Teniske vesti i zanimljivosti

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
IV: Ispalo pet nositeljki
IZVOR. B92 | AK
Trećeg dana Indijan Velsa u ženskoj konkurenciji eliminisano je pet nositeljski, a najveće iznenađenje je poraz Viktorije Azarenke.

243739986531a91b440afa018208574_orig.jpg
Beta/AP photo

Dalje su očekivano prošle Agnješka Radvanjska, Sara Erani, Eženi Bušar, Karolina Voznijacki...

Lepčenko je dobila Hantuhovu 6:3, 6:2, Šafarova je nadigrala Vikmajer 6:3, 6:4, Suarens Navaro je eliminisala Mladenović sa dva puta po 6:3, a pobedila je i Roberta Vinči.

Od nositeljski su eliminisane Elena Vesnina, Kaja Kanepi i Kirsten Flipkens, uz pomenute Azarenku i Hantuhovu.

Srpske teniserke imale su polovičan učinak, dalje je prošla Jelena Janković, dok je ispala Bojana Jovanovski.

Indijan Vels, žene:
Rodžers – Ribarikova 4:6, 3:6
Soler-Espinosa – Korne 3:6, 6:4, 2:6
Hantuhova – Lepčenko 3:6, 2:6
Jovanovski – Voznijacki 1:6, 3:6
Votson – Radvanjska 4:6, 3:6
Vikmajer – Šafarova 3:6, 4:6
Fičman – Erani 1:6, 1:6
Suares Navaro – Mladenović 6:3, 6:3
Janković – Mojsberger 6:3, 6:1
Bušar – Peng 6:2, 6:2
Vesnina – Bek 2:6, 6:3, 3:6
Vinči – Kiz 6:3, 6:3
Delakva – Flipkens 1:6, 6:3, 6:1
Halep – Nara 6:2, 6:2
Dejvis – Azarenka 6:0, 7:6
Kanepi – Švedova 3:6, 2:6

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=08&nav_id=821008

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
IV: Debakl nespremne Azarenke
IZVOR. B92 | AK
Amerikanka Loren Dejvis napravila je najveće iznenađenje u dosadašnjem delu turnira na Indijan Velsu.

771352022531aa4aa76887276197243_orig.jpg
Beta/AP

Ova 20-godišnja devojka iz Ohaja eliminisala je u drugoj rundi turnira treću nositeljku Viktoriju Azarenku.

Dejvis je šokirala Beloruskinju sa 6:0 u prvom setu, a onda joj hrabro odolela u nastavku i posle sat vremena borbe u setu u taj-brejku stigla do najveće pobede u karijeri.

Azarenka je pauzirala od poraza u četvrtfinalu Australijen opena zbog povrede stopala, a na turnir je došla posle manje od nedelju dana aktivnog treniranja.

U ovom meču je napravila čak 12 duplih servis grehaka.

Dejvis će u trećoj rundi IV igrati protiv zemljakinje uzbekistanskog porekla Varvare Lepčenko, koja je eliminisala Slovakinju Hantuhovu.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=08&nav_id=821011

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Nadal: Još boli poraz od Vavrinke
| SO
Prvi teniser sveta Rafael Nadal izjavio je da je i dalje razočaran načinom na koji je izgubio od Stanislasa Vavrinke u finalu Australijan opena.

1274110086531b16cc08c5d289428663_orig.jpg

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Španac zbog povrede leđa od početka drugog seta nije mogao da igra na maksimalnom nivou, a na kraju je izgubio sa 3:1.

"To je deo tenisa, ali bio je to jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri. Doći u finale Gren slem turnira i provesti sat i po na terenu. Mentalno, kako je to bilo? Bilo je jako teško biti 90 minuta na terenu znajući da neću pobediti. Ali nije najgore to što nisam pobedio, najgore je to što nisam mogao da se takmičim“, dodao je Španac.

Nadal je potom obrazložio zašto se toliko loše osećao.

"Kada se takmičiš i izgubiše, to je deo sporta. Poraz od Vavrinke teže mi je pao nego poraz 2012. od Đokovića u šestočasovnom meču. Sve sam uradio kako treba, ali nisam mogao da igram. Uz to, Vavrinka je igrao neverovazno, ne znam da li bih imao šanse za pobedu i da sam bio zdrav“.

Rafael kaže da mu je bilo potrebno duže nego obično da preboli poraz.

"Odličan sam gubitnik. Obično zaboravim na poraze posle nekoliko sati i gledam u budućnost, ali sada mi je bilo potrebno više vremena. Ipak, sada sam ovde i najvažnije je da sam zdrav“.

Nadal je u Indijan Velsu branilac titule, a sada se u drugoj rundi sastaje sa Radekom Štepanekom.

"Najteži protivnik je sledeći protivnik. Ovo je turnir iz Masters 1000 serije i igrate sa najboljima na svetu. Neću da mislim na zavšnicu turnira dok nisam dobio ni prvi meč“.

