Teniske vesti i zanimljivosti

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Kad sudija reši da te pokrade...

Zaista neverovatna situacija dogodila se u Indijan Velsu, u meču između Denisa Istomina i Radeka Štepaneka.
istomin170970020140307124728.jpg

Na brejk loptu, pri rezultatu 4:3 za Istomina u drugom setu, odigran je poen koji je trebalo da pripadne Istominu.

Uzbekistanac je podigao ruku i zatražio čelindž na jednu loptu koja je očigledno bila u autu, očito stao sa igrom, ali ga sudija u stolici nije "registrovao".

A onda počinje šou, ubeđivanje od oko 3 minuta da je Istomin podigao ruku i zaustavio igru (što se jasno vidi ako premotate na 2:33 klipa), što sudija nije priznavao.

Istomin se čak dobro dosetio, pošto je odigrao udarac koji je Štepanek ponovo izbacio u aut, da zatraži čelindž na tu lopticu, ali sudija ni to nije dozvolio, već je nastavio da vrti svoju priču i pravi Istomina ludim, u jednom trenutku čak rekavši da je sledeća loptica išla po sredini terena (a i to se na usporenom snimku vidi da nije tačno).

Istomin je zatražio supervizora, koji se, zamislite, složio sa sudijom.

Pošto je verovatno odlučio da ga više ne prave ludim, Istomin je prihvatio odluku i dobio naredna dva poena, pa je tako pravda zadovoljena.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/kad-sudija-resi-da-te-pokrade-169722.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Novak igra sa Krajinovićem u dublu
IZVOR. B92 | JT
Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće i u singlu i u dublu na Mastersu u Indijan Velsu.

576873855531990a428b6b279700957_orig.jpg

Beta/AP Photo/Kamran Jebreili

Đokoviću će partner u Kaliforniji biti Filip Krajinović, a njih dvojica su dobili ’vajld kartu’ za učešće na prvom Mastersu sezone.

Njihovi protivnici u prvom kolu biće Letonac Ernests Gulbis i Miloš Raonić iz Kanade.

U dublu će u Indijan Velsu igrati i Nenad Zimonjić, a u prvoj rundi njega i Kanađanina Danijela Nestora očekuje susret sa Argentincem Huanom Martinom del Potrom i Marinom Čilićem iz Hrvatske.

Đoković je u singlu u prvom kolu slobodan, a u drugom ga čeka duel sa Rumunom Viktorom Haneskuom i Stefanom Roberom iz Francuske.

Drugi reket sveta je, inače, ostao jedini srpski predstavnik u muškom singlu u Indijan Velsu, pošto je protekle noći Dušan Lajović posle preokreta poražen od Čeha Lukaša Rosola.

Masters u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 5.240.015 dolara.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=07&nav_id=820607

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Krstin u polufinalu turnira u Iranu
IZVOR. B92 | JT
Mladi srpski teniser Peđa Krstin plasirao se u polufinale fjučersa u iranskom Kišu, koji se igra za nagradni fond od 10.000 dolara.

623589558531997b818902013240152_orig.jpg

Krstin je od početka takmičenja u Iranu nizao sjajne rezultate, a u četvrtfinalu je slavio protiv Brazilca Talesa Turinija sa 6:3, 6:1.

U borbi za plasman u finale Krstin će igrati sa boljim iz duela između Austrijanca Mihaela Lincera i Benjamina Balerea iz Monaka.

Krstin je u Kišu postavljen za šestog nosioca, a na samom startu je pobedio Švajcarca Antoana Mišela Aleksejeva sa 6:2, 7:6 (7:4). Usledila je dominantna pobeda nad još jednim švajcarskim teniserom Loikom Pereom sa 6:1, 6:2, pre duela sa Turinijem.

Koliko je mladi srpski teniser odigrao odlično najbolje govori podatak da je u poslednja dva meča u Kišu svojim rivalima prepustio samo sedam gemova.

Krstin ove nedelje drži 356. mesto na ATP listi, pošto je u odnosu na prethodnu nedelju napredovao za dve pozicije. Posle sjajnih rezultata u Kišu očekuje se da će sledećeg ponedeljka ostvariti još veći napredak.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=07&nav_id=820620

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
IV: Štepanek ide na Nadala
IZVOR. B92 | AK
Drugi dan Indijan Velsa nije doneo ni jedan derbi meč, ali je plasman u naredno kolo u muškoj kunkurenciji izborilo nekoliko zvučnih imena.

70501347953194889ef835365600287_orig.jpg
Beta/AP Photo

Radek Štepanek, Huan Monako i Lejton Hjuit su morali da igraju po tri seta da bi eliminisali Istomina, Polanskog i Ebdena.

