Teniske vesti i zanimljivosti

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
RF: 'Tviner' protiv Novaka u Top3
IZVOR. B92
Švajcarac Rodžer Federer odabrao je tri najbolja udarca u karijeri, a među njima je i poen protiv Novaka Đokovića na US openu 2009. godine.

1311178769532523979c124605078717_orig.JPG

YTSS

Federer je tokom karijere odigrao mnogo spektaularnih poena, a možda je najbolji bio onaj sa početka karijere, protiv Rodika u Bazelu.

„Mislim da je jedan smeč protiv Rodika u Bazelu, pogotovo jer je bio u mom rodnom gradu“, prisetio se Rodžer sjajnog udarca iz 2002. godine.

Drugi potez koji je našao mesto na ovoj listi bio je poen kojim je spasao brejk loptu protiv Agasija, u Dubaiju.

„Onda biram onu brejk loptu protiv Agasija u Dubaiju, gde sam odigrao lob jednim potezom zgloba, iako je loptica bila iza mene. Ne znam kako sam to uradio, nisam mogao da verujem. Okrenuo sam se i pogledao i loptica je otišla iznad njegove glave. Ispao je viner nekako“, nastavio je Švajcarac.

Treći poen koji je odlučio da stavi na listu tri najbolja, Federer je odigrao protiv Novaka Đokovića na US openu.

„Onaj poen kroz noge protiv Đokovića na US openu. To me je oduševilo u trenutku“, dodao je Federer.

On je istakao da mnogo stvari zavisi od sreće i da igrači ne planiraju takve poteze.

„Iznenadim nekad sam sebe i mislim da mnogi igrači to sebi urade. Određene udarce ne možete naučiti, to je samo instinkt. Prilagodite se i jednostavno probate. Nekada, kada imate sreće, to izgleda neerovatno“, rekao je Federer.

Švajcarac je dodao da na terenu ono što izvedu, nije uvek rezultat treninga.

„Čini se da mi kontrolišemo sve jer smo profesionalni teniseri, ali nekada stvarno imamo sreće. Sve što treba da uradite je da brzo dođete na loptu, da budete hitri i dobro predvidite, a onda i da nešto smislite. Sve zavisi od toga koliki ste rizik spremni da preuzmete. Što je veći rizik, udarac će biti spektakularniji“, zaključio je finalista Indijan Velsa.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=16&nav_id=824304

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Tipsarević daleko od povratka
IZVOR. B92, SPORT | SV
Drugi srpski teniser prema plasmanu na ATP listi Janko Tipsarević nije još spreman za povratak na teren pa će propustiti i turnir u Majamiju.

922821604532552150e620234782561_orig.jpg

Beta/AP Photo/Ng Han Guan

Član Dejvis kup reprezentacije Srbije je duel u tom takmičenju protiv Švajcarske propustio zbog hronične povrede pete, a kako bi se što bolje oporavio ove godine nije učestvovao ni na jednom turniru.

Tipsarević je bio prijavljen za predstojeći turnir u Majamiju, ali po svemu sudeći ukoliko ne dođe do nekih drastičnih promena, srpskog tenisera neće biti na tom takmičenju. Svojevremeno osmi teniser sveta trenutno se nalazi na 68. poziciji.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=16&nav_id=824326

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Lajović: Uspeh mnogo znači
IZVOR. B92
Srpski teniser Dušan Lajović rekao je da je veoma zadovoljan zbog velikog uspeha i plasmana na turnir iz Masters serije, po prvi put u karijeri.

1906157078532533f76eb3b538287164_orig.jpg

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Lajović se plasirao u glavni žreb Mastersa u Indijan Velsu, što je još jedan pokazatelj njegove odlične forme ove sezone.

Nakon istorijskog uspeha, u izjavi za B92, Dušan nije krio oduševljenje.

“Osećaj je super. Posle Gren slemova ovo su najveći i najjači turniri i veoma mi je drago što sam se na prvom Mastersu već kvalifikovao”, rekao je Lajović za B92.

On je dodao da će mu uspeh u Indijan Velsu mnogo značiti kako zbog samopouzdanja, tako I zbog napretka na ATP listi.

