Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Itekako mogu, asimptomatski, da prenose virs. Naravno, dok pričaju već kapljične infekcije izlaze, ne moraju da se zakašlju
I kad ispustis gas iz stomaka isto ispustas virus, prolazi kroz masku jer osecas miris...
O cemu mi onda pricamo?
Baci maske u smece, sta ih nosis, nisu delotvorne!
Inače, kako bi se razboljevali ljudi virusom a bili u konaktu sa nekim sa asimptomatskim slučajevima.
Ko kaze da se ljudi razboljevaju od asimptomatskih prenosioca? Dokazi naucnom studijom?
Ovo su takve budalastine da je to nenormalno!
"Asimptomatski slučajevi mogu se smatrati 'tamnom materijom' epidemije“, smatra profesor Nil Hol, direktor Instituta Erlham.
Bas," teorija crne rupe", kao analni otvor sto je..
„Ako imamo ljude koji ne znaju da su bolesni i koriste javni prevoz ili zdravstvene usluge, to će neizbežno povećati prenos virusa“, dodao je
Gde je tu dokaz da su oni uzrok zaraze?
Otkud ti znas da si bas u autobusu pokupio a ne na ulici sa zemlje?
Prema jednoj studiji objavljenoj u uglednom časopisu Nauka (Science), čak 4 od 5 slučajeva koronavirusa u Kini zarazili su ljudi koji sami nisu znali da su zaraženi. Takođe, u masovnom testiranju na Islandu 43 odsto pozitivnih nije imalo simptome bolesti u tom trenutku."
Lazu! Nije radjena nikakva naucna studija koja bi ovo potkrepila! Naucna studija se radi u strogo kontrolisanim uslovima!
Dakle, nemas nista!
Ni ja se nisam zarazio premda sam pokusavao namerno!
Trenutno na poslu dvoje imaju Covid. Cim su primetili simptome otisli su na bolovanje, asimptomatski su bili danima, i opet nema epidemije a veliki je broj radnika! Pri tom se dolazi u bliski kontakt neprestano, koristi se zajednicki pribor, i ne vodi se racuna o higijeni (vecina ne vodi)..
Po tebi, mi bi svi trebali da smo zarazeni!
Jer ovi su asimptomataski bili danima! Pogotovo ja dolazim u kontakt sa svim zaposlenima, jer moram! Mozda ima i sada asimptomatskih slicajeva, pa opet nema epidemije!
I to nije prvi put! Bilo je bar 10 slucajeva do sada, i nikad se nije prosirilo na radnom mestu, sto obara sve tvoje tvrdnje o "asimptomatskom prenosenju"!
Inace, sta ces sa kruzerom "Diamond Ross", ovaj primer pokazuje da je smrtnost ispod 0,02% sto je na nivou obicne gripe!
Zasto dramite i sirite paniku, zasto sprovodite mere kad je smrtnost na nivou obicne gripe! I to ne dokazuje samo ovaj primer, vec je tako sirom sveta..
"Ključ je u tome, ističe Gandi, što SARS-CoV-2 proizvodi mnogo viši broj čestica u gornjem delu respiratornog sistema nego drugi virusi - posebno u nosu i ustima. Odatle, naravno, virus lako odlazi u okolinu preko respiratornih kapljica (sline i pljuvačke), i to ne samo kašljanjem i kijanjem već i govorom, čak i samim disanjem, kao i fizičkim kontaktom ili kontaminiranjem površina koje drugi diraju."
Opet nijedna naucna studija koja bi ovo potkrepila! Sve sami novinski clanci i" rekla kazala"..
Ja bih dodao, da virus silazi i u digestivni trakt i odlazi u guzu, pa kada ispustas gasove kroz guzu, takodje mozes smradom da zarazis osobe oko sebe!
Ne treba se plasiti samo "izdisanja" nego i ispustanja gasova.. Jos gore je sto od toga "peku oci", pa se i kroz oci mozes zaraziti!
Pvo nije ironija, to su pisale vase novine..
Toliko neozbiljnosti i gluposti se ja u svom zivotu nisam naslusao!