Najubedljiviji je bio Falja sa 6:3, 6:4 protiv Delbonisa, u dva seta dalje su prošli još Stahovski i Rože-Vaselin, dok su do pobeda posle tri stigli Smiček, Rasel, Veseli, Rosol i Hiraldo.

Štepanek će u narednoj fazi igrati protiv prvog favorita Rafaela Nadala, a Hjuit ide na Kevina Andersona.

Indijan Vels, muškarci:
Falja – Delbonis 6:3, 6:4
Smiček – Sok 6:4, 1:6, 6:4
Stahokvski – Kubot 6:4, 7:5
Beker – Rože-Vaselin 4:6, 2:6
Rasel – Jang 4:6, 6:1, 6:2
Štepanek – Istomin 6:1, 3:6, 6:1
Veseli – Sijsling 3:6, 6:4, 7:6
Lajović – Rosol 7:6, 5:7, 4:6
Himeno-Traver – Hiraldo 3:6, 6:4, 4:6
Monako – Polanski 6:4, 6:7, 6:4
Hjuit – Ebden 7:6, 3:6, 6:3
Šardi – Vilijams 7:6, 7:5
Đinepri – Matje 2:6, 3:6
Golubjev – Herison 6:4, 7:5
Karlović – Bogomolov 6:4, 6:4
Kuznjecov – Kveri 6:3, 6:3

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=07&nav_id=820549

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Jovanovski protiv Voznijacki, Jelena na Mejsberger u Indijan Velsu
Bojana u petak od 18 časova po našem vremenu sastaje sa Karolinom Voznijacki u drugom kolu turnira, dok Jankovićeva u isto vreme igra svoj prvi meč na takmičenju

Bojana Jovanovski foto: Arhiva VN

POSLE trijumfa nad Amerikankom Alison Riske od 3:6, 6:3, 6:3, Bojana Jovanovski se u petak od 18 časova po našem vremenu sastaje sa Karolinom Voznijacki u drugom kolu VTA turnira u Indijan Velsu.

U isto vreme na teren izlazi i Jelena Janković protiv Ivon Mejsberger.

Sinoć kasno je Lajović igrao meč prve runde glavnog žreba protiv Čeha Lukaša Rosola. Dušan je prethodno prošao kvalifikacije, što će mu doneti nove vredne ATP poene.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/sport.2...znijacki-Jelena-na-Mejsberger-u-Indijan-Velsu

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Krstin u polufinalu turnira u Iranu

Mladi srpski teniser Peđa Krstin plasirao se u polufinale fjučersa u iranskom Kišu, koji se igra za nagradni fond od 10.000 dolara. Krstin je od početka takmičenja u Iranu nizao sjajne rezultate, a u četvrtfinalu je slavio protiv Brazilca Talesa Turinija sa 6:3, 6:1.
00120838.jpg

U borbi za plasman u finale Krstin će igrati sa boljim iz duela između Austrijanca Mihaela Lincera i Benjamina Balerea iz Monaka.

Krstin je u Kišu postavljen za šestog nosioca, a na samom startu je pobedio Švajcarca Antoana Mišela Aleksejeva sa 6:2, 7:6 (7:4). Usledila je dominantna pobeda nad još jednim švajcarskim teniserom Loikom Pereom sa 6:1, 6:2, pre duela sa Turinijem.

Koliko je mladi srpski teniser odigrao odlično najbolje govori podatak da je u poslednja dva meča u Kišu svojim rivalima prepustio samo sedam gemova. Krstin ove nedelje drži 356. mesto na ATP listi, pošto je u odnosu na prethodnu nedelju napredovao za dve pozicije. Posle sjajnih rezultata u Kišu očekuje se da će sledećeg ponedeljka ostvariti još veći napredak.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=120838

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Nadal preboleo poraz od Đokovića, ali ne može od Vavrinke

Imao je priliku Rafael Nadal da trijumfom na Australijen openu osvojio 14. Grend slem trofej i približi se Rodžeru Federeru koji ima 17 prestižnih titula. Zaustavio ga je nakon četiri odigrana seta Stanislas Vavrinka, koji je u Melburnu osvojio prvi veliki trofej. Međutim, Nadal je imao ozbiljnih problema sa povredom, pa nije mogao da pruži ni 50 odsto mogućnosti.
00120840.jpg

Ovaj poraz prvi teniser sveta još nije preboleo.

- Još uvek sam razočaran. Porazi su deo tenisa, ali je taj bio jedan od najtežih u mojoj karijeri. Dođete do finala Grend slem takmičenja i u njemu provedete samo sat i po. Mentalno je bilo vrlo teško igrati 90 minuta znajući da nećete da pobedite. Nije najgora stvar ne pobediti. Najgore od svega je kada ne možete da se takmičite – rekao je Nadal pre početka takmičenja u Indijan Velsu, a prenosi sajt ATP-a.