“Značiće mi mnogo jer igram dosta konstantno od početka sezone i na ovako velikim turnirima imam šanse da uzmem puno poena i da i dalje napredujem na listi”, dodao je Lajović

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=16&nav_id=824308

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Indijan Vels: Povreda Radvanske olakšala Peneti put do titule

Flavija Peneta je osvojila turnir u Indijan Velsu. Italijanska teniserka je u finalu turnira u Sjedinjenim Američkim Državama bila bolja od Poljakinje Agnješke Radvanske sa 2:0 (6:2, 6:1). Meč je trajao 73 minuta, a verovatno bi potrajao i duže da Radvanska nije igrala sa povređenim kolenom. Poljakinja je međutim, do kraja bila na terenu, ne želeći da preda. Viđeno je pet brejkova i svi su bili u korist nove šampionke.
00121519.jpg

Peneti je ovo deseti trofej u karijeri, s tim da je na novu titulu čekala još od 2010. godine i trijumfa u Marbelji.

Turnir u Indijan Velsu igran je za nagradni fond od 4.5 miliona dolara.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121519

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Indijan Vels: Federer nije izdržao do kraja, novi trofej za Đokovića

Novak Đoković je treći put u karijeri osvojio titulu na Mastersu u Indijan Velsu. U fenomenalnom finalnom meču srpski teniser je posle 132 minuta pobedio velikog rivala Švajcarca Rodžera Federera. Rezultat je bio 2:1 (3:6, 6:3, 7:6), u 33. međusobnom duelu. Osim što je sada odnos u pobedama 17:16 u korist Federera, mnogo važnije je da je Srbin došao do prve titule u ovoj godini i 42. u karijeri. Kada je reč o ATP listi Đoković će ostati drugi, ali smanjiti prednost u odnosu na prvoplasiranog Nadala. Federer će sa osmog pozicije doći do pete. Švajcarac je zaradio pola miliona dolara i osvojio 600 ATP poena.
00121532.jpg

Na početku je delovalo je da će Federer doći do pete titule u Indijan Velsu, ali se situacija posle prvog seta značajno promenila. Posle brejka i 2:0 u drugom setu sve je išlo na Srbinovu "vodenicu". U odlučujućem setu, Đoković je put ka trofeju "isprojektovao" brejkom u trećem gemu - 2:1. Činilo se da će meč rutinski privesti kraju, ali je se onda sve za njega iskomplikovalo. Federer je zaigrao bolje, izjednačio na 5:5, a zatim i poveo sa 6:5. Đoković je međutim u taj-brejku bio bolji, sa 7:3. Srbinu je ovo 17. titula na turnirima Masters serije.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121532

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Indijan Vels - Peneti deseta titula u karijeri

Italijanka Flavija Peneta osvojila je Masters u Indijan Velsu pobedivši Poljakinju Agnješku Radvanjsku sa ubedljivih 2:0 (6:2, 6:1).
388625_600.jpeg

Samo 75 minuta bilo je potrebno Italijanki Flaviji Peneti da u finalu prvog ovosezonskog Mastersa u sezoni savlada Poljakinju Agnješku Radvanjsku.

Dvadeseta nositeljka na Mastersu u Indijan Velsu "počistila" je Agnješku Radvanjsku rezultatom 2:0 (6:2, 6:1) i tako stigla do svoje desete titule na WTA turnirima.

Ona je u prvom setu dva puta oduzela servis protivnici, a u drugom tri puta, što joj je bilo više nego dovoljno za titulu u Indijan Velsu, njenu prvu titulu uz "Premier Mandatory" serije.

S druge strane, Radvanjska, treća teniserka sveta, u celom meču je imala samo dve brejk lopte, ali nije uspela da ih iskoristi.

Uz 1000 WTA poena Peneti je pripao trofej i ček na 1.000.000 dolara, dok će Radvanjska morati da se zadovolji utešnim trofejem, sa 650 WTA poena i 500.000 dolara.

U finalu Masters turnira u Indijan Velsu kasnije večeras se sastaju najbolji srpski teniser Novak Djoković i švajcarac Rodžer Federer.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/indijan-vels-peneti-deseta-titula-u-karijeri-171035.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Noletu titula i revanš

Novak Đoković je osvojio Indijan Vels revanširavši se Rodžeru Federeru za nedavni poraz u Dubaiju. Posle izgubljenog prvog seta, Nole se vratio u meč i slavio.
ndj600176526020140313223907.jpg

Finale Indijan Velsa nije dobro počelo za srpskog tenisera. Nole je izgubio prvi set sa 6:3 i delovalo je da je Federer na putu do još jednog trijumfa nad Srbinom.

Ipak, Nole se nije predao. Prvo je uspeo da stigne do brejka u drugom setu i nešto kasnije do izjednačenja na 1:1 u setovima (3:6, 6:3), da bi zatim uspeo da posle velike borbe u taj brejku trećeg seta stigne i do trofeja.

Ovo je Noletova 16. pobeda nad � vajcarcem, koji u međusobnim duelima vodi sa 17:16.

