Sygic Navigacija

Član
Učlanjen(a)
23.01.2010
Poruka
795
Ne vidim razlog da se DEX uzima sa arm8 aplikacije. Nema potrebe brisanja META-INF. To je signatura.
Probaj arm7 samo da potpišeš. Bez brisanja ili dodavanja.
 
Član
Učlanjen(a)
31.12.2012
Poruka
916
Samo da javim braonpasu sa sam tvoj Sygic 21.0.2 arm7 premium+ skinio i sa APK editorom promjenio glasove za kameru i ostalo i instalirao na mobitele Samsung Galaxy A70 i Xiaomi Redmi 9,oba dva imaju Android 10 i nakon instalacije ručno dodao mapu Hr,BiH-a i Srbiju i ostalo i radi bez greške i sve javlja mapu sam stavio TomTom 2022.01 verziju znači nije ništa problem a mape dodati ručno to mije najmanji problem uglavnom sve je u redu i sve radi odlično,majstorski napravljeno.
https://www.googleadservices.com/pa...=2ahUKEwixp4--wsL1AhUPgP0HHUrwDWAQ0Qx6BAgGEAE
 
Član
Učlanjen(a)
12.02.2013
Poruka
116
Moze li na sygic truck da se isklj opcija da mi u toku navigacije ne nudi "kracu rutu" jer ako ne vidim da je odbijem sam je prihvati i napravi mi problem?
 
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
916
Samo da javim braonpasu da sam tvoj Sygic 21.0.2 arm7 premium+ skinio i sa APK editorom promjenio glasove za kameru i ostalo i instalirao na mobitele Samsung Galaxy A70 i Xiaomi Redmi 9,oba dva imaju Android 10 i nakon instalacije ručno dodao mapu Hr,BiH-a i Srbiju i ostalo i radi bez greške i sve javlja mapu sam stavio TomTom 2022.01 verziju znači nije ništa problem a mape dodati ručno to mije najmanji problem uglavnom sve je u redu i sve radi odlično,majstorski napravljeno.
Kolega @mirkolj , da li si možda proveravao da li korektno radi prepoznavanje znakova ograničenja brzine. Ja sam probao i one pune verzije, a i Lite arm64-v8a, koje je postavio @braonpas. Na telefonima Huawei P20 i P30 (arm64.v8a) ne funkcioniše. Preciznije, liči da radi, može se pokrenuti, ali ne prepoznaje znakove koje gledam kao slike na računaru. Inače, te iste slike dozvoljene brzine moja licencirana verzija 21.0.2 korektno prepoznaje, to se odmah vidi i po onim oznakama kada je "uokviren" znak.

Ne vidim razlog da se DEX uzima sa arm8 aplikacije. Nema potrebe brisanja META-INF. To je signatura.
Probaj arm7 samo da potpišeš. Bez brisanja ili dodavanja.
Kolega @braonpas, ovo je informacija i za tebe da nijedna tvoja prerađena verzija 21.0.2 ne prepoznaje znak dozvoljene brzine.
Pitao si me zašto zamenjujem meta.inf i *.dex fajlove i uzimam sa tvoje verzije v8a. Jednostavno, tako sam iskustveno zaključio. Inače, nisam proučavao i ne mogu da dam tehničko objašnjenje. Ako to ne uradim, ne mogu instalirati tvoju v7a. Kada promenim meta.inf i *.dex, uspevam da instaliram aplikaciju i ona radi korektno, sve osim prepoznavanja znakova... Slike su prilogu: prva se odnosi na sve tvoje verzije 21.0.2, i pune i Lite. Druga je sa licencirane 21.0.2.
Predložio si mi da ne menjam ništa već samo potpišem tvoju v7a. To nisam probao jer zaista ne razumem da očekuješ uspeh. To bi značilo da se jednostavnim potpisivanjem moje Base apk ili tvoje prerađene može izvršiti "otključavanje" aplikacije. Nema logike, zar ne?

arm7 je samo skraćeni zapis za armeabi-v7a (zvanični)
Parse error se javlja kada je verzija apk predviđena za više izdanje Androida
Iako Sygic tvrdi da su sistemski zahtevi Andriud 5 i noviji, nije baš tako. Osim toga sa PlejStore-a isporučiće će ona verzija koja odgovara vašem sistemu i arhitekturi u telefonu. Ako postoji naravno, u suprotnom će izbaciti grešku da vaš telefon nije podržan.
Kolega @Bocky72, trebalo bi da bude kao što si objasnio. Našao sam i ovu formulaciju. Dakle, nije po definiciji ARM samo ARM64-v8a. Vidi se da može biti i armeabi. Ipak, to je stvar dogovora kako ko taj termin koristi.