- Takmičenja i porazi su deo sporta. Ali, taj poraz je za mene bio gori nego kada sam 2012. godine posle šest sati izgubio od Novaka Đokovića. Ovo je bio razočaravajuće jer nisam mogao da se takmičim. Učinio sam sve da budem u finalu, a tamo nisam mogao da dam sve od sebe. Takođe, Vavrinka je igrao sjajno. Ne znam da li bih imao šansu da pobedim, jer je on bio neverovatan.

Priznao je Španac da mu je bilo potrebno više vremena nego obično da preboli ovaj poraz.

- Mislim da sam dobar gubitnik. Obično posle nekoliko sati zaboravim, gledam ka sledećem turniru. Ovog puta mi je bilo potrebno malo više vremena. Ali, sada sam ovde, najvažnije je da sam se vratio i da sam zdrav.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=120840

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Hjuit nadomak 600. pobede

Lejton Hjut je u prvom kolu Mastersa u Indijan Velsu pobedio Metjua Ebdena rezultatom 7:6, 3:6, 6:3. Iskusnom Australijancu je ovo bila 599. pobeda u karijeri, a jubilarni 600. trijumf će imati priliku da zabeleži u duelu sa Kevinom Andersonom, koji je postavljen za 17. nosioca Mastersa u kalifornijskoj pustinji.
00120842.jpg

Ukoliko savlada Andersona Hjuti će biti tek treći aktivni igrač sa 600 pobeda, pored Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

- To znači da sam bio uspešan. Nisam bas srećan zbog toga, jer sam igrao protiv drugog Australijanca. Sada se trudim da pomognem tim momcima - rekao je Hjuti, a prenosi Fox sport.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=120842

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Bivša najbolja britanska teniserka boluje od raka

Bivša najbolja britanska teniserka Elena Baltača (30), koja se u novembru prošle godine "penzionisala", boluje od raka jetre, prenose engleski mediji. Teniserka koja je deset godina bila aktivna na "turu" počela je sa terapijama i nada se de uspeti da dobije najvažniji meč u životu.
00120845.jpg

- Nedavno mi je dijagnostifikovan kancer na jetri. Podvrgnuta sam terapijama i borim se protiv bolesti svom snagom - rekla je Baltača.

Džudi Mari, selektor FED kup reprezentacije Velike Britanije, veruje da će dugogodišnja reprezentativka uspeti da prebrodi najteži period u životu.

- Ovo je vrlo težak period, kako za nju, tako i za njenog supruga, njene najbliže. ali, ona je borac, odlučna je da izađe kao pobednik i optimista je. Znam da će biti zahvalna za svu podršku koju dobija ovih dana.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=120845

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Indijan Vels: Ubedljiv start Jankovićeve
00120871.jpg

Jelena Janković se bez problema plasirala u treće kolo Mastersa u Indijan Velsu. On je za 78 minuta igre savladala Austrijanku Ivon Mejsburger rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:1. Srpska teniserka će se za osminu finala boriti sa Magdalenom Ribarikovom, 31. na WTA listi, sa kojom je do sada odigrala dva meča i u oba je bila bolja.

Jelena je odlučujući brejk u prvom setu napravila u sedmom gemu, pošto je u četvrtom prokockala prednost koju je prethodno ostvarila na servis gem protivnice. Jelena je vođstvo od 4:3 potvrdila na svoj servis gem, a potom napravila još jedan brejk i dobila set sa 6:3.

Drugi deo igre bilo je rutinsko odrađivanje posla. Austrijanka je servis gem osvojila u drugom gemu, a potom je Jankovićeva napravila dva brejka i iskoristila treću meč loptu za trijumf od 2:0.

Indijan Vels, 2. kolo, dame

Silvija Soler - Aliz Korne 3:6, 6:4, 2:6
Daniela Hantuhova - Varvara Lepšenko 3:6, 2:6
Heder Votson - Agnješka Radvanska 4:6, 3:6
Šelbi Rodžers - Magdalena Ribarikova 4:6, 3:6
Šeron Fišman - Sara Erani 1:6, 1:6
Karla Suarez - Kristina Mladenović 6:3, 6:3
Janina Vikmajer - Lusi Safarova 3:6, 4:6
Eugenija Bohard - Suai Peng 6:2, 6:2
Simona Halep - Kurumi Nara 6:2, 6:2
Kejsi Delakva - Kirsten Flipkens 1:6, 6:3, 6:1
Elena Vesnina - Anika Bek 2:6, 6:3, 3:6