Sygic Navigacija

Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
Sve to znam i isprobao sam (verzije 13.2.7, 13.5.3, 13.6.2 ....), ali hoću verziju Sygica (kao što je 15.4.14) koja radi i sa TT i sa NT mapama. Stvar je u tome da su za neke zemlje (na primer: Srbija) detaljnije/bolje NT mape, a za druge TT mape.To je jedna stvar.
Druga stvar je da svi ponavljaju da Sygic radi i sa NT mapama, ali niko (bar ne do sada) ne objašnjava kako i sa čime? Onako kako je dato u opisima provereno ne radi i ne može da radi.
Pošto sam i ja imao slično iskustvo, tj. nikako nisam uspeo da instaliram Sygic sa podacima sa foruma, napravio sam "mix". Uzeo sam BASE folder sa kojim mi je radila verzija 16.0.12, prilagodio content.info fajlove, skinuo neki drugi apk fajl i konačno uspeo da instaliram na 2 telefona. Instalacija je uspešna i na internoj memoriji, kao i na SD kartici. Dakle, Sygic 16.0.16, sa linka koji postavljam (instalacija sa jednog od mojih telefona) kod mene ne pravi nikakve probleme. Radi i sa NT i sa TA mapama. Veličina je 280MB, ubačene mape Srbije 3 provajdera, NT, TA i OS. Prilagođeno za SYG Utility.
Kod:
https://mega.nz/#F!hhY3zDJb!yvpDRUTWh9jlGkotN2WytQ
P.S. Mislim da bi i sa apk fajlom, sa našeg foruma, instalacija bila uspešna. Ali, nisam više želeo da koristim metod "uzaludnih pokušaja".

Član
Učlanjen(a)
01.12.2010
Poruka
447
Ja moram da priznam da ni meni već neko vreme ne uspeva da instaliram Sygic koji se ovde postavlja. Zato sam probao Truck verziju, ni ona nije htela pa sam primenio taktiku (kako sam već pisao) bez skidanja ikakvog foldera, već instalirao direktno sa prodavnice, folder se napravio, ja skinuo mape, onda taj original deinstalirao ali zadrzao folder sa mapama, i instalirao samo aplikaciju sa foruma i sad mi radi.

EDIT Da ne bih pisao post za post-om, samo da se zahvalim Navigasu na okacenom Sygic-u, konacno i kod mene radi ova automobilska verzija. Sada su mi i auto i truck na telefonu i nemaju problem jedna pored druge.

Imam samo jedno pitanje, kako se pamti napravljena ruta u Sygic-u? U SygicTruck je to vrlo jednostavno i moze se reci intuitivno, ali u ovom drugom Sygic-u ja ne uspevam da pronadjem.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
Imam samo jedno pitanje, kako se pamti napravljena ruta u Sygic-u? U SygicTruck je to vrlo jednostavno i moze se reci intuitivno, ali u ovom drugom Sygic-u ja ne uspevam da pronadjem.
@ivica122, druže, evo postupka kako da zapamtiš rutu.

1) Upišeš krajnju lokaciju, tj. destinaciju.
2) Tapneš desno od nje, na kraju istog reda, "strelica na dole". Upišeš, ili izabereš iz spiska "Favoriti i rute", početnu lokaciju.
3) Tapneš na "NAVIGACIJA" i ponude ti se obično 3 putanje. Izabereš koju želiš i tapneš na "POČETAK".
4) U desnom donjem uglu tapneš na "i" i otvori se ekran "Pregled rute". Desno od njega stoji prazna zvezdica.
5) Tapneš na zvezdicu, dobiješ na sredini "Podesite ime rute", upišeš ime koje želiš, tapneš "U REDU" i zvezdica je cela "plava".

PROVERA : Otkažeš rutu, izabereš upamćenu tako što tapneš na onu plavu ikonicu na kraju reda, kao deo trake (sa belom zvezdicom), otvore se "Favoriti", nudi se "Podesite kao kuća", "Dodajte posao", a ispod je spisak "Favoriti i rute". Pronađeš upamćenu rutu po imenu. Njen znak se razlikuje od "favorita" lokacije.

Nadam se da ne smeta što sam ovako detaljno opisao. Mogao sam reći i jednom rečenicom. Međutim, možda se neki novi član neće odmah snaći...

