Sygic Navigacija

Učlanjen(a)
05.12.2015
Poruka
1.282
Drugari... Povremeno koristim Sygic i nemam nesto mnogo iskustva ali ovakav problem nisam do sada imao.
Poslednju verziju koju sam koristio bila je Sygic v16.1.7 i sa njom nikakav problem.
Baze folder prebacim na sd card u folderu Maps ubacim karte koje skinem sa downloaderom pokrenem instalaciju, pokrenem Sygic i to je to nista ne pita odma prikaze karte koje su ubacene.
E sad posto je malo zastarela reko ajde da instaliram ovu sa prve strane Sygic v16.4.6.
Skinem baze folder i apk sa prve strane opet sve isto prebacim na sd card, ubacim karte instaliram apk i na prvom pokretanju odmah problem pita me gde da instalira:
1.png
Izaberem sd card posto sam tamo prebacio baze folder kliknem na install, pojavi se ovaj ekran i nikako da detektuje zemlju...
2.png
Malo sam trazio i nasao da fajlove smesta na lokaciji:
SD Card/Android/data/com.sygic.aura/files i onda tu folderi Androi, Maps, Res.
Iz nekog razloga ignorise ovaj baze folder Sygic.
3.png
Onda sadrzaj baze foldera sa prve strane i kartama koje sam skinu prebacim na tu lokaciju
SD Card/Android/data/com.sygic.aura/files znaci bez foldera Sygic samo folderi Androi, Maps, Res, i sve proradi bez problema nista ne pita i odma prikaze karte.
4.png
Potpuno se isto ponasa i kada instaliram na internu memoriju samo je onda putanja
Device storage/Android/data/com.sygic.aura/files i onda tu folderi Androi, Maps, Res.
Sad mi uopste nije jasno zasto nece da cita ovaj Sygic folder.
---
Probao sam nesto da budzim:
Vratim staru verziju sa kojom radi Sygic v16.1.7 samo sa novim kartama, onda zamenim sa baze folderom koji sam skinu sa prve strane i bez deinstaliranja znaci preko stare verzije prepisem novu Sygic v16.4.6. I onda hoce, onda radi iako se sve nalazi u baze folderu Sygic a i prilikom prvog pokretanja ne pita gde da instalira. Isto tako posle ovoga radi bez obzira gde je baze folder Sygic na sd card ili internoj memoriji.
Ima li ko ideju sta ovde uposte ne valja...

Član
Učlanjen(a)
31.12.2012
Poruka
933
Stavi sve što treba u folder sygic mape glasove i sve postavi na memoriju telefona i instaliraj apk i nakon instalacije pokreni navigaciju i onda odeš u postavke i ima opcija da sve prebaciš na sd karthcu,to napravi i sve radi 100 posto,normalno ako si neku verziju prije imao obriši sve.

Učlanjen(a)
05.12.2015
Poruka
1.282
Stavi sve što treba u folder sygic mape glasove i sve postavi na memoriju telefona i instaliraj apk i nakon instalacije pokreni navigaciju i onda odeš u postavke i ima opcija da sve prebaciš na sd karthcu,to napravi i sve radi 100 posto,normalno ako si neku verziju prije imao obriši sve.
Ok prebacio sam Sygic folder na internu memoriju i posle instalacije i pokretanja vise ne pita gde da instalira i radi odmah sve ali posle prebacivanja na sd card (iz same navigacije) vise ga nema baze folder Sygic na internu memoriju ali su karte i sve ostalo sto je bilo u njemu prebaceno na sd card na onoj istoj putanji gde sam ih i ja manuelno ubacio jos prvi put:
SD Card/Android/data/com.sygic.aura/files
tako da mu to na isto dodje.
Meni samo nije bilo jasno jer sa ovom starom verzijom Sygic v16.1.7 gde ostavim baze folder tu i ostane i ne menja mu se ni ime ni lokacija samo cita iz njega. Verovatno su nesto promenili u ovim novim verzijama.

Učlanjen(a)
19.07.2016
Poruka
86
rekao sam prije da je s novim mapama 2016.09 ETA (OVD) barem u Hrvatskoj i Sloveniji besprijekorna
Puno točnije nego ikada prije, baš ono u minutu
Međutim koliko vidim Here je izgleda zeznio mapu BiH
primjerice od mene do Sarajeva je 239 km
iGO (Q3.2016 ) pokazuje 3:41 h
prije je i Sygic pokazivao tako oko 3.5 sata, jer toliko i treba okvirno
Ali s mapama 2016.09 pokazuje pazite sada 7 sati i 36 minuta
Van pameti!!!
ETA za BiH katastrofa, ništa drugo

Član
Učlanjen(a)
27.12.2010
Poruka
167
Gde je more?

Svi skrinšotovi koji slede su napravljeni sa TeleAtlas mapama 2016.06. Na slikama su delovi mapa za gradove na moru: Edinbourgh, Le Havre, Rijeku i Šibenik. Na slici 1 (za svaki grad) se vidi morska obala i more (plavo). Na slici 2 je isti taj deo mape kao na slici 1, samo malo zumiran.
More je nestalo - nema ga.

Posle kraćeg istraživanja pronašao sam da se ova anomalija pojavljuje kada se posle isključivanja (izlaska iz) Sygica sa Here mapa pređe na Teleatlas mape, tako što se folder sa TA mapama preimenuje u folder "Maps", pa se ponovo startuje Sygic. Rešenje: posle preimenovanja foldera u "Maps" restartovati telefon, pa tek tada startovati Sygic.

Sibenik2.png Edinburgh1.png Edinburgh2.png LeHavre1.png LeHavre2.png Rijeka1.png Rijeka2.png Sibenik1.png

Član
Učlanjen(a)
27.12.2010
Poruka
167
Sistem je pogrešno poređao slike - prva slika treba da bude poslednja.
(Ako hoće moderator, ja ne znam kako da to uradim.)

Učlanjen(a)
01.02.2013
Poruka
39
Zdravo Pokusavam da instaliram zadnju verziju sygic taxi navigacije ali mi nesto ne ide, na telefonu huawei p8 lite. Odradim instalaciju, prvo sa nt mapama, a zatim i sa tom tom mapama i uvek prilikom pokretanja navigacije mi izlazi poruka:download failed because the recourses couldnot be found kao i poruka: doslo je do greske prilikom preuzimanja resursnih datoteka sa lokacije google play. ja sam napravio folder Sygic Taxi i tu prebacio sve sto je ovde na forumu stavljeno u zadnjoj verziji. Nravno, i wifi i mobilni net su ugaseni prilikom instalacije i pokretanja same aplikacije. Bez problema sam instalirao na ovom telefonu igo myway navigaciju kao i jednu stariju malo verziju navigacije sygic koja radi sa nt 2016.09 mapama... neznam gde gresim

Učlanjen(a)
05.11.2011
Poruka
6
Dali neko moze da mi kaze zasto kad ubacim u folder sound druge neke zvukove njih ne vidi

Natrag