Titula u Indijan Velsu je ujedno i prva Novakova titula u 2014. godini, i njegova treća na ovom turniru.

Posle pobede u Indijan Velsu razlika između Novaka i Nadala na vrhu ATP liste je smanjena na nešto više od 2000 bodova.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/noletu-titula-i-revans-171057.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Đoković posle osvajanja Mastersa: Uvek je izazov igrati sa Federerom

Novak Đoković je ponovo osvojio Masters u Indijan Velsu. Srpski teniser je u finalu savladao Rodžera Federera i tako došao do treće titule na prestižnom turniru u Sjedinjenim Američkim Državama. Na početku ceremonije, Đoković koji će zadržati drugu poziciju na ATP listi i smanjiti prednost u odnosu na vodećeg Rafaela Nadala zahvalio se organizatorima.
00121533.jpg

- Želim da se zahvalim svima koji su doprineli organizaciji ovog turnira, koji iz godine u godinu podiže kvalitet na viši nivo. Svi mi uživamo igrajući u Indijan Velsu, o kojem imamo najpozitvnije mišljenje - rekao je Đoković uz pohvale na račun velikog rivala koji i dalje vodi u međusobnim okršajima sa 17:16.

- Odigrao sam izuzetan i veoma težak meč. Uvek je veliko zadovoljstvo i izazov igrati protiv odličnog Rodžera - kazao je Đoković i javno se zahvalio timu.

- Hvala mom timu što je sa mnom svih ovih godina. Hvala navijačima koji dolaze u sve većem i većem broju. Ovaj dan je poseban za mene, vidimo se sledeće godine - zaključio je Novak pre podizanja trofeja.

Novak će kao šampion Indijan Velsa otputovati u Majami, gde će od 19. do 30. marta igrati na drugom Masters turniru u 2014. godini. Srbin će u Ki Biskejnu braniti plasman u 4. kolo i svega 90 od mogućih 1.000 ATP poena.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121533

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Federer: Mogao sam da osvojim još neki poen, ali mi Novak nije dozvolio

Rodžer Federer je izgubio u finalu Mastersa u Indijan Velsu, pošto je posle više od dva sata Novak Đoković slavio sa 2:1. Meč je rešen u taj-brejku, a švajcarski teniser je hvalio i organizatore i protivnika.
00121534.jpg

- Kakva nedelja u pustinji. Na ovom turniru se svi dobro zabavljamo - kazao je Federer koji je osvojio 500.000 dolara i 600 ATP poena.

- Srećan sam jer sam igrao odlično i uživao u tenisu. Možda sam mogao da osvojim još neki poen, ali mi je Novak sve dodatno otežao. Zbog toga mu čestitam na trofeju, kao i na meču u finalu - zaključio je Federer koji i dalje vodi protiv Đokovića u međusobnim duelima. Sada je međutim 17:16.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121534

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Đoković: Došao sam bez titule, pa je bilo sumnji

Novak Đoković je u Indijan Velsu pobedom nad Rodžerom Federerom od 2:1 osvojio treću titulu na Mastersu koji se igra u kalifornijskoj pustinji, ali i prvu u 2014. godini. Takođe, sa 42. osvojena trofeja u karijeri nadmašio je Stefana Edberga, ali i Andrea Agasija po broju Masters titula, bolji od njega su samo Federer i Rafael Nadal.
00121536.jpg

- Došao sam u Indijan Vels bez titule, pa je bilo određenih sumnji. Imao sam uspone i padove, ali sam uspeo da ostanem psihički jak i zadržim samopouzdanje. Zato mi je ova titula posebno draga. Rodžer je igrao na veoma visokom nivou, najbolje u poslednjih 13 ili 14 meseci. Morao sam da odigram vrhunski i budem maksimalno koncentrisan kako bih pobedio. Veoma sam ponosan na ono što sam uradio – rekao je Đoković posle pobede, a prenosi sjat ATP-a.

Novaku je ova bila 42. titula u karijeri, a 17. iz Masters serije, prva u ovoj sezoni.

- Način na koji sam osvojio titulu ne čini me samo srećnim, nego mi i znači na mentalnom planu, na polju samopouzdanja. U prethodna tri meča, protiv Čilića i Iznera u polufinalu i finalu, u kojima sam igrao tri seta, bila su veoma napeta, emotivna. Nekoliko poena je odlučivalo, mečevi su mogli da odu u bilo kom smeru, a ja sam ostao mentalno jak. To me ohrabruje i daje mi samopouzdanje pred nastavaka sezone.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121536

Natrag