EDIT 1
Razlog zbog koga sam onoliko detaljisao je i zbog toga što, u početku, nisam uspevao kao ranije da u sobnim uslovima, bez GPS, napravim rutu koju želim da simuliram. Ranije, ako se sećate, kada se tapne na NAVIGACIJA, nudio se izbor : a) upišite adresu, b) Izaberite iz spiska favorita, c) Pronađite na mapi. Od pre nekoliko verzija se odmah, kada se tapne na NAVIGACIJA, kreira ruta od neke početne adrese koju je navigacija upamtila...

EDIT 2
Sygic je ponovo pokazao "svoje lice". Sada ne umem da izbrišem rutu koju sam upamtio radi testiranja. Tapnem na one 3 vodoravne crtice, tako se bar u iGO nešto "uređuje", i ništa se ne dešava. Upamćena ruta je ostala trajno upamćena. Ne uspevam ni da obrišem nepoželjnu favorit lokaciju ili da editujem naziv...Ostaje da čekam da neko "provali" i ovo...
Sreća, nisam dugo čekao. Post #2045. Hvala @ivica122 !

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
27.12.2010
Poruka
167
Pošto sam i ja imao slično iskustvo, tj. nikako nisam uspeo da instaliram Sygic sa podacima sa foruma, napravio sam "mix". Uzeo sam BASE folder sa kojim mi je radila verzija 16.0.12, prilagodio content.info fajlove, skinuo neki drugi apk fajl i konačno uspeo da instaliram na 2 telefona. Instalacija je uspešna i na internoj memoriji, kao i na SD kartici. Dakle, Sygic 16.0.16, sa linka koji postavljam (instalacija sa jednog od mojih telefona) kod mene ne pravi nikakve probleme. Radi i sa NT i sa TA mapama. Veličina je 280MB, ubačene mape Srbije 3 provajdera, NT, TA i OS. Prilagođeno za SYG Utility.
Kod:
https://mega.nz/#F!hhY3zDJb!yvpDRUTWh9jlGkotN2WytQ

Isprobao sam ovo i sada radi, tj. Sygic koristi NT mape i ne pokušava više da skine TT mape. Ali, kao i sa ranijim verzijama Sygica ne rutira dobro sa NT mapama. To je i bio razlog zbog čega sam hteo da odustanem od verzije 16.0.16. :)

Najnoviju beta verziju 16.1.5 neću probati, uvek preskočim par verzija...

Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
Isprobao sam ovo i sada radi, tj. Sygic koristi NT mape i ne pokušava više da skine TT mape. Ali, kao i sa ranijim verzijama Sygica ne rutira dobro sa NT mapama. To je i bio razlog zbog čega sam hteo da odustanem od verzije 16.0.16. :)
Kod mene pravi rutu sa NT mapom. Doduše, nema alternativne, samo jednu. Šta sam zapazio. Kada za CILJ odredim Austria, Wien i kao START Home (moja adresa), napravi se relativno brzo ruta, za nekih desetak sekundi. Koristim slab telefon Huawei Y300 i to je sasvim pristojno. Napomena : Home je u Favoritima.

Kada sam probao da ostane isti CILJ, Austria, Wien a START iz Novog Sada primetio sam šta bi moglo da bude problem.

Ako idem ovako sa upisom početne lokacije :
Država : Srbija, navigacija mi traži Grad ili poštanski broj, upišem novi sad, i dalje blinka kursor (iza slova d), tapnem na Go, novi sad sada bude u plavom pravougaoniku i piše Novi Sad, navigacija izbaci izaberi ulicu, upišem cara lazara, kursor još stoji i blinka iza a (znači nije prihvaćena ulica), tapnem na Go i u plavom je ispisano Bulevar Cara Lazara, sada navigacija kaže Kućni broj 1-126, upišem 11, kursor blinka, tapnem na Go i u plavom stoji broj 11 a na mapi se pojavi kao na slici Cara Lazara 11. Tapnem Navigacija i kreira se ruta, slika NS-Wien.

Dakle, postupak upisa adrese START mora da ide korišćenjem tastera Go (donji desni ugao tastature) i tada je rutiranje korektno. Jedino što nema alternativne rute. Ukoliko ne koristim Go, bez svih plavih polja sa elementima adrese, i u nekom trenutku tapnem na Navigacija, aplikacija Sygic beskonačno čeka.

EDIT
Nisam pokušavao da "zaobiđem" problem, tj. da ga nateram da nekako ipak kreira rutu. Jednostavno, na NT mapi tapnem neku lokaciju u Beču (Wien) kao odredište i odredim "Create from last" (kreiraj rutu od poslednje pozicije). Sygic počne da "računa" i u jednom momentu stane - ugasi se.

