Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Citiraj znanstveni autoritet na koji se za ovo pozivaš.

Razmišljaj logično. Dakle, dete je u stomaku isključivo zavisno od majke tj. nije jedinka. Ono je u tom kontekstu deo žene a ne nešto posebno. Kada prestane biti deo žene, rođenjem ono je jedinka jer sada živi biološki nezavisno od majke. Tada je organizam za sebe.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Razmišljaj logično. Dakle, dete je u stomaku isključivo zavisno od majke tj. nije jedinka.

To što je dijete u prvih devet mjeseci ovisno o svojoj majci, to nije dokaz da to dijete nije osoba. Svako ljudsko biće stvoreno je na Božju sliku, a tu jedinstvenost i origanalnost svakoga čovjeka Bog obilježava jedinstvenim DNA genom. Majka i dijete imaju dva potpuno različita DNA obilježja. Dakle, dijete je od svoga začeća ljudska osoba.

A ova tvoja konstrukcija - "dete je u stomaku isključivo zavisno od majke tj. nije jedinka", zaista je imbecilna. Na primjer, svi ljudi na zemlji isključivo ovise o tome ima li kisika na zemlji, ali samo će budala iz ovoga zaključiti kako mi onda nismo osobe, nismo zasebne jedinke.

Ono je u tom kontekstu deo žene a ne nešto posebno. Kada prestane biti deo žene, rođenjem ono je jedinka jer sada živi biološki nezavisno od majke. Tada je organizam za sebe.

Znači, ostaješ i inzistiraš i dalje na svom idiotizmu - dijete se može slobodno ubiti još na putu do rodilišta, jer je tada još uvijek samo dio žene, a ne osoba (jedinka)!?!?!?!?

P.S. I nisi mi odgovorio jesi li patentirao ovu sotonsku misao?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Odlučeno, već rekoh.

Upravo tim nametanjem religijske zajednice prave kontraefekat. Samo posvećen život koji ljudi vide, donosi plodove i ljudi se obraćaju kada vide to. Zakonskim nametanjem sve suprotno.
Religija je ta koja je nametnula svoja pravila kao zakon,ali i vise.
Papa je sebe proglasio namesnikom Isusa Hrista na zemlji,tako da on smatra da ima odobrenje da promeni i Bozje zapovedi...
Naravno drzava i narod zele da se ispune i njihove zelje koje su ispred Bozjih zapovedi ,pa se stvaraju raznorazni zakoni i kompromisi.
Ovi danas sto se zovu Hriscanima nemaju ni slovo H od hriscanstva sem na papiru.
Svih Bozjih zapovedi su se odrekli ,od izbacivanja Jehove ,preko odobravanje ratova,kurvarstva,neverstva,a sad nakon toliko godina dozvoljenog abortusa ,sad hoce da budu "hriscani" :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
To što je dijete u prvih devet mjeseci ovisno o svojoj majci, to nije dokaz da to dijete nije osoba. Svako ljudsko biće stvoreno je na Božju sliku, a tu jedinstvenost i origanalnost svakoga čovjeka Bog obilježava jedinstvenim DNA genom. Majka i dijete imaju dva potpuno različita DNA obilježja. Dakle, dijete je od svoga začeća ljudska osoba.

Svaki organ čovekov je deo DNK čoveka. Tako da to sa DNK nije argument.

Slika Božija je odrastao čovek. Kada je Bog stvorio Adama nije ga stvorio kao bebu već kao odraslog čoveka. On je tada bio slika Božija. Čovek koji je sposoban da uspostavi odnos sa Bogom, jeste slika Božija. Ne treba nikako ove stvari mešati.

Dakle, što se ovoga tiče, jasno je da biološki dete zavisno od majke nije jedinka za sebe. To postaje kada prestane biti od majke biološki zavisno.

Znači, ostaješ i inzistiraš i dalje na svom idiotizmu - dijete se može slobodno ubiti još na putu do rodilišta, jer je tada još uvijek samo dio žene, a ne osoba (jedinka)!?!?!?!?

Nikada bio na tom stajalištu. Ja lično se zalažem da se dete sačuva, osim ako je majka u opasnosti za život. I nemoj ponavljati se i vrteti kao ploča izmišljenu laž.

I nisi mi odgovorio jesi li patentirao ovu misao?

Biblija pravi razliku upravo po ovom pitanju. 2. Mojsijeva 21,22.23 ukazuje da za smrt deteta u stomaku ide novčana kazna dok za smrt žene smrt čoveka. To je u skladu sa naukom i zdravorazumskog razmišljanja. Ne može se uisti rang staviti dete u stomaku i rođeno dete.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Znači, ostaješ i inzistiraš i dalje na svojoj tezi - dijete se može slobodno ubiti još na putu do rodilišta, jer je tada još uvijek samo dio žene, a ne osoba (jedinka)!?!?!?!?

Nikada bio u tome. Ja rekoh, samo ako je žena ugrožena životno. A slobodu drugih ne smem i ne mogu sprečiti, posebno ne lažnoreligioznim sentimentom. Jer time i religiju kompromitujem.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nikada bio u tome. Ja rekoh, samo ako je žena ugrožena životno. A slobodu drugih ne smem i ne mogu sprečiti, posebno ne lažnoreligioznim sentimentom. Jer time i religiju kompromitujem.