Izvor: http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=08&nav_id=821135

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Indijan Vels: Ivanovićeva uz mnogo muke do treće runde

Ana Ivanović plasirala se u treće kolu WTA turnira u Indijan Velsu. Posle mnogo napora Srpkinja je slavila protiv Eline Svitoline 2:1, po setovima 4:6, 7:5, 7:6. Meč je trajao čak dva i po sata.
00120943.jpg

U prvom setu naša teniserka je prikazala lošu igru, protiv ne baš kvalitetne Ukrajinke, koja je umela da iskoristi greške Ivanovićeve i dođše na 1:0. Ipak, Ana u naredna dva seta podiže nivo igre ne na baš sjajan nivo, ali dovoljan da posle ogromne borbe zasluženo slavi.

U trećem kolu Ivanovićeva će se sastati sa boljom iz duela Sloun Stivens - Ajla Tomljanović.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=120943

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Indijan Vels - Ana 'kroz iglene uši' do trećeg kola!

Teže nego što se očekivalo, Ana Ivanović trijumfovala na startu turnira u Indijan Velsu.
ana154856020140218195617.jpg

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se danas u treće kolo turnira u Indijan Velsu, pošto je posle preokreta u tri seta pobedila Ukrajinku Elinu Svitolinu - 4:6, 7:5, 7:6.

Ivanovićeva je 11. nositeljka na ovom Masters turniru, a njena 19-godišnja protivnica je 43. na WTA listi.

Ipak, ova razlika u plasmanu nije preterano došla do izražaja tokom meča, pa je srpska teniserka uz mnogo muke uspela da dođe do očekivane pobede i plasmana u treće kolo ovog trurnira.

Ana Ivanović će u trećem kolu igrati sa pobednicom meča Sloun Stivens - Alja Tomljanović.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/indijan-vels-ana-kroz-iglene-usi-do-treceg-kola-169946.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Đoković: Polako se upoznajem sa Bekerom

Dobro radim sa Borisom, ali tek smo na početku saradnje. Potrebno nam je vreme kako bismo shvatili koji je pravi modus našeg zajedničkog rada, rekao je Novak Đoković

Novak Đoković foto AP

KAO jedan od najboljih igrača na svetu, Novak Đoković je često u obavezi da se pojavljuje na egzibicijama, humanitarnim događajima i sličnim aktivnostima na ATP turu, ali čim se ugase svetla kamera, naš teniser odrađuje žestoke treninge. To je poručio i uoči svog prvog meča u Indijan Velsu, večeras protiv Rumuna Viktora Haneskua, svestan da je takav odnos prema tenisu jedini način da se vrati na tron.

- Vredno sam vežbao protekle tri ili četiri nedelje. Svestan sam da mi nedostaje još mečeva, ali se nadam da će taj trud već ovde moći da mi se isplati i da ću ostvariti planirano. Naime, upravo su Indijan Vels i Majami mesta na kojima želim da dostignem vrhunac u svojim igrama - rekao je Đoković.

Naš as nije želeo da obećava titule, svestan da nije započeo sezonu onako kako se to od njega očekivalo.

- Tri godine zaredom sam osvajao Australijan open, i to je uticalo u znatnoj meri na moje samopouzdanje na početku tih sezona, i na kasnije turnire koje sam igrao. Ove godine nije takav slučaj i osećaj je drugačiji, priznajem. Ali, ne manjka mi vere u sebe, jer igram dobro, i odlično se osećam. Kada vredno radite i svesni ste svog kvaliteta, rezultati će doći.

Đoković se još jednom osvrnuo na poraze od Vavrinke i Federera.

- Svega par poena je odlučilo pobednika u ta dva poraza koja sam doživeo. Stan je odigrao turnir života i zaslužio je da osvoji grend slem. Ja sam shvatio na čemu treba više da radim i šta da popravim, ne samo teniski, već i mentalno, u načinu na koji prilazim određenim momentima u meču. To što sam prepoznao te stvari već je pola pređenog puta. Nastavljam da radim na tome.

Novak će u Indijan Velsu raditi sa Marjanom Vajdom, a u Majamiju se Beker vraća na posao.

- Dobro radim sa Borisom, ali tek smo na početku saradnje. Potrebno nam je vreme kako bismo shvatili koji je pravi modus našeg zajedničkog rada, odnosno da bi on razumeo kakav sam ja kao igrač i kao čovek. Napredujemo, dosta razgovaramo, i vežbamo na terenu. Siguran sam da će nam partnerstvo doneti uspehe - zaključuje Đoković.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/sport.296.html:481725-Djokovic-Polako-se-upoznajem-sa-Bekerom

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Mari preokretom prošao Rosola
IZVOR. B92 | AK
Britanac Endi Mari prošao je u treću rundu Mastersa u Indijan Velsu pobedom posle preokreta.

1228136009531baa5c9a5ec688789469_orig.jpg

Mari je eliminisao Čeha Lukasa Rosola sa 4:6, 6:3, 6:2, a u sledećoj rundi igraće protiv boljeg iz duela u kojem se sastaju Španac Pablo Anduhar i još jedan Čeh Jirži Veseli.

