Tajland

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Zagrejte se uz lepote Puketa

Zagrejte se uz lepote Puketa

Srbija je zavejana, temperature su daleko ispod nule, leto nam izgleda tako daleko... Ugrejte se uz divne letnje prizore.

215812_news10290_f.jpg

Eh, kad bismo mogli da uskočimo u sliku...

Puket je ostrvo na Tajlandu. Sa kopnenim delom je povezan sa dva mosta. Priroda je kao iz bajke, prosto neopisiva. Neponovljivo iskustvo predstavlja kupanje u jatu egzoticnih ribica kao i hranjenje istih iz ruke. Tajland je, pored drugih stvari, poznat i po ronjenju.


Izvor: S media


 
Poslednja izmena od urednika:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Bangkok: Hotel među krošnjama

Bangkok: Hotel među krošnjama

Ako niste ljubitelj saobraćajnih gužvi, po kojima je Bangkok čuven, možete da pobegnete - na drvo! Novi hotel smešten u krošnjama je samo nekoliko kilometara udaljen od centra tajlandske prestonice i nudi nesvakidašnji ugođaj.

1.jpg
Hotel u krošnjama

Bangkok Tree House je odlučio da do krajnjih granica pomeri "ekološku usklađenost” a da i dalje ponudi stilizovanu dobrodošlicu svcojim gostima.

Kada uzmete brodić preko široke zelene Čao Praja reke, stižete u sasvim drugi svet. Možda i drugi vek. Pra Pradaeng je kruškoliki deo zemlje nastao od meandra Čao Praje gde se život odvija kao i pre 200 godina.

U blizini hotela-butika sa 12 soba nalaze se močvara, plantaže voća i ribarske kućice.
Kada prođete voćnjake od papaje i kokosa, nailazite na sobe izgrađene od bambusa, čelika i stakla. One su povezane drvenom stazom sa restoranom i bazenom. Jedna "soba” je bez zidova i tavanice i gosti mogu da spavaju pod zvezdama.


Hotel je ideja 36-godišnjeg Jirajua Tuljanonda, čija majka drži predivni Old Bangkok Inn u gradu. Iako je Jiraju rođen u Bangkoku, sve do 2006. nije čuo za Pra Pradaeng kada ga je Time Magazine nazvao najboljom urbanom oazom Azije.

Za doručak dobijate sveže ceđeni sok od kokosa, čaj, tost, jaja i sedam vrsti tropskog voća.

Od 2013. godine, svaki gost koji dođe biciklom dobija 15% popusta.

Izvor: B92




 
Poslednja izmena od urednika:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Bajkovito jezero koje oduzima dah

Na severoistoku Tajlanda, na području Udon Thani, smešteno je Jezero crvenih lotosa, za koje uglavnom znaju lokalci. Oni koji su ga posetili kažu da ne izgleda kao da je s ovoga sveta.

2jg84df.jpg


Predivno jezero prekriveno je ružičastim lotosovim cvetovima dokle pogled seže. Lokalno stanivništvo jezero koristi svakodnevno za pecanje, skupljanje puževa i stabljika lotosa, koje su često glavni sastojak u jelima.

Jezero crvenih lotosa najbolje je posetiti u periodu od decembra do februara, a možete se i provozati drvenim čamcem uz lokalne seljake i ribare.

Stabljike i seme lotosa su jestivi, a u ovim krajevima često su na meniju. Osim što je jestiv, lotos je bitan budistima kao simbol čistoće i prosvetljenja.

Osim lotosima, jezero je dom 80 vrsta ptica, uključujući i nekoliko ugroženih vrsta, poput sive čaplje.


(Vestionline)
 
Natrag
Top