- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Nađi gde su se apostoli zalagali za zabrane? Gde su išli na ulicama i potpaljivali rulje protiv bilo koga za koga se smtaralo da je devijantan? Ako nađeš, ti si upravu a ja ne.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Nađi gde su se apostoli zalagali za zabrane? Gde su išli na ulicama i potpaljivali rulje protiv bilo koga za koga se smtaralo da je devijantan? Ako nađeš, ti si upravu a ja ne.
Sve su to odraddili u "svom prostoru" koji su dobili od države za to svoje šetanje i time tebe ili mene nikako ne mogu ugroziti tj. nametnuti svoje. Nemoj praviti paniku tamo gde je nema.
Vidi se ko zastupa apostolski pristup a ko ne.
Nisi. Nađi mi u javnim(uličnim) propovedima apostola gde su pozivali svetovne vlasti na zabranu devijacija i gde su okupljali mase da brane hrišćanske vrednosti?
Dj 7,51-58: Tvrdovrati i neobrezanih srdaca i ušiju, vi se uvijek opirete Duhu Svetomu: kako oci vaši tako i vi! Kojega od proroka nisu progonili oci vaši? I pobiše one koji su unaprijed navijestili dolazak Pravednika čiji ste vi sada izdajice i ubojice, vi koji po anđeoskim uredbama primiste Zakon, ali ga se niste držali.« Kad su to čuli, uskipješe u srcima i počeše škripati zubima na njega. Ali on, pun Duha Svetoga, uprije pogled u nebo i ugleda slavu Božju i Isusa gdje stoji zdesna Bogu pa reče: »Evo vidim nebesa otvorena i Sina Čovječjega gdje stoji zdesna Bogu.« Vičući iza glasa, oni zatisnuše uši i navališe jednodušno na njega. Izbaciše ga iz grada pa ga kamenovahu.
Gde Stefan traži zabranu bilo čega i poiziva vlasti da zabrane nešto?
Uopteno, za svaki greh. Traži kao i svi proroci što su govorili.
Neg, gde traži podršku vlasti i zabrane? To mi ne odgvooraš nikako. Izvoli.