Nakon što je izgibio prvi set posle niza brejkva u finišu, i izgubio servis na startu drugog, Mari je zaigrao agresivnije i sa po dva brejka stigao do preokreta.

"Trudio sam se da igram agresivnije u drugom setu. Lukas je udarao veoma snažno, a ako mu dozvoliš da diktira tempo igre onda postaje veoma teško", rekao je Mari.

Mari je peti favorit veoma jakog turnira serije 1000 u Kaliforniji, na kojem igraju devetorica tenisera iz prvih 10 na ATP listi.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=09&nav_id=821325

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Indijan Vels: Đoković i Krajinović eliminisani, Beograđani u drugom kolu

Polovičan uspeh srpskih tenisera na Masters turniru u Indijan Velsu u konkurenciji dublova. Drugi reket sveta Novak Đoković i Dejvis kup reprezentativac Srbije Filip Krajinović, nažalost, ispali su već na startu turnira. Od njih bolji je bio kanadsko-letonski par Miloš Raonić i Ernests Gulbis sa 2:0, 7:6 (7:3) i 6:1, posle sat vremena igre.
00120953.jpg

Nešto ranije, naš najbolji dubl igrač Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u drugo kolo u konkurenciji parova, pošto su savladali argentinsko-hrvatski dubl Huan Martin Del Potro/Marin Čilić sa 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 10:8.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=120953

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
I Fonjini poludeo zbog istog sudije kao Istomin!

Drugi put u dva dana afrički sudija Al Dženati napravio je katastrofalan previd, ovoga puta žrtva je bio Fonjini. Nije bilo ni malo slatko sudiji u stolici kada je Fonjini počeo svoj šou...
252692_600.jpeg

Videli smo šta se desilo na meču između Istomina i Stepaneka, kada je sudija Al Dženati napravio nekoliko velikih previda u samo jednom poenu.

Slično je bilo i na meču Fonjinija i Harisona. Fonjini je napao Harisona, linijski sudija je dosudio aut.

Čelindž je pokazao da je pogrešio, loptica je bila dobra. U takvim situacijama sudija u stolici treba da odluči da li se poen ponavlja, ili pripada teniseru koji je odigrao dobar udarac.

U situaciji kada drugi teniser nije ni dotakao reketom lopticu, stvari su jasne. Kada je teniser odigrao bilo kako, čak i ako je napravio grešku, diskreciono pravo sudije je da odluči da li je drugog tenisera možda omelo javljanje linijskog sudije, pa zato nije vratio udarac.

Ipak, u ovom slučaju jasno se vidi da Harison nikako nije mogao da odigra bolje od onoga kako je odigrao, tako da bi ovo trebalo da bude poen za Fonjinija.

Pošto je Al Dženati rekao da se poen ponavlja, počeo je šou Italijana, seo je u stolicu, podsetio sudiju da je napravio cirkus juče i da on takođe traži supervizora, psovao i vikao i na supervizora koji je takođe poznati sudija Lars Graf, i na Al Dženatija, dobio opomenu...

Nije bilo ni malo prijatno.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/i-fonjini-poludeo-zbog-istog-sudije-kao-istomin-170003.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Nadal 'preživeo' Štepaneka
IZVOR. B92 | AK
Najbolji teniser sveta Rafael Nadal izbegao je eliminaciju na startu Mastersa u Indijan Velsu.

227638331531c02ad18eed554550503_orig.jpg

Beta/AP Photo

Prvi reket planete je izgubio prvi set i dozvolio rivalu tri brejk lopte na 2:3 u trećem, ali se vratio iz nokdauna i posle skoro dva i po sata borbe savladao Radeka Štepaneka sa 2:6, 6:4, 7:5.

Nadal će u trećem kolu Indijan Velsa igrati protiv 28. nosioca Aleksandra Dolgopolova.

Štepanek je odlično odigrao prvi set, već u drugom gemu napravio brejk i to pretvorio 3:0, a onda se odbrano od ataka Španca u sledeća dva svoja servis gema kada je spasao po dve brejk lopte.

Čeh u osmom gemu koristi otvoreniju igru najboljeg tenisera sveta i iz trećeg pokušaja pravi novi brejk za 6:2. Usledio je drugi set u kojem su oba tenisera minimalni rizikovala i fokusirala se na svoj servis.

Nadal uspeva da nadigra rivala u jednom gemu i iskoristi jedinu brejk šansu u setu, a onda sigurnim servisom ga dobije sa 6:4.

U trećem setu su obojica slabije servirala, Nadal je odmah napravio brejk, ali je Štepanek ekspresno uzvratio. Nadal je bio na kolenima u šestom gemu jer je Čeh stigao do 40:0 na servis Španca, ali je on uspeo da se vrati iz nokdauna i izjednači na 3:3.

To je podiglo samopouzdanje Nadalu koji je do kraja seta perfektno servirao, a onda konačno dočekao pad koncentracije rivala i posle četiri brejk lopte oduzeo mu servis za 6:5, te na kraju stigao do velike pobede.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=09&nav_id=821346

Natrag