Koja je to tvoja religija koja ti ne dopušta da ljudima kažeš - Ne ubijajte nikoga.
Ja moram ovde odvojiti ispravan religiozni pogledna nešto od neispravnog. To što ti govoriš i iznosiš je potpuno pogrešan motiv za to da recimo žene ne abortiraju. Religija ne gleda na nerođeno potpuno jednako kao na rođeno dete. A onda pošto je taj stav sam po sebi pogrešan pogrešne su i implikacije koje iztoga proizilaze a to je da je pred Bogom neoprostiv greh svaki abortus. To je nategnuto shvatanje i može da šteti samoj religiji. Jer u ime njeno ćeš zabraniti svaki abortus i time predstaviti religiju kao neku nerazumnu stvar.
No, ispravno je da religija ne gleda jednako na rođeno i nerođeno dete. To je osnovna premisa odakle treba onda izvući pravilne implikaciije. A one su da sam po sebi abortus nije neoprostovi greh. Ali, sada nećemo ići u krajnost i proglasiti svaki abortus potpuno ispravnim. Upravo ćemokao verujući pravilno shvatajući ove stvari izaći sa jedinom razumnom izjavom a to je da iako abortus nije strogo zabranjen u Bibliji, ali na osnovu onoga što znamo da smo odgovorni pred Bogom za naše postupke radićemo na tome da edukujemo žene da se ne odluče svojom slobodnom voljom na abortus. Nećemo ih plašiti večnim paklom, neoprostivim grehom i sličnim već ćemo ih pozvati da to dobrovljno odluče ukazujući na prednosti rađanja i blagoslova rođenog. Vidiš li razliku? Jedan pogeld, mračan potpuno, zabranjuje svaki abortus preteći paklom, dok drugi razuman, ne preti paklom, ne usađuje strah u ženu već budi njenu savest i ona onda dragovoljno odlučuje da rodi.
Razlika je nebo i zemlja. Tako ostavljamo na savesti svakome, dajemo lični primer moralnosti u svim drugim stvarima, ljudi to vide i obraćaju se. Jedan spontani i ubedljiv način a to je ono kako Bog sam deluje. Plašenjem večnim paklom, uterivanjem straha u žene i pri pomisli na toko nešto ne da neće ih učiniti sposobnim da donesu ispravnu odluku, već će ih još više učini buntovnim u donošenju iste.
Ti prosudi sam, koji je put ispravniji.