Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ostareo i oboleo čovek nije u drugom organizmu već je jedinka. On ne zavisi od drugog organizma i nije deo istog. On je organizam za sebe.

Čovjek u komi je u potpuno drugom 'organizmu', bez obzira što nije u drugom čovjeku. Dakle, prema vama "bludničarima", jednako kako se može ubijati djecu, može se ubijati i bolesnike.

Dete pak u stomaku je deo drugog organizma. Ono od drugog organizma prima vazduh, hranu i sve ostalo.

I bolesnik na aparatima također da bi preživio sve prima od drugog umjetnog organizma.

Dakle, dete u stomaku nije jedinka dok je stariji čovek jedinka za sebe.

Ja ti gore pokaza da gluposti pričaš. Potpuno jednako i dijete i bolesnik ne mogu samostalno živjeti.

Zato je u biološkom smislu dete u organizmu žene deo tog istog organizma a ne samostalna jedinka.

Svaka jedinka ima jedinstvenu i neponovljivu svoju vlastitu DNA. Majka i dijete imaju različite DNA, dakle, majka i dijete su od samog začeća dvije potpuno različite i zasebne ljudske osobe. Po ovome što ti pričaš, očito je da si ti notorna neznalica i zapravo neuračunljiva osoba.

Jesi li ti svjestan gluposti i ludosti koju si gore napisao - dijete nije jedinka (osoba) sve dok je u majčinoj utrobi. Znaš li kakve su reperkusije ovoga tvog idiotizma? Po ovom tvom idiotizmu i krvološtvu, sat vremena prije rođenja smije se ubiti dijete, jer ono još uvijek nije jedinka (osoba) jer je potpuno ovisno o majci. Ovo ti tvrdiš. Ti zaista nisi normalna i uračunljiva osoba, bludničaru koji bi subotarskom Molohu i Balu žrtvovao nevinu dječju krv.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Čovjek u komi je u potpuno drugom 'organizmu', bez obzira što nije u drugom čovjeku

Ne izmišljaj i ne pričaj nepovezano.

Ja ti gore pokaza da gluposti pričaš. Potpuno jednako i dijete i bolesnik ne mogu samostalno živjeti.

Razlika: Star i bolestan je organizam koji ne zavisi od drugog organizma u organskom smislu. Dete zavisi.

Razlika presudna. To bi bilo to.

U biološkom smislu je tako. A zato i Biblija pominje ženu a ne dete u kontekstu povrede. Jer i Biblija ukazuje na biološku poveznost i zavisnost deteta od žene.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Razlika: Star i bolestan je organizam koji ne zavisi od drugog organizma u organskom smislu. Dete zavisi.

OK. Dijete nije jedinka (osoba) sve dok je u majčinoj utrobi. Dakle, sat vremena prije rođenja smije se ubiti dijete, jer ono još uvijek nije jedinka (osoba), još je potpuno ovisno o majci. Reci mi, kako ti se mozak ovoga dosjetio? Da nije prokuhao. Što sve bludničaru može pasti na pamet to nije moguće ni zamisliti.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tebi mozak ne prihvata(ne želi da prihvati) jednostavne činjenice.

To je prosto, i to dalje tu nema šta da se filozofira.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tebi mozak ne prihvata(ne želi da prihvati) jednostavne činjenice.

To je prosto, i to dalje tu nema šta da se filozofira.

Ja sam tebe potpuno razumio. Ti tvrdiš da dok voziš ženu u rodilište još uvijek imaš vremena udariti je nogom u trbuh i ubiti dijete i abortirati ga, jer to dijete u tom trenutku nije osoba s obzirom da je još uvijek u organizmu druge osobe i tako potpuno ovisno o drugoj osobi. Vidiš da sam ja tebe potpuno razumio.

P.S. A ako mi vrana pamet popije, možda ću i ja misliti ovako kao ti.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nisi ti odgovorio na jedno pitanje. Vešto ga izbegavaš. Da li bi dopustio abortus ženi u slučaju da preti opasnost da žena može umreti? Dakle, da li postoji i jedan slučaj kada bi ti dopustio abortus tj. opravdao?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nisi ti odgovorio na jedno pitanje. Vešto ga izbegavaš. Da li bi dopustio abortus ženi u slučaju da preti opasnost da žena može umreti? Dakle, da li postoji i jedan slučaj kada bi ti dopustio abortus tj. opravdao?

