Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
On je toliko mali i manji od uticaja sunca i njegove sveukupne toplote koja se vraća u gornje slovjeve atmosfere da je neprimetan i bez efekta.

Cime dokazujes da je uticaj betona "toliko mali" kada mu je temperatura na izvoru 60+ stepeni???

Cime Jovane? OSIM STO SE PRAVIS LUD!

Dao sam ti primer RADIJATORA , i to i malo dete moze razumeti! Nekoliko radijatora, ukupno 10 njih moze da zagreje citavu zgradu od 1000 m2.

Uticaj je ogroman!

Pored toga, u nasem slucaju vazduh kruzi, on ne stoji! On se podize sa asfalta i nosi toplotu sa sobom, i tako zagreva siroka podrucja. Znas i sam da je tako, jer kada kazu "stize nam africki talas", ti crkavas od toplote.

Kako je taj "africki toplotni talas" stigao do tebe Jovane??? Kako ako se toliko "osipa sa razdaljinom"???

Isto tako se i vazduh sa asfalta podize i nosi toplotu sa sobom zagrevajuci udaljena podrucja.. A kada govorimo o "osipanju", istina je da postoji, ali je nedovoljna da se efekat zagrevanja okoline minimizuje do NULE!

Zato ne pisi vise besmislice kako je "uticaj mali" i kako je potrebno da se zagreju i nekakvi "gornji slojevi"! Ovo se desava i bez mnogo eforta, jer vazduh kruzi, on ne stoji u mestu!

I ako ovo prenesemo na citavu planetu, ako si bar malo dobar u matematici i fizici, ti mozes zakljuciti da za zagrevanje citave planete nije potrebno ni priblizno toliko betona i asfalta kao sto zamisljas! Dovoljno je da na svakih 50 do 100 kilometara imamo velike poplocane betonske gradove i kilometre puteva koji se protezu sirom nenastanjenih podrucja, da dobijemo isti efekat...

Ovo dakle i malo dete moze shvatiti! A ZASTO TI JOVANE NE MOZES? ZATO STO NE ZELIS!

Uticaj je samo povećan zbog CO2

Ne pisi besmislice! Sve sto si ti do sada opisao da radi CO2 moze se objasniti i uticajem betona! Ja sam lepo pokazao kako beton utice, cak sam dao i studije koje ti neces da citas i pravis se lud..

Već smo utvrdili da je ona minorna, jer vidimo očito da temperatura sa betona se vrlo brzo osipa na samo par metara. To je očito po sebi.

Nismo utvrdili da je efekat "minoran", vec je ovo tvoj pristrasan zakljucak, posto ti neces da priznas, jer bi ti spala kruna s glave!

Istina je da se "temperatura gubi sa razdaljinom", ali vazduh podize toplotu sa asfalta i nosi je sa sobom isto kao
sto i "africki toplotni talas" nosi, tako se i temperatura sa asfalta podize i siri na okolna podrucja? To sam potvrdio i studijom i slikama merenja temp., i lepo se vidi da se okolina zagreva i u ruralnim podrucjima, ne samo iznad betona!

Mi ovde pricamo o temperaruri betona 60+, a kada govorimo o "ospianju", s obzirom na inicijalnu vrednost koju beton odaje na izvoru, ti gubici nisu dovoljni da efekat zagrevanja potpuno smanje na NULU!

I gde je tu "uticaj na gornje slojeve"???

PISES BESMISLICE!

Nisi mi pritom dao ni STUDIJU koja dokazuje da uticaj betona prestaje na samo par kilometara ili jos gore nakon par metara (kao sto tvrdis)!

ZNACI, SVE TVOJE TVRDNJE SU NENAUCNE!

Ne, zato što beton nema veze sa povećanom vlažnošću vazduha, a zbog koje je globalno zagrevanje ravnomerno

Opet pises besmislice! Ja sam ti dao studiju u kojoj pise da asfalt izaziva povecanu vlaznost vazduha i sparinu. I ne samo to, nego on ispusta i razne hemikalije aerosoli na visokoj temp. koje su stetne za disajne puteve i uzrokuju bolesti.

Ponavljas kao papagaj "povratna sprega" i "uticaj na gornje slojeve"...

Zar ne bi trebalo da se africki talas "potpuno ohladi" dok ne dodje do nas? A to sve tvrdis da se desava sa toplotom koja se dize sa asfalta!

Pa kako je to moguce?

COVECE, ISTI JE EFEKAT, JER VAZDUH DIZE TOPLOTU I NOSI, BILO DA SE ONA NALAZI U AFRICI, SAHARI ILI NA BETONU! I NIKAKVI GORNJI SLOJEVI OVDE NE IGRAJU ULOGU!!!

Vlažnost je u proseku povećana samo zbog nečega što zadržava toplotu koja bi inače otišla u stratosferu. A šta li to zadržava toplotu...hmmmm..da nije CO2? Jeste!

Dao sam ti studiju koja lepo pokazuje da beton otpusta vlagu i aerosoli.

Kada ces se uzobiljiti i shvatiti ovo ozbiljno? Nisi ni procitao ono sto sam postavio!

Te vlaga, te povratna sprega, te zagrevanje gornjih slojeva i to sve mesas sa CO2, a nikakve veze jedno s drugim! Ti covece vrtis jedno isto u krug, a niti si mi pobio ono sto sam ja pisao o betonu, niti jednim jedinim postom, nista od toga..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Samo čista logika. Mire, uticaj betona se gubi na par metara.

Kao drugo, vlaga je samo zbog zadržane toplote a ne povećane toplote. Da je beton recimo jedini koji emituje toplotu(a nije uopšte nikakav faktor) sva povećana toplota bi izašla izvan troposfere i ne bi se vraćala na zemlju. Povraćaj toplopte je samo zato što je nešto zadržava. A to je povećan CO2. A ona onda zagreva mora i okeane i veća su isparavanja. Prosto.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Samo čista logika. Mire, uticaj betona se gubi na par metara.

Postoje različite logike. A logika koja proturiječi Božjim prirodnim zakonima je 'logika za onu stvar'. A ova tvoja logika uproturiječi 'Božjem zakonu termodinamike', koji kaže da energija ne može nestati i ne može se izgubiti. Tako se ni energija betona ne može niti izgubiti niti nestati - ona naprosto zagrijava i zrak i sve drugo u svome okružju. :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ona nije nestala. Već je minorna, dok ona dopre na 10 kilometara, ona prosto nema nikakvu snagu. Ako izgubi na samo par matara, kako može imati na 10 kilometara?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Vidimo da meteorologija tj. struka po ovom pitanju jasno govori da je taj uticaj minoran i da ima realan uticaj na samo nekoliko metara.

Ti sada možeš nastaviti iznositi ono što veruješ i što bi voleo da je tako, ali struka je jasna.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Vidimo da meteorologija tj. struka po ovom pitanju jasno govori da je taj uticaj minoran i da ima realan uticaj na samo nekoliko metara.

Ti sada možeš nastaviti iznositi ono što veruješ i što bi voleo da je tako, ali struka je jasna.

Sada osim Božjeg zakona termodinamike vrijeđaš i struku, jer lažeš o njoj. Jer struka priznaje ovaj zakon.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pa zašto meteorolozi tvrde da je na udaljenosti od nekoliko metara na travnatoj površini temepratura realna i zaštićena od svih uticaja?

Natrag