Koja je to tvoja je*bena religija koja ti ne dopušta da ljudima kažeš - Ne ubijajte nikoga.

Inače si beskrajno licemjeran. Optužuješ druge za ono što ti činiš - ti tražiš da država donese zakone koji, će biti u skladu s tom "tvojom je*benom religijom" koja dopušta ubijanje djece.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Koja je to tvoja religija koja ti ne dopušta da ljudima kažeš - Ne ubijajte nikoga.

Ja moram ovde odvojiti ispravan religiozni pogledna nešto od neispravnog. To što ti govoriš i iznosiš je potpuno pogrešan motiv za to da recimo žene ne abortiraju. Religija ne gleda na nerođeno potpuno jednako kao na rođeno dete. A onda pošto je taj stav sam po sebi pogrešan pogrešne su i implikacije koje iztoga proizilaze a to je da je pred Bogom neoprostiv greh svaki abortus. To je nategnuto shvatanje i može da šteti samoj religiji. Jer u ime njeno ćeš zabraniti svaki abortus i time predstaviti religiju kao neku nerazumnu stvar.

No, ispravno je da religija ne gleda jednako na rođeno i nerođeno dete. To je osnovna premisa odakle treba onda izvući pravilne implikaciije. A one su da sam po sebi abortus nije neoprostovi greh. Ali, sada nećemo ići u krajnost i proglasiti svaki abortus potpuno ispravnim. Upravo ćemokao verujući pravilno shvatajući ove stvari izaći sa jedinom razumnom izjavom a to je da iako abortus nije strogo zabranjen u Bibliji, ali na osnovu onoga što znamo da smo odgovorni pred Bogom za naše postupke radićemo na tome da edukujemo žene da se ne odluče svojom slobodnom voljom na abortus. Nećemo ih plašiti večnim paklom, neoprostivim grehom i sličnim već ćemo ih pozvati da to dobrovljno odluče ukazujući na prednosti rađanja i blagoslova rođenog. Vidiš li razliku? Jedan pogeld, mračan potpuno, zabranjuje svaki abortus preteći paklom, dok drugi razuman, ne preti paklom, ne usađuje strah u ženu već budi njenu savest i ona onda dragovoljno odlučuje da rodi.

Razlika je nebo i zemlja. Tako ostavljamo na savesti svakome, dajemo lični primer moralnosti u svim drugim stvarima, ljudi to vide i obraćaju se. Jedan spontani i ubedljiv način a to je ono kako Bog sam deluje. Plašenjem večnim paklom, uterivanjem straha u žene i pri pomisli na toko nešto ne da neće ih učiniti sposobnim da donesu ispravnu odluku, već će ih još više učini buntovnim u donošenju iste.

Ti prosudi sam, koji je put ispravniji.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja moram ovde odvojiti ispravan religiozni pogledna nešto od neispravnog. To što ti govoriš i iznosiš je potpuno pogrešan motiv za to da recimo žene ne abortiraju. Religija ne gleda na nerođeno potpuno jednako kao na rođeno dete.

Koja to religija na nerođeno dijete gleda kao na slijepo crijevo, ili kao na ženin zub pa je samo stvar žene što će s njime napraviti. Kršćaninu je svaki život jednako vrijedan, tako vjeruje i naučava Kristova crkva od početka.

To je nategnuto shvatanje i može da šteti samoj religiji. Jer u ime njeno ćeš zabraniti svaki abortus i time predstaviti religiju kao neku nerazumnu stvar.

Vjera kršćana drugima (i vama boljševičkim bludničarima) izgleda još gore od nerazumne stvari. 1 Kor 1,23: mi propovijedamo Krista raspetoga: Židovima sablazan, poganima ludost.

No, ispravno je da religija ne gleda jednako na rođeno i nerođeno dete. To je osnovna premisa odakle treba onda izvući pravilne implikaciije.

Postoji tisuće religija na svijetu. Meni je važna samo jedna - kršćanska. Briga me za tvoju pogansku religija, i sve ostale, koja dopušta da se dijete ubije u utrobi majke još dok ide u rodilište.

A one su da sam po sebi abortus nije neoprostovi greh.

Samo je hula na Duha Svetoga neoprostiv grijeh. Dakle, Bog će ljudima opraštati i grijehe ubojstva, pa tako i grijehe ubojstva nerođene djece.

Ti prosudi sam, koji je put ispravniji.

Ja to oduvijek znam. To je put zaštite svakog ljudskog života - od njegova začeća pa do prirodne smrti.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Koja to religija na nerođeno dijete gleda kao na slijepo crijevo, ili kao na ženin zub pa je samo stvar žene što će s njime napraviti. Kršćaninu je svaki život jednako vrijedan, tako vjeruje i naučava Kristova crkva od početka.

2. Mojsijeva 21,22.23 ne daje za pravo ovakvom stavu koji iznosiš. On ide u prilog onome što ja govorim a to je da nije izjednačen rođeni čovek sa nerođenim.

Natrag