Onda se ide na prijevremeni porod djeteta, a ne na ubojstvo djeteta. Jer, abortus = ubojstvo.

Nego, vrlo je interesantna ova tvoja tvrdnja kako se dijete može ubiti (abortirati) još dok ženu voziš u rodilište. Veliš, dokle god je dijete u ženinoj utrobi, to nije posebna jedinka (osoba), nego naprosto samo dio žene s kojim žena može što god je volja. Dakle, voziš je da rodi, staneš na semaforu iziđeš i mlatneš ženu po trbuhu, i vozi nazad kući. Imao si to pravo ubiti, to nije bila osoba, jedinka kako ti kažeš.

P.S. Čuj, Jovane, jesi li ti probao patentirati ovu svoju veleumotvorinu?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nego, vrlo je interesantna ova tvoja tvrdnja kako se dijete može ubiti (abortirati) još dok ženu voziš u rodilište. Veliš, dokle god je dijete u ženinoj utrobi, to nije posebna jedinka (osoba), nego naprosto samo dio žene s kojim žena može što god je volja. Dakle, voziš je da rodi, staneš na semaforu iziđeš i mlatneš ženu po trbuhu, i vozi nazad kući. Imao si to pravo ubiti, to nije bila osoba, jedinka kako ti kažeš.

Nisam ja rekao da se dete ubije, niti na to pozivam. Dakle, samo govorim o biološkoj zavisnosti od organizma majke tog deteta. Sa biološkog aspekta dete nije jedinka već je deo majke, koja u tom smislu ima na osnovu tog prirodnog prava da odluči šta će učiniti sa plodom jer je ono deo nje. U istom rangu kao bilo koji deo njenog tela.

Tako da sa biološkog aspekta ne stoji vaša tvrdnja da je ono u tom trenutku jednako sa makom tj. rođenima. Nije. To je taj ekstremni narativ na koji se pozivate a koji osporava sama priroda.

No, i pored toga, moj lični stav ali i stav većine nas koji smatramo da je abortus u kontekstu iznesenog pravo žene, ne pozivamo da žena to i učini. Isključivo ako je žena ugrožena životno i ako ne postoji druga mogućnost.

Onda se ide na prijevremeni porod djeteta, a ne na ubojstvo djeteta. Jer, abortus = ubojstvo.

Dobro, i to je jedno rešenje. No, nekada to isto može biti opasno za ženu. Nije to jedini način. Najbolje je prepustiti lekarskoj struci da da svoje viđenje.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nisam ja rekao da se dete ubije, niti na to pozivam. Dakle, samo govorim o biološkoj zavisnosti od organizma majke tog deteta. Sa biološkog aspekta dete nije jedinka već je deo majke, koja u tom smislu ima na osnovu tog prirodnog prava da odluči šta će učiniti sa plodom jer je ono deo nje. U istom rangu kao bilo koji deo njenog tela.

Citiraj znanstveni autoritet na koji se za ovo pozivaš.

Tako da sa biološkog aspekta ne stoji vaša tvrdnja da je ono u tom trenutku jednako sa makom tj. rođenima. Nije. To je taj ekstremni narativ na koji se pozivate a koji osporava sama priroda.

Znanstveni autoritet za ovo, molim. (Miroljuba Petrovića i Jovana Deretića ti ne prihvaćam kao autoritete, znam da ih voliš.

No, i pored toga, moj lični stav ali i stav većine nas koji smatramo da je abortus u kontekstu iznesenog pravo žene, ne pozivamo da žena to i učini. Isključivo ako je žena ugrožena životno i ako ne postoji druga mogućnost.

Pravo žene na ubijanje ne postoji. Ni vlastitog djeteta.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pravo žene na ubijanje ne postoji. Ni vlastitog djeteta.

Ne radi se o pravu na ubijanje, već prirodnom pravu odlučivanja sa svojim telom kako želi. Nedavno si zastupao tezu da treba dopustiti čoveku da radi sa svojim telom šta želi(pozivao si se na ustavna prava) . Gde je sada ta tvoja parola? Kako sada žena ne može isto uraditi?

Natrag