Mislim da ne smeta da editujem pozivanjem na post koji je odmah posle moga, pozivanjem na #2048.
Ne znam da li govoriš o istoj verziji kao i ja, o verziji 16.0.16. Sada sam probao i tvoj način kreiranja rute. Tapnuo sam na stadion Red Bull Arena u Salzburgu.

Red_Bull_Arena.jpg

Verzija 16.0.16 kod mene ne nudi "Create from last". Kada tapnem na naziv objekta, slika 2, odmah se pojavi ekran (slika 3), tapnem na "Dobiti uputstva" ili ikonicu automobila, rutiranje malo potraje i pojavi se ekran kao na slici 4 sa dvema rutama. Na poslednjoj maloj slici se vidi da je navigacija rutirala od poslednje moje lokacije.
Uopšte ne insistiram na ovome. Jedino da do kraja izanaliziramo kako se postavlja ruta u verziji 16.0.16. Ovo može proveriti i drugar @ivica122, ako ima vremena, pošto je on instalirao sa linka koji sam postavio u #2041.
Inače, jutros sam malo testirao novu verziju. Rutiranje je OK. Rerutiranje standardno, po mom mišljenju nije baš optimalno. Ipak, ova verzija se može koristiti. Ima puno lepih grafičkih rešenje i dodatnih opcija, kao i sve posle 15.x.x.
Na kraju, "taster" Go nije namenjen da bi se navigacija "naterala" da kreira rutu. Ja bih ga radije tretirao kao najobičniji taster Enter. Čak sada, kada postavljam adresu, ako je nađem u ponuđenim, koje sadrže do tada upisana slova, tapnem na konkretnu i ona se upiše odmah u plavom polju. Jedino na kraju, kada upišem broj (u adresi), potrebno je ili tapnuti na lupu (ispod broja) ili pre toga na taster Go da bi se izabrana adresa pokazala na mapi, tj. na ekranu.
Zapazio sam da sada i "Knjiga putovanja" korektno čuva vreme kada je vožnja obavljena. Dosta davno sam primetio da je tu postojao bag i da se vreme smanjivalo sa svakim novim pokretanjem navigacije za po 2 časa.

Prilozi

• BG Cilj Wien.jpg
    BG Cilj Wien.jpg
    41,7 KB · Pregleda: 32
  • BG Start Home.jpg
    BG Start Home.jpg
    43 KB · Pregleda: 31
  • BG - Wien.jpg
    BG - Wien.jpg
    45,5 KB · Pregleda: 27
  • NS Cara Lazara 11.jpg
    NS Cara Lazara 11.jpg
    33 KB · Pregleda: 31
  • NS - Wien.jpg
    NS - Wien.jpg
    42,5 KB · Pregleda: 25
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
27.12.2010
Poruka
167
Nisam pokušavao da "zaobiđem" problem, tj. da ga nateram da nekako ipak kreira rutu. Jednostavno, na NT mapi tapnem neku lokaciju u Beču (Wien) kao odredište i odredim "Create from last" (kreiraj rutu od poslednje pozicije). Sygic počne da "računa" i u jednom momentu stane - ugasi se.

Nemam razloga da pravim takav kompromis, jer još uvek koristim verziju 15.4.14 sa NT 2015.12 i TT 2015.12 mapama. Na slici je ruta koju je taj Sygic napravio do Boden-a u Švedskoj.

Prilozi

• DoBodena.jpg
    DoBodena.jpg
    108,4 KB · Pregleda: 17
UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
3.090
Sygic Truck GPS Navigation v13.6.2 build 92 - beta-2

Instalacija
1. Deinstalisite prethodnu verziju i brisite folder – SygicTruck
2. Kopirajte SygicTruck folder u root ili ext SD
3. Dodajte mape
4. Instalisite - SygicTruck_13.6.2-R-117796_crk.apk – i ne otvarajte aplikaciju
5. Kada prvi put startujete Sygic Truck ne saljite e-mail – izaberite – SKIP.

* Srpski od prethodnih verzija nije kompletan i pravi probleme u radu navigacije. Mozete odabrati hrvatski ili neki drugi jezik.
* Za glasovno navodenje koristite Jovanku iz prethodnih verzija.

Apk + Base Folder
Kod:
https://1fichier.com/?43t9h3xren

Natrag