- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
i onima koji su preboljeli covid
Pa? Šta sam rekao drugačije? Oni nevakcinisani koji su preležali Covid. Znači ne samo vakcinisani. To je bilo pre samo godinu-dve a zaboravio si već.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
i onima koji su preboljeli covid
Znači ne samo vakcinisani. To je bilo pre samo godinu-dve a zaboravio si već.
A zašto su cijepljenima uopće davali "Covid propusnice", kad uopće nisu testirali i nisu znali zaustavlja li cjepivo širenje virusa. Vidi:
Sve smo pojasnili ranije.
Kome? Osim toga, ja od tebe nisam tražio pojašnjenje nego odgovor. Dakle, evo još jednom:
Na pitanje jednog europarlamentarca: "Je li cjepivo Pfizer protiv COVID-a testirano na zaustavljanje prijenosa virusa prije nego što je ušlo na tržište", direktorica Pfizera odgovara - vidi donju sliku.:
Pogledajte prilog 158427
Zato ja sada tebe pitam - A zašto su onda cijepljenima uopće davali "Covid propusnice", kad direktorica Pfizera ovdje prizna da uopće nisu testirali i nisu znali zaustavlja li cjepivo širenje virusa?
Uhvatio si se za ne važnu stvar oko propusnica.
No, hvatanje za određene izjave, van konteksta, i sa cepidlačenjem nepotrebnim je odlika dokonih ljudi.
Davanje propusnica, da cijepljeni šetaju kuda ih volja, a to cjepivo ne štiti od prijenosa virusa, jeste zločin, teroristički čin. To je isto da se umno poremećenima "daju propusnice" da s oružjem šetaju gdje god ih volja. Ti zaista nisi 'sav svoj'.
Ti zaista nisi normalan, što je van konteksta? Čovjek pita: "Je li cjepivo Pfizer protiv COVID-a testirano na zaustavljanje prijenosa virusa prije nego što je ušlo na tržište", a direktorica Pfizera direktno odgovara - NE.
Zato ja ponovo pitam - A zašto su onda cijepljenima uopće davali "Covid propusnice", kad direktorica Pfizera ovdje prizna da uopće nisu testirali i nisu znali zaustavlja li cjepivo širenje virusa?
Ne mešaj kovid propusnice kada se znalo da sprečava širenje u izvesnoj meri i početak vakcinacije. Smisao propusnica je u tome da se znalo da vakcinisani manje šire virus što su studije i pokazale.
Bojim se da ti ne znaš tačno šta je ko rekao i šta je kontekst rečenoga. Sprečavanje širenja zaraze se ne radi jer to nije cilj vakcine. Cilj je ono što je zaista postigla a to je da 95% smrti su sprečene od onih koji su ležali u bolnici.Lažeš da se znalo da cjepivo i u najmanjoj mjeri spriječava širenje virusa, jer u gornjem videu direktorica Pfizera priznaje da nisu radili nikakva ispitivanja o tome prije cijepljenja.
Bojim se da ti ne znaš tačno šta je ko rekao i šta je kontekst rečenoga. Sprečavanje širenja zaraze se ne radi jer to nije cilj vakcine. Cilj je ono što je zaista postigla a to je da 95% smrti su sprečene od onih koji su ležali u bolnici.
Nego, znaš li da smo mi na Balkanu skloni teorijama zavere inače? To je odlika balkanskog mentaliteta. Recimo, teorije o tome da je vakcina data radi depopulacije kod nas na Balkanu veruje 50% ljudi. A znaš li koliko recimo u Skandinaviji ili Danskoj, Holandiji koje su uzgred i najbogatije i najuređenije države?