SYGIC AUTO (GPS/AURA) kako god je zvali je iskreno samo sjena prave navigacije a to je SYGIC TRUCK.
SYGIC GPS po defaultu - TomTom mape (nema kamionske atribute)
SYGIC TRUCK - HERE maps (auto, kamion itd)
Trenutno jedine super ( stabilne) Truck verzije su 13.2.7 i 13.5.3.
Nova verzija na GP je 13.6.1 i puna je bugova koje sam prijavio SYGIC-u ali oni kao da ne slusaju.
Bug sa autocestom, eta, trajektima, neasfaltiranim cestama, brojevi nisu unutar ikonice znaka.
Razlike su u rutiranju, grafici, znakovima (tablama) i ETA.
13.2.7 ima greske kod ETA i iskreno je super je voli asfalt i autoputeve no cesto zna nepotrebno zaobici malo daljim putem ali mene jos nikad nije odvela losim putem iako nekada daljim. Testirana po EU i odradila bez greske. Ne podrzava najnovije TomTom mape.
13.5.3 ima nesto drugaciji algoritam rutiranje i ne obilazi ali zna nekada iz nepoznatog razloga"sići" sa magistralnog puta nekim putem manje važnosti..sad da li je greska u mapi ili njegovm HSP ne znam sta je ali trenutno vise mi odgovora 13.5.3 s tim sto mi je routing preference postavljen na FAST (brza ruta) i super rutira. Sad ovisi o vama ali razlicito rutiranje mozete dobiti modifikacijom content.ini file gdje dirate speedprofiles sa YES u NO i obratno. Kod mene je trenutno YES i radi super. Ima manjih greskica ali rutiranje mi je super (testirao po EU) kao i famozni lane assitance, izgovor puta tipa nastavite pute M46 itd. Ima odlicnu POI bazu, nema zezanja sa rezolucijom kao iGO radi od kante do highend telefona. Podržava najnovije HERE i TomTom mape.
Lično sam manijački zaljubljen u iGO zbog svih opcija i igranja po SYS, ux skin itd iako "MENI" lično SYGIC TRUCK daje "jednu" ali odličnu rutu. Da ima mušica ima kao i svaka navi, kod iGO volim ponudu alternativa ali onda ostaje pitanje koja je najbolja. iGO je bio i ostat ce moja najveca navi ljubav. Volim novi NextGen ali iskreno za mene je PRIMO (fabricki bez sminke) i zbog manje problema sa licencama broj 1 NNG proizvod.
Zato ja koristim više navigacija na mobu od SYGIC TRUCK 13.5.3, iGO_BASAR, TomTom GO, OSM PRO, NOKIA, Copilot Truck, NAVIGON Amazon pa kada negdje krecem pregledam rutu, gledam vaznost puta, oznake prije nego prihvatim.
Najbolja je ona koja vama odgovara...moj savjet za sada izbjegavati SYGIC GPS ovaj obični jer stvarno griješi bar sa ovim TomTom mapama koje dolaze po defaultu iako uz malo izmjene mozete ubaciti i HERE maps ali tada app česće "crasha".
Kada je u pitanju SYGIC samo birati Truck verziju koja ima i auto mode i kamion. nove verzije na Google Play su smeće pune bugova i pisao sam SYGIC-u sada da li ce to ispraviti vidjet cemo. Za sada kod mene je SYGIC TRUCK, IGO i TOMTOM GO ono sto me navodi odlično.
Samo jedna napomena, zbog SYGIC GPS mislio sam da je sve sto koristi TomTom beze i tu sam iskreno ispao budala sam sebi. Iz ciste radoznalosti instalirao sam TomTom GO i bukvalno odlijepio na rutiranje. Zato sve sto neko napise uzmite sa rezervom i probajte sami ipak sve je ovdje FREE i vecinom spakovano sistemom kljuc u bravu.
Sretan put i vozite pažljivo.