Sygic se na moje opste iznenađenje dosta popravio....
Testirao sam verziju
Sygic 24.1.1-2295 i
Sygic Truck BETA sa najnovijim HERE Mapama Mart 2024 i nemam zamjerku.
Zadnjih godinu do dvije ako se varam...bilo je stvarno prava vrsta entuzijazma..voziti sa Aura itd. Ali evo zadnjih dana imao sam nekakvih obaveza u Berlinu pa sa sjevera DE vozio za Berlin. Uz brdo radova, zatvorenih cesta Aura a i sam Truck Beta odlradili su posao bolje nego Google Maps. Naravno dosta zahvaljujuci TomTom Traffic sistemu.
Ne smijemo zaboraviti dzaba sav traffic ako algoritam rutiranja/mape nije/nisu kako treba.
Prvi puta sam odbio izabrati rutu koju daje Google Maps i izabrao rutu koju nudi Sygic i nisam se pokajao.
- Super rutira
- Super pokazuje traku u kojoj se treba prestroijti jer radovi, suzavanje, veliki broj traka
- Nova ruta na osnovu traffic info
- Odlicno i tacno (99.5%) oznacene dozvoljenje brzine i najava o promjeni brzine puta
Znam da vecina navigacija radi dobro u DE ali znao je Sygic da prolazi kroz avlije, parkinge itd ali vise ne.
Probao sam i neke rute koje znam i planiram na Balkanu od Dubrovnika, Novog Sada, Sarajeva, Slavonije i nemam primjedbu na route koje Nudi Sygic.
Jedno je sigurno da dokle god budu radile mape Here sa ovom verzijom
Sygic 24.1.1-2295 ja verziju programa necu mjenjati jer poznavajuci Sygic vrlo brzo ce oni nesto da opet mjenjaju i pokvare vec ispravnu stvar.
Jedino sto ja rucno sebi pravim/konvertujem/filtriram i ubacujem je
nt_offflinespeedcam.dat u speedcams folder.
Ove zadnje mape
HERE 2024.03 radi sve kako bi trebale.
Sve radi
- Mape najnovije
- Kamere rucno ubacene
- Traffic Info cak u na Balkanu (Bosna, HR, SRb) itd ne tako kvalitetno/kvantitavno kao vani ali ima sporadicnih dojava.
Nisam probao je klasicni stari
Sygic Truck nego samo Sygic Truck BETA i Aura. Ne znam kakva su vasa iskustva sa novim klasicnim verzijama Sygic Truck-a. Kolega
@bolcas ti vozis kamion sa Here Mapama.
Prvi puta nakon toliko godina (jos od 2012) sam penzionisao
iGO_Nextgen i zamjenio ga sa
Sygicom. Za sada "moje licno misljenje" iGo je pregazilo vrijeme. Ne mora znaciti da sam upravu.