor: B92

Ženska FED kupa reprezentacija Srbije igraće kompletna protiv Slovačke u duelu koji se igra 16.i 17.aprila u Bratislavi.
11275551054d9c37e403f1a038986492_246x166.jpg
Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš objavio je spisak igračica na koje računa za plej of meč za popunu Svetske A grupe protiv Slovačke, koji se 16. i 17. aprila igra u Bratislavi.
Boje naše zemlje braniće Jelena Janković, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić.

Izmene u timu su moguće, a selektor ima pravo promene igračica sve do žreba koji je na programu 15. aprila.
Prvog dana takmičenja, koje se održava na šljaci, u subotu 16. aprila igraju se dva singl meča, od kojih prvi počinje u 14 sati, a drugi odmah po njegovom završetku.
 
Natrag
Top