Sygic mapa srb.nt.2016.03 NIJE DOBRA
Nažalost,
Sygic nas nije obradovao novim HERE Truck (nt) mapama. Jutros sam probao
Taxi verziju 13.6.2 sa mapom
srb.nt.2016.03. Rutiranje i tako i tako, problematično, ali bi nas dovelo, kako mnogi vole da kažu, od tačke A do tačke B. Međutim, rerutiranje nije bilo korektno. Posebno me iznadilo navođenje mnogo dužim (i sporijim) zaobilaznim putem ispred podvožnjaka na ulazu u Košutnjak. Razlog sam uspeo da pronađem.
Kao što se vidi, vožnja rutom od 4.5km (prva mala slika) koristeći Pionirsku ulicu (jednosmerni, asfaltirani i najbolji put za automobil) sa novom mapom 2016.03 traje 26m16s. Kao da ne vozim, već trčim, čovek hodajući prelazi oko 4km za 1h. Zato je navigacija predlagala "brži" put od 7.3km koji traje samo 14m32s. Probao sam i
Truck veriziju 13.6.3 sa istom mapom
srb.nt.2016.03. Poslednje dve slike pokazuju da i
Sygic Auto 16.2.6, mapa
2016.03, pokazuje istu nelogičnost.
Pošto na HERE sajtu, slika u prilogu (HERE Maps) istu putanju kroz Košutnjak prelazi za normalno vreme, za samo 10m, zaključujem da je problem u novim Truck mapama nt.2016.03. Ko je kriv, ne zanima me...
Kada sam promenio mapu i ubacio srb.nt.2015.12, u svim pomenutim trima verzijama Sygic navigacije, sve je radilo normalno.
Taxi, bar u sobnim uslovima, uz selektovan način rutiranja "Kratak" daje idealnu rutu. Naravno, ništa ne verujem dok ne proverim u realnoj vožnji, konačni zaključak ostaje za sutra.
Truck verzija ispravno nudi za automobil put kroz Košutnjak, a za kamion put kojim kamion može proći jer kroz podvožnjak ne može...Slike su u prilogu.
Dakle,
ne znam šta je nepouzdanije.
Da li Navigacije Sygic ili najnovije HERE mape...Svako može proveriti moje tvrđenje.
P.S. Ovo su bile nt.2016.03 sa prvim downloaderom. Sada sam skinuo mapu Srbije sa downladerom koji je postavio
@vladcepesh.
Mapa je, kao što sam i očekivao, identična. Identične su i greške...