As of now, there are three main CPU architectures used in Android smartphones – ARM, ARM64, and x86. Out of these three, ARM is the most common as it is properly optimized for battery consumption. ARM64 is an evolution of the original ARM architecture that supports 64-bit processing for more powerful computing, and it’s quickly becoming the standard in newer devices. Then there’s x86, which is a bit more powerful than either type of ARM CPUs, but not quite as battery-friendly, so it’s the least common of the three.
  • ARM: ARMv7 or armeabi
  • ARM64: AArch64 or arm64
  • x86: x86 or x86abi
Što se parse error tiče, ovo bi možda bilo preciznije:

The main reasons for Parse error on Android are as follows:
  • The application that you want to install is not compatible with your Android device.
  • Your device doesn’t have permission to install this app.
  • The app file you want to install is corrupt, incomplete, or damaged.
  • The installation process is blocked by antivirus or security software.
  • There is something wrong with your Android device.
  • The app you want to install has been changed.
Dakle,pomenuo si samo jedan razlog za pojavljivanje ove poruke u toku pokušaja instalacije... Ima ih dosta.

Ipak je sve ovo što sam napisao "trla baba lan..." Jer kako Sygic Aura radi, mnogima se ne dopada. I ništa ne bi vredelo da verzija 21.0.2 prepoznaje znake, čak i po cenu da se u nju moraju ručno dodati mape i glas... Često se pominje da je bitno da će nas navigacija odvesti od Tačke A do Tačke B. Nažalost, postoje primeri kada neće. Recimo, ovaj "poboljšani" Sygic predlaže, u realnoj vožnji, da iz Ulice Ace Joksimovića skrenem desno u DVOSMERNU Ulicu Drage Spasić. Moglo bi se desiti da se ne može proći jer to i nije ulica. Ali, to ide na dušu provajderima mapa, jer bukvalno svi oni (HERE, TomTom, Yandex,, GMaps) taj sokak tretiraju kao ulicu... Slika u Prilogu je sa navigacije Sygic, a kako izgleda ulaz u tu Ulicu (na video snimku je to izlaz iz nje) sami procenite. Tada sam se, samo zbog snimanja, jedva izvukao...

Izlaz iz Ulice Drage Spasić

EDIT
Moze li na sygic truck da se isklj opcija da mi u toku navigacije ne nudi "kracu rutu" jer ako ne vidim da je odbijem sam je prihvati i napravi mi problem?
Kolega @bolcas, i običan Sygic ima isti problem. Na pretposlednjoj slici se vidi da navigacija nudi novu rutu ali je plavo označeno "Accept" što znači da će se promena automatski prihvatiti ako ne tapnem na "Cancel", kao što se i desilo, poslednja slika. Pretražio sam podešavanje i ne nudi se nigde da se ovo isključi. Što je najgore, tu me vodi skoro svakog dana popodne i uvek isto. Na početku se Sygic navigaciji nije dopadala ta ruta a kada stignem do Auto-komande, dakle vrlo blizu, uvek mi nudi promenu. Koliko sam primetio nije bitno ni da li je gužva na glavnom putu ispred. Probaću da jednom isključim internet da vidim da li će tada prestati ova smešna krivudava ruta umesto normalne, označene zelenom crtom, kroz Južni bulevar. Na slici se vidi da "zelena" prava putanja nema oznaku da je gužva na njoj, tek negde iza skretanja levo...
 

Prilozi

  • Screenshot_20220122_100332_com.sygic.aura.jpg
    Screenshot_20220122_100332_com.sygic.aura.jpg
    52,1 KB · Pregleda: 27
  • Screenshot_20220122_100702_com.sygic.aura.jpg
    Screenshot_20220122_100702_com.sygic.aura.jpg
    51,3 KB · Pregleda: 9
  • Screenshot_20220117_091529_com.sygic.aura.jpg
    Screenshot_20220117_091529_com.sygic.aura.jpg
    48,7 KB · Pregleda: 10
  • Screenshot_20220119_213804_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    Screenshot_20220119_213804_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    61,4 KB · Pregleda: 11
  • Screenshot_20220119_213951_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    Screenshot_20220119_213951_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    73,6 KB · Pregleda: 24
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2012
Poruka
916
Da ti budem iskren nisam to sa prepoznavanjem znakova probao i to mi ništa ne znači važno mi je da sam uspio ubaciti glasove za brzinu i Here mape sa contentom od Nensa i radi sve bez problema sva ograničenja koja su na putu na znakovima tako i pokaziva i svaku kameru vidi i javi glasom
 
VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.618
Mislim da sam već pomeuo - za prepoznavanje znakova treba ozbiljan hardver (kamera/čipset/procesor).
To kako su sudžukovci zamislili, nijedan AI ne može sam od sebe da odradi. A što je hardver slabijih specifikacija, softveru je veći posao (opet - to vuče potrebu za mnogo mnogo jačim procesorom, što naravno proizvođač neće da stavi ako ni ostatak nije adekvatan ... i tako u krug).
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
12.02.2013
Poruka
116
Moj sygic truck je prepoznavao ogranicenja brzine i zabrane preticanja za kamion dosta solidno! Mozda je grijesio u toku rute u 5% slucajeva, meni zanemarljivo! E sad od kad sam preuzeo preko sygic-a mape, sad su tomtom, sad nemam znakove za zab preticanja i ogr brzine je malo losije. Ali samo nije bas azuran na autoputu u naseljenim mj i gradu je ok!
Znao je i meni da ponudi "krivudavu" rutu ali samo (barem mislim tako, jos testiram ali mislim da je to to) ako je uklj online saobr tj povezan tablet na net i naravno ako postoji razlog za to ali poenta je i kad je ponudio zbog nekog "zastoja" nije pogrijesio! E sad jedino kad odradi tu promjenu moze mnogo bolje tipa u par km da zavrsi posao, a ne da mi nudi 30-40km duzi put i lom koje su krivine, a meni znaci dosta cesto svaki minut, evo par dana samo pregledam rutu za svaki slucaj tj pustim net i gasim u toku rute i mislim da je to to...i onda ne nudi "bržu rutu" tokom putovanja ali evo vidjecemo u narednom periodu sta ce biti. Takodje pretrazio sve ima li opcija da se isklj to nudjenje "brze rute" ali nisam mogao naci pa zato pitam vas mozda mi je promaklo
Takodje bi valjalo da pokazuje nadmorsku visinu
I cini mi se da mi bolje rutira na "glavne puteve" tako ga drzim podesenog, a nekad i prebacim na "brze"...mada mi je najbise na "glavne" i znam da sam na locetku imao problem da mi postavi odredjenu rutu nego on ide nedje kako po njegovom odg pa sam morao da pravim "medjuodredista" da bi isao kqko meni odg, a sad lagano, moze li biti da pamti te "moje rute" pa ih sad nudi sam?
 
Poslednja izmena:
UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
2.971
SMD - TomTom 2022.02 SYGIC20 # TomTom 2021.09 # HERE 2021.12 # TomTom 2021.12 V9 + content.info

NOVO - TomTom 2022.02 SYGIC20

TomTom 2022.02 SYGIC20.x.x mape su za verzije Sygic 20.x.x
TomTom 2021.09 su mape za verzije Sygic 18.8.6 i nize verzije.
HERE 2021.12 su mape za Sygic Truck navigacije uz mogucnost koriscenja u Sygic Aura 20.x.x.
TomTom 2021.12 V9 su mape za Sygic InCar i GPS Navigation World.

Napomena - Contenet.info kojeg dobijete sa HERE 2021.12 mapama koristite za SygicTruck navigacije.
Ako želite koristiti - TomTom 2021.12 V9 - mape u verzijama Sygic Aura 20.x.x onda koristite content.info kojeg dobijete sa mapama - TomTom 2021.11 SYGIC20.x.x ili TomTom 2021.09

Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.

Napomena - Sve sto je navedeno - https://serbianforum.org/threads/sygic-navigacija.387146/post-3275554 - za koriscenje HERE mapa u SygicAura - 20xxx i dalje vrijedi.
 
Član
Učlanjen(a)
01.12.2010
Poruka
444
Pa OK. Drago mi je da neko voli moj mod.
Sygic 21.0.2 arm8 premium+
U folder com.sygic.aura\files\maps dodajte mapu. Dodajte i speedcams fajl. I kopirajte je u Android/data. Pa onda Instalirajte aplikaciju.

Info: Blokirana Sygic prodavnica. Blokirana registracija. Iz aplikacije ne azurirati mape. Uklonjena Google analitika.

Aj pa javite.
Ja instalirao, navigacija radi ali imam par stavki gde pise da mi treba premium pristup da bi radile. Jel tako i kod tebe ili samo kod mene?
 

Prilozi

  • 2022-01-27 18.42.29.jpg
    2022-01-27 18.42.29.jpg
    48,4 KB · Pregleda: 18
  • 2022-01-27 18.42.39.jpg
    2022-01-27 18.42.39.jpg
    31,8 KB · Pregleda: 19
Natrag
Top