Isprobao sam ovo i sada radi, tj. Sygic koristi NT mape i ne pokušava više da skine TT mape. Ali, kao i sa ranijim verzijama Sygica ne rutira dobro sa NT mapama. To je i bio razlog zbog čega sam hteo da odustanem od verzije 16.0.16.
Kod mene pravi rutu sa NT mapom. Doduše, nema alternativne, samo jednu. Šta sam zapazio. Kada
za CILJ odredim Austria, Wien i kao
START Home (moja adresa), napravi se relativno brzo ruta, za nekih desetak sekundi. Koristim slab telefon Huawei Y300 i to je sasvim pristojno.
Napomena : Home je u Favoritima.
Kada sam probao da ostane
isti CILJ, Austria, Wien a
START iz Novog Sada primetio sam šta bi moglo da bude problem.
Ako idem ovako sa upisom početne lokacije :
Država :
Srbija, navigacija mi traži
Grad ili poštanski broj, upišem
novi sad, i dalje blinka kursor (iza slova
d),
tapnem na Go, novi sad sada bude
u plavom pravougaoniku i piše Novi Sad, navigacija izbaci
izaberi ulicu, upišem
cara lazara, kursor još stoji i blinka iza
a (znači nije prihvaćena ulica),
tapnem na Go i u plavom je ispisano
Bulevar Cara Lazara, sada navigacija kaže
Kućni broj 1-126, upišem
11, kursor blinka,
tapnem na Go i u plavom stoji broj
11 a na mapi se pojavi kao na slici
Cara Lazara 11. Tapnem
Navigacija i
kreira se ruta, slika
NS-Wien.
Dakle,
postupak upisa adrese START mora da ide korišćenjem tastera Go (donji desni ugao tastature) i tada je rutiranje korektno. Jedino što nema alternativne rute.
Ukoliko ne koristim Go, bez svih plavih polja sa elementima adrese, i u nekom trenutku tapnem na Navigacija, aplikacija Sygic beskonačno čeka.
EDIT
Nisam pokušavao da "zaobiđem" problem, tj. da ga nateram da nekako ipak kreira rutu. Jednostavno, na NT mapi tapnem neku lokaciju u Beču (Wien) kao odredište i odredim "Create from last" (kreiraj rutu od poslednje pozicije). Sygic počne da "računa" i u jednom momentu stane - ugasi se.
Mislim da ne smeta da editujem pozivanjem na post koji je odmah posle moga, pozivanjem na #2048.
Ne znam da li govoriš o istoj verziji kao i ja, o verziji 16.0.16. Sada sam probao i tvoj način kreiranja rute. Tapnuo sam na stadion Red Bull Arena u Salzburgu.
Verzija 16.0.16 kod mene ne nudi "Create from last". Kada tapnem na naziv objekta,
slika 2, odmah se pojavi ekran (
slika 3), tapnem na "
Dobiti uputstva" ili ikonicu automobila, rutiranje malo potraje i pojavi se ekran kao na
slici 4 sa dvema rutama.
Na poslednjoj maloj slici se vidi da je navigacija rutirala od poslednje moje lokacije.
Uopšte ne insistiram na ovome. Jedino da do kraja izanaliziramo kako se postavlja ruta u verziji 16.0.16. Ovo može proveriti i drugar
@ivica122, ako ima vremena, pošto je on instalirao sa linka koji sam postavio u #2041.
Inače, jutros sam malo testirao novu verziju. Rutiranje je OK. Rerutiranje standardno, po mom mišljenju nije baš optimalno. Ipak, ova verzija se može koristiti. Ima puno lepih grafičkih rešenje i dodatnih opcija, kao i sve posle 15.x.x.
Na kraju, "taster"
Go nije namenjen da bi se navigacija "naterala" da kreira rutu. Ja bih ga radije tretirao kao najobičniji taster
Enter. Čak sada, kada postavljam adresu, ako je nađem u ponuđenim, koje sadrže do tada upisana slova,
tapnem na konkretnu i ona se upiše odmah u plavom polju. Jedino na kraju, kada upišem
broj (u adresi), potrebno je
ili tapnuti na lupu (ispod broja) ili pre toga
na taster Go da bi se izabrana adresa pokazala na mapi, tj. na ekranu.
Zapazio sam da sada i "Knjiga putovanja" korektno čuva vreme kada je vožnja obavljena. Dosta davno sam primetio da je tu postojao bag i da se vreme smanjivalo sa svakim novim pokretanjem navigacije za po 2 časa.